Yamaha Yamaha MT-07 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Ben 1.000 Km. bakımını yaptırdım, dışardan motul yağ alıp götürmüştüm, ama binbir kıyamet koydurabildik, yamalube koymam lazım, burda bilgisayara girilen parçaları yazıyorum filan dedi. Bunun doğruluğu nedir? 10.000 km bakımı için de motul götürücem, yine kavgaya mı girişelim? Garanti dışına çıkartır mı?

Ben 1.000 Km. bakımını yaptırdım, dışardan motul yağ alıpo götürmüştüm, ama binbir kıyamet koydurabildik, yamalube koymam lazım, burda bilgisayara girilen parçaları yazıyorum filan dedi. Bunun doğruluğu nedir? 10.000 km bakımı için de motul götürücem, yine kavgaya mı girişelim? Garanti dışına çıkartır mı?

Satıs ve servıs hızmetı veren yerler bu sekılde kavga gurultulu oluyo genelde sadece yetkılı servıs lere goturursenuz sıkıntı cıkmıyo bnm gıttıgım yer yamalube satmıyor bıle :)

Yağ ile hava şartlarının bir alakası yok, eğer motor yağı değişimi 10000 de deniyorsa 10000 de değişmesinde hiç bir sakınca yoktur. Sanayicilikten biraz anlayan birisi (imalat) güvenlik aralığı diye bir şey duymuştur. Yani bir konu kitaba yazılıyorsa değişik defalarca test edilmiştir. Örneğin 10 tonluk bir vinç yapılırken 20 ton yükü kaldırabilecek şekilde üretilir ve testi de o şekilde yapılır ama güvenlik nedeniyle max. 10 ton yazılır. Motor yağları da öyledir. Üretici firma 10000 diyorsa gönül rahatlığıyla 10000 km yapabilirsiniz. Motor yağını erken değiştirmek tamamen kişisel bir tercih olup,çok fazla yol yapmadığım zamanlarda benimde tercih ettiğim birşeydir,çünkü yağ zamanla okside olur ve yağlayıcı özelliğini kaybeder. Bu sürede benim için 6 aydır. Eğer 6ay boyunca 8000 km'de yapsam 3000 km de yapsam motor yağını değiştiririm ve her yağ değişiminde mutlaka yağ filtresini değiştiririm. Ama yetkili servislerin hiç bir bilimsel dayanak olmadan 5000 km diye dayatması yanlıştır. Hava şartları esas olarak hava filtresini etkiler. Hava filtresi erken kirlenebilir ve yeteri kadar hava girişi sağlayamaz, o zamanda performans kayıpları ve yakıt tüketiminde artma olur. Eğer hava filtresi görevini, yani filtre görevini yapmaz da tozlu, ufak zerrecikler içeren havayı motora geçirirse durum kötüleşir ve silindirlerde, pistonlarda, sekmanlarda harabiyete yol açar. O yüzden tozlu, kirli yerlerde motosikletimizi kullanıyorsak öncelikle hava filtresini sık değiştirmemiz gerekir. Basınçlı hava ile kağıttan yapılmış hava filtresi temizliği tamamen cahillik olup kesinlikle yapılmamalıdır. KN hava filtreleri vardır, bu filtreler defalarca kez kullanılabilir. Temizleyici spreyle temizledikten sonra yağlanır ve yanlış hatırlamıyorsam 100000 veya 150000 km kullanılabilir.

Yeni parti ne zaman gelecekmiş bilen var mı? Buradaki bayideki kadın salladı 1 ay dedi ama zaten bildiğim 1 aydır gelmiyor bu kadar uzun gelmeyeceğini düşünmüyorum.

Yeni parti ne zaman gelecekmiş bilen var mı? Buradaki bayideki kadın salladı 1 ay dedi ama zaten bildiğim 1 aydır gelmiyor bu kadar uzun gelmeyeceğini düşünmüyorum.

Dostum İzmoto'da 1 adet beyaz mevcut bugün gördüm bilgin olsun beklemeyeyim ben hemen alayım dersen diye ve o da 2. parti ne zaman gelecek bilmiyormuş

Merhabalar sanırım motoru değiştirenlenler kervanına ben de katılacağım hala kararsızım..Daha önce race ve commuter tip makinalar kullandım, naked olarak MT 07 deneyim oldu ve naked tipin de bana göre olmadığını anlamış bulunuyorum..Aslında yamahada ilk göz ağrım xv950'ydi,şimdi ibre tamamen oraya kaydı.Harley tipi yayıla yayıla gezmek istiyorum deyim yerindeyse:mrgreen:
Daha 500 km yaptım ki 300ü şehir dışı,makina gayet atak hatta eli ayarsız adam için sakat denilebilir ama gidişinden hayvani freninden de memnunum...140+ hızlarda rüzgar manyağı yapıyor o da hayvanın doğasında var normal:queen:
Kafada durumu netleştireyim ilan numarasını buraya da eklerim..Kazasız belasız sürüşler herkese...

Arkadaşlar,

Bu akşam bir arkadaşımla beraber takıldık,arkamda oturuyor eleman,yav bu herif nerden tutacak nasıl yol alacak ben de anlamadım,artcı problemi ilk defa yaşadım, one egilip depoya tutunsa olmuyor,arkada tutacak yer yok,omuzlarımdan tutsa gaz verdiğimde beni çekiyor,belimden tutsa fren yaptığımda üstüme çullanıyor,böye bir işkence yok yani,abi sen in ben sana taksi tutayım diyecektim az daha,buna ucuz yollu mono kapak falan varsa alayım da bir tane,milleti taşırsak vah halimize

Arkadaşlar,

Bu akşam bir arkadaşımla beraber takıldık,arkamda oturuyor eleman,yav bu herif nerden tutacak nasıl yol alacak ben de anlamadım,artcı problemi ilk defa yaşadım, one egilip depoya tutunsa olmuyor,arkada tutacak yer yok,omuzlarımdan tutsa gaz verdiğimde beni çekiyor,belimden tutsa fren yaptığımda üstüme çullanıyor,böye bir işkence yok yani,abi sen in ben sana taksi tutayım diyecektim az daha,buna ucuz yollu mono kapak falan varsa alayım da bir tane,milleti taşırsak vah halimize

Artçı, ayağı ile tutunur normalde. İlla elimle de bi yeri tutacam diyorsa, arka selenin üzerinde ince kayış gibi bir yer var, orası tutma yeridir.

Arkadaslar mt 07 arayan arkadaslar absl iki adet var bodrum cenkayada gordum yeni toparlaniyordu dusunen arayan arkadaslar

Artçı, ayağı ile tutunur normalde. İlla elimle de bi yeri tutacam diyorsa, arka selenin üzerinde ince kayış gibi bir yer var, orası tutma yeridir.

tuzsuzdelı eğer ıstanbul buluşması yapılırsa sen benım arkama oturda goreyım senı bakalım o kayıştan nasıl tutunuyorsun :) aynı rodeo yaparmısın gıbısın arkada bufalonun uzerınde bana kalırsa arkadaşlar buna en ıyı cozum yanı tutunmak ıcın arka topcase demırı taktırmak o zaman artçı ıstedığı yerden tutunsun zaten arkada çanta oluncada tutunmaya gerek kalmayacak

motorumu seviyorum artcıdanda vazgectim ne yan canta uydurabildim ne canta demiri ürünler ne yamahada var ne baska yerde birtek arka canta aparatı sw motech buldum onuda tam görüp inceleyemedim.. yan cantadanda geçtim topcase demiri olsun bir sekil yapar esya koyarım diyorum yok arkadaş deli olucam.. yamahaya soruyorum yan canta demiri yok fakat uyduruk 600 liralık cantalar var top case var baglama demiri yok ne zaman gelir belli degil depo ustu canta soruyorumcevaplar aynı hık mık pık .. sw motechle gorusuyporum parası batsıun kuyruk cantası alayım dedim biri buyuk geliriyor biri cok kücük orayı ölç burayı ölç taşma hesapla ıvır zıvır delircem artık yola gitmek istiyorum gidemiyorum motoru satmakta istemiyorum okdar b*ktn bir haldeyim anlatamam isyeaaaaaaaaaaaan

http://www.youtube.com/watch?v=EY4H4KbRCuk :pr::pr::pr::pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar