bugün motora genel bakım yapacağım karbüratör hakkında bilgi verirmisiniz
bugün motora genel bakım yapacağım karbüratör hakkında bilgi verirmisiniz
Merhaba Arkadaşlar,
Foruma yeni katıldım. İlk olarak istediğim bir bilgi var; 535'in far ve hız göstergesi fiyatı bilen var mı? çıkmada olsa olur..
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:59 ----------
Ayrıca sizce 1997-2000 arası 535 almak mı sıfır RR 250/350 almak mı mantıklı sizce acemi biri için? veya 8000TL'ye kadar başka tavsiyeniz olur mu? Günde 20/25km yol yapıyorum ortalama. 60'ı geçmiyorum, motor kullanmanın, havanın keyfini çıkartarak gidip geliyorum işe. Şu anda cb125e var, ikini el almıştım 7800KM'de daha.

Teşekkür ederim, biraz en500leri inceledim, sağ olsun kullananlar hiç değer kıymet bilmiyor bu tür motorlarda sanırım. Keşke biri çıkıp bunlara; e kardeşim madem aldın bari motoruna bak, bakamayacaksan alma,git ucuzlara yönel.. Bir de temiz diyorlar, üstüne bir de piyasa yüksek diye 8-10000 yazıyorlar, sonra satamayacağını anlayınca araba takaslı diyorlar. Her malın bir değeri ederi vardır. Evet piyasa yüksek ama sizin motorlarınız temiz mi ki o fiyatlar olsun..
Ya ne biliyim, o canım motorlara yazık vallahi.. Klasikleşmiş motorlar apır sapır tiplerde, birde makineyle oynayıp orjinalini bozup satmaya kalkıyorlar.. Bu tiplere sinir oluyorum!!!
Bir de İzmirlilere lafım var; arkadaşlar şu güzel motorlarınızı İstanbul'a getirseniz de bizler satın alabilsek.. Helal olsun İzmirli chopper/cruzer kullanıcılarına, neredeyse hepsi gıcır gıcır.. Fakat kalan şehirlerde ve özellikle de İstanbul'da durum tam tersi.. İğneyle arıyorum neredeyse sağlam motorları.. Motor sağlam dışı pert, dışı süper motor bitmiş..
ARKADAŞLAR RİCA EDİYORUM, BAKIN MOTORLARINIZA İLGİLENİN BİRAZ.. Sadece silip, cilalamakla değil, orjinal parçalar takın, bırakın yan sanayileri.. Ayrıca orjinal parça ne kadar satılırsa fiyatı da o kadar düşer. Arz talep meselesi. Ayrıca lütfen tüm motorcular; önce ehliyet alsın, sonra kask, mont, eldiven, dizlik ve bot kullansın.. Harcanacak ortalama 1000,00TL sağlığınızdan önemli değil.. Hava atmakmış, sıcakmış, vs... En iyi ihtimalle sakatlanarak sevenlerinizi ne kadar üzeceğinizi düşünün. Unutmayın, bir gün sizinde çocuğunuz olacak ve motor kullanmak isteyecek, ona ne diyeceksiniz? "Kaskı maskı boşver, biz senin canını yolda bulduk zaten mi?" diyeceksiniz? Unutmayalım ki şase siz, emniyet kemeri, hava yastığı ekipmanlarınızdır.. Ve lütfen bir birimize saygı gözterelim. Bugün bir kurye dalga geçer gibi bana makas attı. Işıklarda yetiştim, sordum; "Yol boş, ben sağdan gidiyorum, derdin ne?" Cevap; "motorcusun hızlı gitsene.." "Sana ne, evde kızıma cenazem mi gitsin?" dedim ama iplememiş olacak ki yeşil ışıkta üzerime kırıp gaza basıp gitti.. Allah onu da beni de korusun, hepimizi korusun.. Ancak ben karar verdim kamera takacağım motora, benzer durumlarda da direk trafike vereceğim görüntüyü.. Artık hapis ve para cezası da var bu durumlar için.. Artık yarası olanlar düşünsün..
Kusura bakmayın biraz içimi kustum sanırım..))