SuperLigter selamlar.
Vermiş olduğun verilere bakılırsa evet motorun fazla tüketiyor.
Benim 2005 modelimde tabiri caiz ise hayvan gibi agresif kullanıyordum. Her vites de limitleri zorluyordum. Yaptığım hesaplamalarda en iyi 375 KM görebildim full depo ile (14 LT)
Bunun bir kaç sebebi olabilir. Ancak sormak istediğim sorular var. Öncelikle "ORTA SEVİYE AGRESİF" ve "YARI YARIYA TEK KİŞİ" ?
Agresif kullanımın orta seviyesi vs. olmaz. Agresif isen hayvan içer illa

İkincisi de eğer artçılı kullanıyorsan (ki o anlaşılıyor)tabi ki normal şartlarda daha fazla içicektir.
Debriyaj balatası sıyırıyor ise evet fazla yakar. Bu kalkışlarda ve seyir halinde vites değiştirirken ki debriyaj gaz kolu koordinasyonu ile de alakalı. Nasıl kulladığını bilmediğimden fazla giremicem bu konuya. Çok enteresan kullananlar gördüm
Karbüratör konusu da muhtemel sıkıntı olabilir. Ancak arıza konusu olacağını sanmıyorum. Yüksek muhtemel hava yakıt ayarları sorun olabilir. Hava filtresi de diyeceğim ama bakıldı dedin ancak benim tavsiyem zamanı gelince her zaman yeni filtre kullanman dır. Çünkü aslen o filtreler temizlenen filtreler değildir. Zamanla iyice dolar ve performansı düşürür. Ortadaki kağıt gibi olanı her zaman yenile tavsiyesinde bulunabilirim.
Lastikler yakıt tüketimini etkiler ancak bu kadar değil. O yüzden sorun lastiklerin değil.
ZIRLAMA dediğin nedir onu pek anlayamadım.
Buji konusu sanmıyorum. Eğer bujide olsa genelde ateşleme sıkıntısı yaşarsın ki buda tekleme öksürme aksırma sorunlarına neden olur.
Eğer sorun çözülemez ise eminönü taraşa git (kazıklamasınlar dikkat et, her zaman alacağın parçanın fiyatını oradaki çalışan birkaç kişiye sor) Al yeni karbüratör ünü (40 yada 60 TL) değiştirsinler. Sonra gidişata göre bakarsın.
Hatırlatmak isterim. Eski keewayların bir çok parçası YBR125 ile aynı.
Saygılar Cüneyt.