Adaptör Yardımı ile Yeni Nesil Yağ Filtresi Kullanımı

Merhaba arkadaşlar

Motorumun bakımını kendim yapmaya karar verdiğim için internet de gerekli malzemeleri araştırmaya başladım. Bu araştırma sırasında çoğu kişi tarafından referans edilen bir sitedeki karşılaştırmalara bakarak şuan motorum ile uyumlu mevcut olan yağ filtrelerinin teknolojilerinin eski olduğunu öğrendim. Gene aynı makaleyi okumaya devam ettiğimde yeni nesil yağ filtrenin motorum da aşağıdaki linkteki adaptör sayesinde kullanılabileceği hakkında bilgi edindim. Bu konuda deneyimi ve bilgisi olan arkadaşların fikirlerini bekliyorum. Uygulanabilirliği nedir ?

Saygılar

Adaptör
Yağ Filtreleri Makale
Yağ Filtreleri Karşılaştırma

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:45 ----------

Buda uygulama ile ilgili bir video

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:21 ----------

Yokmudur konu hakkında bilgisi olan üstad ?

Burada bahsettiği şey şu: Motosiklet yağ filtreleri otomobillere göre daha pahalı bahsi geçen adaptör ile daha ucuz olan otomobil yağ filitresini kullanıyor. Amaç maliyeti düşürmek.

Yanlışınız var konu sadece maliyet değil karşılaştırmaya bakarsanız motor için üretilen yağ filtrelerinin aldığı puanlar ile otomobil için olanlar arasında fark var.

kagıt filitrelere altarnatif sentetik filtrelerin ve ucuz arba filitrelerinin rediksiyonla uyarlanışından bahsetmiş kagıt filitreler yıllardır kullanılır ancak tıkandıgında bay bas devreye girer burda mikron cinsinden motorun 35-45 mk.partiküllere uygun olacagını yazmışlar mikron azaldıkca tıkanması daha kolay olacaktır fabrika degerlerini bilerek kaç mikronluk filitre olması ve kagıt filitreden daha iyi sentetik filitrelerin tercih edilmesi iyi olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar