Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
Henüz yok.
Cumartesi bursaya gittim pazartesi geri döndüm, dönüş yolunda rüzgarlı havada 110 gördüm hatta yoldaki hız tabelasında bile 115 yazıyordu bir ara, km 2500, 1000km den sonra yavaş yavaş motora gaz yedirin yani belli bir devirin üzerine motoru çıkarın. ilk 500 de 5000, 500-1000 7000 deviri geçmeyin diyor.

Düşük cc ler o hızların motoru degil 300 km nerdeyse son gaz gittim hızim genelde 100 oldu yatarsam bir miktar 105-110 lada gittigim oldu bana kalırsa 250 cc ye gecin yokuslarda bayılmayın en azından

Bajaj pulsara gececem büyük ihtimal simdiden cafcaflı bi resmini googleden araklayıp masaüstü resmi yapacam :)

Allah yardımcınız olsun abi :S

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:28 ----------

yahu asfaltta giderken ön tekerleğe taşmı geldi birşey oldu çatır diye kırıldı yerde baktım bişey çamurluğu sıyırmış daralan yere gelince koparıp atmış :(

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------

edit çamurluk kırıldı

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:22 ----------

pvz8q0.jpg
[/url][/IMG]

V2aX5Z.jpg
[/url][/IMG]

32Lj8M.jpg
[/url][/IMG]

ehlilyetimi alma şerefiyle acık turladım :)

16 disliyi taktım hızlanma falan çok ta düşmedi. Hızlı kalkcam deyince hala patinaja düşüyor bazen. Son hız üzerine yatmadan 100-105 yapiyo yine. Ama 105 için düz yolda baya beklemek gerek. Titreşim tamamen gitti. Hareket halindeyken yani. 80 le 5. Viteste 5bin devirde gidiliyor. Bu nedenle herhâlde titresimden kurtuldum. Pek fazla beğendim diyemem ama eski haline getirmeye gönlüm razi gelmiyor. Eskiden 5 viteste depar atardi artık bu olmuyor. Sollamak için dörde çekmek gerek özellikle besbin devirden dusukte seyrederken.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:25 ----------

Kullanmaya devam 250 km oldu 16 dişlide.

Motosikleti
Henüz yok.
bugün sabahleyin işe gelirken 4. viteste ne kadar hıza çıkıyorum diye baktım en son 90 km hızda rahat gidiyor ama daha gideri yok, gaz kolu son kısımda çevirmek için boşluk turu yok. 5. viteste rüzgarlı havada 110 km hız' a ulaştım. rüzgar olmasa daha' da gideri var çünki gaz vermek için boşluk turu var. belki vites değiştirme aralığını daha fazla devirli değiştirirsem belki 4. viteste 90 km hızı' da geçebilir denemem lazım.

Son düzenleme:
Benim motorun bi ustaya gitmesi lazım subap ayarı için motor duz yolda gideken gaz yarimken avans vuruyor. 16 disliyi takınca daha da belli oldu.

arkadaşlar motorun neden gitmediğini çözdüm jikle açık kalmış :)) Şimdi 110-120 arası yapıyor.
Bu arada ön arka kaliteli bir lastik misal mt65 toplam da ne kadar?(ön arka toplam fiyatı)

Motosikleti
Henüz yok.
arkadaşlar motorun neden gitmediğini çözdüm jikle açık kalmış :)) Şimdi 110-120 arası yapıyor.
Bu arada ön arka kaliteli bir lastik misal mt65 toplam da ne kadar?(ön arka toplam fiyatı)

jikle mandalı ile neden oynuyorsunuz anlamak mümkün değil, motoru siz mi kullanıyorsunuz yoksa başka birileri mi. jikle açıkken motor devirli çalışır, en üst kademede ise stop eder, bazen motorun çalışmasına kulak verin bunlar motorun ömrü için gereklidir işte bu kullanım yüzünden çin malı diye bu motorlara ve kullanıcılarına kötü bakılıyor lütfen biraz daha dikkat edelim. michelin lastikler ön arka 250 cıvarı idi sanırsam. kusura bakmayın böyle yazılar okuyunca beynim sulanıyor yazdığım yazılar belli ediyor sanırsam.

Benim anlamadim jikle yarimken motor değil 100 yirmi otuz oldumu stop eder. Tam yanma olmaz. Çiğ benzin atar dışarı. Sizin jikle sıkıntılı o zaman.

Motosikleti
Henüz yok.
Benim anlamadim jikle yarimken motor değil 100 yirmi otuz oldumu stop eder. Tam yanma olmaz. Çiğ benzin atar dışarı. Sizin jikle sıkıntılı o zaman.

bozuk değildir de oynamışlardır eski haline getirmeyince böyle oluyor, sonra yok motor gitmiyor yok çok benzin harcadım ne yapim diye burdan başlık açarlar. genç ve motorla ilgili bilgisi olmayan arkadaşlar satın alıyorlar böyle sorunla karşılaşıyorlar.

arkadaşlar bu sorun başıma gelmişti bizim egsozlar çift boru iç içe boruyu koparmış susturucu koparmamış inşallah başınıza gelmez ama gelirsede bilginiz olsun egsozu kesmeye gerek yok oksijjen kaynağınla bi delik açııp kaynatınca ses kesiliyor

bugün sabahleyin işe gelirken 4. viteste ne kadar hıza çıkıyorum diye baktım en son 90 km hızda rahat gidiyor ama daha gideri yok, gaz kolu son kısımda çevirmek için boşluk turu yok. 5. viteste rüzgarlı havada 110 km hız' a ulaştım. rüzgar olmasa daha' da gideri var çünki gaz vermek için boşluk turu var. belki vites değiştirme aralığını daha fazla devirli değiştirirsem belki 4. viteste 90 km hızı' da geçebilir denemem lazım.

4 de en az 100 demen lazım bu gün baya bi hız denemesi yaptım 4 de 9.000 devirde 110 5

5 de 8.000 devirde 110 :) 8.500 devirleri görürsek 115 leride gördügümüz oluyor

Driftciler depoya bağlı öne doğru iki tane krenaj var. Bu krenajlarin sağda olanın tarafında içerde motora bağlı bir parça var. Hatırladığım kadarıyla üst kapaga ve karbiratore olmak üzere iki hortuma benzer kordon bağlı. Bu parçanın ne işe yaradığını biliyor musunuz?

Son düzenleme:
Driftciler depoya bağlı öne doğru iki tane krenaj var. Bu krenajlarin sağda olanın tarafında içerde motora bağlı bir parça var. Hatırladığım kadarıyla üst kapaga ve karbiratore olmak üzere iki hortuma benzer kordon bağlı. Bu parçanın ne işe yaradığını biliyor musunuz?

katalizör o dediğin motordan tam yanmamış benzini tekrar emme manifoldundan silindir içine gönderiyor ben iptal ettim onu

Sağolasın. Bende bir anlam veremedimdi. Katalitik konvertorun CO ve NO molekullerinden birkaç tane daha vardı hatırlamıyorum bir daha yanmayan CO2, N2 ve H2O molekullerine çevirme görevi vardı. Iptal etmek doğaya zarar verir vizeden gecmez bu şekilde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar