- Konu Yazar
Çok Geçmiş olsun salih kardeş. Allah beterinden saklasın.
Sağolasın.
Allah şifa versin.
Motor sürüşü açısından;
Sürüş esnasında zaman zaman düşük hızlarda panik frenle durma çalışması yararlı olur, (bu konuda eğitiminiz olduğunu varsayıyorum) bu aynı zamanda üzerinde gidlen asfaltın tutunma derecesi ile ilgili de bilgi verecektir. (Örneğin trafik ışıklarından müsait olanlarında)
Maneviyat açısından;
Sadakaların kaza belayı savdığı söylenir.
Geçmiş olsun.
Sağolasın. Her ikisini açıdan da gereğini yerine getiriyorum fakat, biraz daha fazla yapmam gerek galiba…
geçmiş olsun dostum, kazalardan canlı çıkıp tecrübe kazanıyosak o da iyi bişeydir.
son kazan olsun.
Sağolasın.
Çok geçmiş olsun. Neyse ki ucuz atlatmışsın. Zaten kaza sonrası kendi tespitlerin bir sonraki kullanımında sana önderlik edecektir. Öğreti sana bir kırığa mal olmuş.
Ancak genel olarak şu kanıdan kurtulmak lazım. "DÜŞMEYEN MOTORCU YOKTUR. DÜŞECEK MOTORCU VARDIR" çok yanlış bir öğreti. Neden düşesiniz ki. Kafanızda eninde sonunda düşeceğim ben güdüsü bulunursa.. eninde sonunda düşersiniz.
Hareket eden bir tekerlek; üzerinde kullanıcı (beyin) olmadan bile düşmüyor. Siz kullanıcı olarak o tekerleğe doğru beyin dürtüsü ile hükmederseniz neden düşesiniz. DÜŞMEK İÇİN GEREKÇE YOK.. Doğru kullanınız. Öngörünüz.
35'inden sonra motosiklete başladım. 41 yaşındayım. Bu süre içinde 20.000 km yol yapmışımdır. DÜŞMEDİM, KAZA ATLATMADIM.. (Kazadan saymazsanız bir kere motor üzerindeyken köpek ısırdı. bir sürü kuduz iğnesine neden oldu) - Bu arada nazar değdirmeyin, k.çınızı kaşıyın ya da tahtaya vurun lütfen-
İnanın doğru ve güvenli sürüş ile düşmezsiniz.
Sağolasın. Benim için çok doğru bir tespit.:
İyileşme sürecinden sonra bu durumu tersine çevirip, düşmemek üzere kendimi güdülemeye başlayacağım. :cherry:
Bu arada tabi ki Maaşallah size, Nazar değmesin. Nice kazasız km ler yaparsınız umarım.
Aynen dostum, Türkiye'de defansif sürüş şart. Aksi takdirde "düşmeyen motorcu yoktur" mottosunun da gerçekleşmesi kaçınılmaz... Salih_T dostum çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşirsin. Ve ayrıca eğitim almadıysan iyi bir yerden veya hocadan eğitim almanı tavsiye ederim.
Sağolasın. Dediğiniz gibi Eğitim şart...
Bu alemde köprücük kemiğini kırana Teğmen derler. Hayırlı olsun
Şaka bir yana geçmiş olsun. Hatalarını tespit etmişsin bu güzel. Bundan sonrası için daha dikkatli olmanı öneririm.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
Sağolasın.
Geçmiş olsun,
Nazarlık olsun..
Sağolasın.
Çok geçmiş olsun dostum
Sağolasın.