motor numarası kolay. Motor no sunu vurma tabiri var. Numaratör diyorlar alete. El ile iş yapıyor yani bildiğiniz çelik başında harf numara var çekiçle çakıyorsunuz. Bunu beğenmezseniz seri üretim yapan fabrikalarda hava ile çalışan numaratörler var. Şayet ağızları uyarsa hiçbir şeyi sökmeden (karter) oraya yerleştirip yazdırıyorsunuz fabrika işi

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:58 ----------
ben şunu görmüştüm diye 450 TL den bahsetmiştim. Bu motor şayet ikinci el ise çook çok güzel boyamışlar derim.
http://www.sahibinden.com/ilan/yede...e-calisir-motor-hersey-mevcut-168789384/detay
Kanuni racer demiş ama sanmıyorum; çünkü racerin motoru balanslı değilmiydi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:05 ----------
arkadaşalar bir de bir problemim var size danışmak istiyorum. bende de 200 cc makine var ikinci el almıştım ama biraz canını yakmışlar. Şu an makina faal durumda. Ben bunu sökmüştüm, biraz ses yapıyordu diye. Birincisi pistonun fotoda görünen parçasını kırdım (emme tarafı, istemeyerek)(yanılmıyorsam gazlarken tam basıncın olduğu taraf. Kenarlarda oluşan silindiri çizebilecek olumsuzlukları bertaraf ettikten sonra yeniden taktım şu an problem yok.
Ama benim asıl ve ikinci problemim üst silindir. Yağ yakıyordu egzoz kısmında da (oluk oluk akacak derecede değil) ıslaklık gördüm. Supap lastiğini değiştireyim dedim ama o da ne lastiğin tam altında kalan yer çatlamış bir parçası da çıkardığım lastiğin içinde kaldı bu parçayı uygun bir şekilde yerine yerleştirip yeni lastik taktım lakin daha çok yağ yakmaya başladı. 150 km yol yaptık iki kişi. yol inişli çıkışlı. nerdeyse yarım litre yağ yaktı. Daha beter oldu anlayacağınız. Yanık yağ bulmak problem değil de böyle olması da hoşuma gitmiyor. tam da supap lastiğinin oturduğu oluğa kadar ki bölüm çatlamış kırılmış. Aklıma şöyle bir şey geldi bu çatlamış kısmı kesip atayım. oluşan yeni kısma lastiğin oturabileceği yeni bir oluk açıyım takayım. sizce olur mu? Bu konuda siz ne dersiniz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------
Bir de elimde kuba cg 100 ün silindir piston üst silindir komple var. satsan satılmıyor. kullanmak istiyorum özellikle üst kapağı. üst kapak için bir şey yapılabilir mi? 125 e veya 150'ye veya 200 cc lik için uygun hale getirilebilir mi?
Başka bir şey daha var. Honda cbf 150 liliğin motor kısmını anlatan reklamını izledim de diğer motorlarla kendi arasındaki çalışma prensibini karşılaştırmışlar. Honda da ateşlemeden sonra kranka yönlendirilen yükte silindir komple vazife görüyor ama bizimkilerde daha çok tek yana basınç biniyor. Yani cbf de krank kolu düz ve dik bir şekilde basıncı uyguluyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------
benim yağ yakma problemi ile ilgi garip olan şu ki gram duman yok. o yağı nasıl yakıyor anlamadım herhalde sömüre sömüre yakıyor

bilemiyorum. hiç bir iz yok dışardan bunun nedeni ne olabilir ki?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:50 ----------
arkadaşlar bugün biraz araştırdım kafa ucu kırık çatlak dediği parça değişebiliyormuş, hem de çifti kargo hariç sadece 6 TL. Adı da subap kavalı(yatağı). Arkadaşlar bu parçayı silindirden nasıl çıkarabilirim basit bir şekilde çıkınca çıkıyor mu ve 100 lü kapaktaki yatak buna uyar mı elimdeki 100 lük kapaktan sökeyim diyorum ne dersiniz.
Ne oldu ya kimse bir şey yazmıyor. Ben geldim diye kaçıştınız mı yoksa üzülürüm bak
özellikle cenkito kardeş sizden yorum bekliyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:57 ----------
piston değiştirirsem aynısını mı alayım yoksa kısa uzun hangisini tavsiye edersiniz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:54 ----------
eksantrik dişlisindeki (galiba badem diye tabir olunuyor). baya bir aşınmış (toplamda 3mm kadar)bununla temas halinde olan iki parça kafası da. şimdi ben bu parçaları yenilersem subaplar daha da aşağı itilecek değil mi ?
motor hakkında bir iki geçmiş paylaşayım ; dediğim gibi makinayı ikinci el almıştım. fabrika çıkışlı 200 cc lik motor. eksantrik dişlileri harab olmuş fotolara ulaşabilirsem paylaşacam. silindir ile üst silindir arasına 150 lik sac(metal) conta koymuşlardı ben bunları çıkardım sadece orijinal 200 l
k conta taktım problem olmadan çalışıyor. Aklıma takılan şu: biliyorum ki bunlar fabrikada koyulmamış. Bunu koyanlar subap pistona çarptı diye koyup silindiri uzaklaştırmak mı istediler. çünkü pistonun üstünde de yara izleri var, ama piston üzerinde orijinal bırakılan subap izlerinden ziyade hafif ortaya doğru subap vurma gibi bir iz var.
Şayet subap vurmuşsa ve bu metaller koyulmuşsa ve ben bu metalleri çekerek (ki çıkardım) egzantiriği yenilersem subap vurur mu?
subap vurursa hemen kendini belli eder mi yoksa motor çalışır da altımızda biz giderken de vurabilir mi ?
o kadar soru sordum ki her birinin cevabını merakla bekliyorum. Cevaplandırırsanız çok sevinicem.....