peki 200 cc yapınca 110 - 115 sabit gidrmi düz yolda ?ben iki senedir 200cc olarak kulanıyom son sürat daha önce de dediğim gibi artmaz çünkü şanzımanda değişiklik yapılmıyo ama zincir dişlilerde değişiklik yapıldığı için az bişey belki fark eder ama tabikiüstündeki yüke bağlı.
ben 110kg yum ve tek veyat iki kişi ve eşya fark etmez 100km.ye her zaman çıkıyo ama okadar yani standart bi CBF 150 ne yapıyo sa buda onu yapar ama 100km ye her zaman çıkar rüzgar var yok farketmez.
yakıtta daha az yakar.
bendeki dişliler 15-40 standart CBF ten 1500 devir alta gidiyo yani 6500 devirde 100 yapıyo.
savaş ustanın yaptığı 16-40 ta ise 500 devir daha aşağı çeker yani 6000 devirde 100 yapçak ama buda rampada bayılma yapçak ama okadar olur.
Mühendis Seko nun sorusuna gelince..
titreşim artmaz çünkü krankta bi uygulama yok balansör gayet güzel işini yapıyo...
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------
cbf 150 alıp kafamdaki modele göre modifiye yapmayı düşünüyorum uzun yolda kullanmayı uzun turlara çıkmayı düşünüyorum.
Öncelikle öğrenmek istediğim arka jant ın daha geniş tabanlısı varmı yada uyan farklı markadan jant varmı taban genişliği en az 85 mm olmalı 130 tabanlı lastik taktımmı görüntü süper olur 200 cc işini savaş usta hallederse gerisi benim için kolay jant konusunda tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var Saygılar...