Ben çok uzun süredir birşeyler getiriyorum. Zor bir olay değil,gümrük dersen şans işi,kimi zaman koca kutu gümrüğe girmezken,kimi zaman minicik bir şey gümrüğe takılabiliyor. Gümrüğe takmadan da sokmanın yöntemi var ama ben egzoz elime çabuk ulaşsın diye bu işle uğraşmadım,vergiyi göze alıp getirdim. Mesela daha önce mivv aldım 650TL tuttu,sonra başka bir zaman bir tane daha aldım o gümrüğe girdi 850 tuttu,tombala diyelim...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:12 ----------
1000 Euro, 30kg sınırın var. Aynı üründen bir kutuda 2 den fazla olmayacak. Kimyasal,parfüm,cep telefonu vs vs bir takım yasak mallar var,bunlara hiç bulaşmayacaksın! Senede 5 ürün getirme hakkın var ama bu uygulanıyor mu bilemiyorum. Bunun haricinde kargo hariç 70 Euro üstü vergiye tabi,ABD'den gelirse %20, AB ülkelerinden gelirse %18 vergini verir,malzemen eline kadar ulaşır. Vergi vs ödemesini de kutuyu alırken elden yaparsın,eskiden evrak,ödeme vs için gümrüğe giderdin.
Eğer posta değilde UPS,DHL Express vs gibi kurumlarla gelirse,70 Euro üstü bir ürünse gümrüğe takılma ihtimali çok yüksek!Ama sıkıntı yok,yine vergi+depolama(dhl 65TL alır) ödersin malını alırsın. Ancak bu kurumlarda sıkı evrak işleri var, mesela motora egzoz aldın,senin kimliğinin,motorun ruhsatının,ödediğin miktarın belgesinin,nerden aldığının evraklarını isterler,eğer sen bu malzemeyi başkasına aldıysan yani parayı sen ödemiş,adresi arkadaşına yazdıysan soğuk su içersin,birinci derece akrabaya kadar kabul ediliyor!