Gçmiş olsun. Sigorta dolandırıcılığı ile sadece sigorta şirketine değil, pirimlerin artmasına sebebiyet vererek tüm motorcu kardeşlerine zarar veriyorsun. Yapma. Motorunu garaja koy üzerini ört. Önce kendin iyileş sonra paran olunca motoru yaptırırsın. Tekrar geçmiş olsun
Dolandırıcılık yapmıyorum,sadece bunun bizim hakkımız olup olmadıgını,dogru olup olmadığını soruyorum tabi tamamen okuduysanız ? bir önceki mesajımda zaten,kafamın karışık oldugunu ne yapmam gerektiğini bilmediğimi ve arkadaşların önerileri doğrultusunda,dogru olan şeye karar verdiğimi yazdım teşekkürler yinede .
110 Km/h ile kaza yapıp ardından motosiklete hemen binebilecek kadar az hasarla kazayı atlatmanız büyük mucize.
Allah korumuş sizi çok geçmiş olsun.
Ancak 2. kazaya, 1.kazanın faturasını çıkartmak olmamış. Bu sigorta şirketini dolandırmaktan başka birşey değil. Kazanın şoku ile böyle bir karar vermiş olabilirsiniz ancak bence vazgeçin.
Araba sürücüsünün kaçmak istemesi onun vicdansızlığı..
Ve elbet yaptığı bu davranış ondan aheste aheste çıkardı şayet durmasaydı ve kaçsaydı.
Velhasıl;motosiklet her şekilde alınır,yeniden tamir edilip toplanır ama sağlık giderse hiçbir malın,mülkün anlamı kalmaz. Sizin şu anda sağlığınız yerinde ise en önemli kazancınız budur.
Allah beterinden korusun,tekrar çok geçmiş olsun.
Çok teşekkürler,zaten kafam karısık oldugu için konuyu buraya açtım , ve yanlış bişey olduğunu farkettim,hepimizde olabilir 1.sini atlatıyoruz 2.de ise daha 5 dk olmadan aracın teki geliyor tam noktasından çarpıyor,o an sanki insan kendisine verilmiş bir fırsat olarak görüyor bunu ama derin düşününce tabi ki de yanlıs bişey. Bir nevi dolandırıcılık işine giriyor,zaten buda hem kendimize hem de motorcu kimliğimize yakışmaz.
ekpertiz diye bir şey var, adamın mesleği bu
benim arabaya kamyon hafif bir şekilde çarptı
arka çamurluk göçtü tampon ufak tefek kırıldı
tamponda da önceden kırmızı bir araba sürtmüş kırmızı boya lekesi vardı, kırıklar yoktu
ekspertiz çamurluğu yazdı tampon önceden vurulmuş kırmızı boya var kamyon beyaz dedi
tamam dedik ama kırıklar kamyonun çarpmasıyla oldu adam inanmadı hakkımı da ona helal etmiyorum
vel hasıl adamlar dedektif gibi yemezler
arabanın tamponuna bakar göçük bile yok senin motor pert olmuş şağı solu çamurlu falan
Aynen öyle hocam biz onları en iyisi kendi hallerine bırakalım,alınları dik gezsinler.Ben olsam bende hakkımı helal etmezdim.Size de kamyonun kırdığı tamponun bilançosunu çıkartmıslar çok geçmiş olsun .
Önce geçmiş olsun.
Sonra eğitimlerin tam olsaydı o kumu daha erken görürdün. Ve bunlara neden olan hızda olmazdın.
Diğer taraftan, Mübarek Ramazan ayı gelmiş kapımıza niyetlerimizi ettik elimizden geldiğince gereklerini yerine getirmeye çalışırken senin sorduğun soru nedir böyle?
Yapmak istediğin şeyin dolandırıcılık olduğunun farkın damısın? Hadi diyelim ki şeytana uydun ve yapmaya kalktın bu motora ve resimlere bakan eksperin bunu yemesi için geri zekalı olması lazım. Bence sen başını belaya sokmaya çalışma. Motorunun olması gereken kısmını trafik sigortasından (çarpan adamın) kalan kısmını da kendi cebinden yaptır. Sonra da şu bahsettiğin eğitim tekrar al. Belli ki ilki çok faydalı olmamış.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
Öncelikle çok teşekkür ederim . Fakat burada eğitim konusunda bir takıntı yapmışsınız gibi hissettim,bence bu kadar takılmayın alınan eğitimi uygulamak kafidir,tazelemek'te güzeldir,
Fakat alınan eğitimler malesef olacak kazanın önüne ne yazık ki geçemiyor. İlk eğitimi verenlerden Allah razı olsun ki burada şuan da yazabiliyorum.Sizede kazasız sürüşler .