Mondial Mondial 125 MH Drift Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar diliyorum... Topcase alma zamanım geldi bir kaç soru sormak istiyorum sizlere..

1) Hangi marka topcase'i tavsiye edersiniz ? Kappa, shad, givi ? 35 litre alacağım. İlimizdeki honda bayisinde kappayı 235 liraya bırakacaklar.Kappa'dan başka da topcase bulamadım iyisinden. Direk gördüğümü alayım mı ?
2) Topcase için paketin içinde bağlama aparatı var. Biz yine de drift için çanta demiri alacak mıyız ? Yoksa o aparat drifte direk bağlanabilir mi ?

Motosikleti
Henüz yok.
Arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar diliyorum... Topcase alma zamanım geldi bir kaç soru sormak istiyorum sizlere..

1) Hangi marka topcase'i tavsiye edersiniz ? Kappa, shad, givi ? 35 litre alacağım. İlimizdeki honda bayisinde kappayı 235 liraya bırakacaklar.Kappa'dan başka da topcase bulamadım iyisinden. Direk gördüğümü alayım mı ?
2) Topcase için paketin içinde bağlama aparatı var. Biz yine de drift için çanta demiri alacak mıyız ? Yoksa o aparat drifte direk bağlanabilir mi ?

çanta demiri alırsanız daha iyi olur neden, çantanın alt bağlantı kısmı selenin açılmasına engel değilse almayın eğer engel oluşturuyorsa mecburen çanta demiri almak zorundasınız.

Beyler araniza yeni katildim drift kullanicalarina bir sorum olucak motor sık sık sorun cikariyormu ?
Edit:almayi dusunuyorum

Beyler araniza yeni katildim drift kullanicalarina bir sorum olucak motor sık sık sorun cikariyormu ?
Edit:almayi dusunuyorum

Ben daha yeni aldım 100 km de on gün falan oldu ön amortisörde sorun var servise bi göstereceğim daha gösteremedim umarım önemli birşey yoktur. onundışında memnunum motordan ha bide şu arka fren mevzuu var arka fren tutmuyor.

Motosikleti
Henüz yok.
merhaba arkadaşlar sizlere bir kaç bilgi paylaşmak istedim hepimizin bilmesi ve yeri geldiğinde yapabileceği bilgi vermek istedim.

arka fren ayar somunu
NVz5jP.jpg
[/url][/IMG]
karbüratör rolanti ayar civatası
27D2bv.jpg
[/url][/IMG]
motor kısmından debriyaj ayar somun kısmı
7mlo4v.jpg
[/url][/IMG]
zincir gerdirme somun kısmı (önce lastık kısmı somununu gevşetmeliyiz sonra gerdirme işlemi)
JL0pvB.jpg
[/url][/IMG]
sele kilit kısmı ve kask kilitleme merkezi
mlQGnV.jpg
[/url][/IMG]
benzin musluk göstergelerinin gösteriliş şekli
BXqZ39.jpg
[/url][/IMG]
motor jikle ayar kolu
ZN8LmZ.jpg
[/url][/IMG]
motor yağ filtre kısmı somunu
qq54VD.jpg
[/url][/IMG]
motor pis yağı çıkartma civatası (17 anahtarla açılır)
6RoZO7.jpg
[/url][/IMG]
motor yağ gösterge tıpası ve yağ doldurma kısmı.
YPYv0l.jpg
[/url][/IMG]
sele kısmının altında ve stop lambasına yakın yerde bulunan küçük bölme
P3y59N.jpg
[/url][/IMG]
hava fitresinin olduğu kısım
0VY7d9.jpg
[/url][/IMG]
marş rolesi diğer bir adıyla marş otomatiği
RyWJ76.jpg
[/url][/IMG]
sigorta kutusu (yedek sigortada içinde mevcuttur)
ZN8LbZ.jpg
[/url][/IMG]
motordan hava fitresine giden fazla yağı tahliye eden hortum
rLAgl7.jpg
[/url][/IMG]
akünün bulunduğu kısım artı kutup başına dikkat edin saşi yaptırabilirsiniz benim yaptığım gibi bir işlem yapabilirsiniz.
ydBPbL.jpg
[/url][/IMG]
sağ sol sinyal rolesi
0VY7Y8.jpg
[/url][/IMG]
avadanlık motor için gerekli olan anahtarların konulduğu kısım.
38m9mA.jpg
[/url][/IMG]
koldan ayarlamak için debriyaj ayar somunu
1P8Y8A.jpg
[/url][/IMG]
ön far arar civatası yıldız anahtarla ayar yapılıyor.
7mlo9Y.jpg
[/url][/IMG]
bunlarda benden olsun.
ydBPYj.jpg
[/url][/IMG]
BXqZJp.jpg
[/url][/IMG]
gl7kN5.jpg
[/url][/IMG]

Fotolar ve yazılar icin tesekkurler bilmediğim birçok şeyi sayende öğrendim. Avadanlik bölümünü görmek icin yandaki üçgen plastigi nasıl çıkarıyoruz?

Motosikleti
Henüz yok.
Fotolar ve yazılar icin tesekkurler bilmediğim birçok şeyi sayende öğrendim. Avadanlik bölümünü görmek icin yandaki üçgen plastigi nasıl çıkarıyoruz?

kapak kısmının alt kısmında kulak var hafif aşağıya doğru bastır kendine doğru çek gelicektir.

Ben daha yeni aldım 100 km de on gün falan oldu ön amortisörde sorun var servise bi göstereceğim daha gösteremedim umarım önemli birşey yoktur. onundışında memnunum motordan ha bide şu arka fren mevzuu var arka fren tutmuyor.

Ben serviste guzel bir ayar yaptirdim, onceden cok asagida aliyordu şimdi on numara oldu

Merhaba arkadaşlar yolda giderken ön tarafta veya motorun tamamında hafif bir sekme söz konusu sizdede oluyor mu acaba ?

Ön dişlinin oralardan hırt hırt sesler grliyor daha önce yoktu yokuş aşağı aptallık yapıp 5 viteste kompresyona bıraktım felegi şaştı motorun :queen: 105-110 yatarak songaz olmasada hafiften nefes alması için gaz kolunu sonuna kadar çevirmiyordum özel servisler felan var oraya bir.gidecem insallah bir sey yoktur :pl:

Motosikleti
Henüz yok.
devam ediyoruz teknik bilgilere

vites gösterge müşürü
QX6y9A.jpg
[/url][/IMG]

statör kablo kısmı
6RoMdW.jpg
[/url][/IMG]

motorun hava filtresine gelen yağı dışarı atmak için kullanılan boru tertibatı
59ZqJq.jpg
[/url][/IMG]

geri dönüşüm dedikleri tertibat ( yanmamış benzinin yakılması için kullanılan mekanizma)
lYM4nb.jpg
[/url][/IMG]

motor kısmından hava fitresine zorda olsa giden yağ için konulan hortum karbüratör boğuldu pis benzin gelmiş derdine son civatayı çevirin pıs benzin aksın gitsin.
aqVg9z.jpg
[/url][/IMG]

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar