Hacim bitir su motoruda ortada bi bulusalim. Malum bende dusunuyorum motoru boyamayi.
O tarafa gelmye niyetlendim ancak zincir sikintim var bi getirtemedik işten güçten
Marş işini tesisatta bi zibrtiyi degistirerek çözdüğümü saniyordum ancak daha sonra tekrarlamaya basladi zannediyorumki dügmeden kaynaklı bir sıkıntı var. Dibene kadar basinca dugmeyi kesik kesik vuruyor marş aldigi yerde tutarsam sikinti yok. Motor 8000 kmyi devirdi zincir laçka olmuştu degistirdim şıngırtısı kesildi
Esas merak ettiğim şudur, bu amortisörü yukarı/aşağı kaydırarak maşa/zincir ilişkisini ne derece sağlıklı yapabiliriz, keşke ön dişli'yi büyülte bilse idik, tüm bu sorun oratadan kalkar ve maşa/zinciri daha sağlıklı eşlerdik.
Hmmm, şayet arka yükselirse, üst zincir sürtünmesi azalır, ancak bu defa alt zincir gerilip sürter, bu işin tek yolu 17-18 ebatında öndiş ancak ne mümkün, mevcut 13 diş ucu ucuna sığıyor, fantaziye gerenk yohh anlaşıldı, her sene koruma plastikleri değişecek, eriyene değin sprey gress basılacaaah.
aksine arka alcalacak :cat:
Bundan dolayı ön dişin çapının büyüyüp alt/üst zincir yolunun genişlemesi gerekli demi mühendisim? (bi sigara yakayım kafam bulandı)
carbon zincire yuk üst kısımdan biner cekme yaptıgı için, o yuzden sürttüğü takdirde üst kısmı cabuk asındırıyor.
pysaki alt tarafda zincir zaten bol sadece temas edip geciyor. üstte ise testere gibi korumaya yuk bindirip yiyor
http://i.hizliresim.com/rLDkv3.jpg
sematize etmeye calıstım. makina senin yanında sende gözünde canlandır.
zincirin korumaya daha az kuvvetle sürmesi için A acısını azaltmak, yada A mesafesini azaltmak lazım,
ozaman zincie korumaya binen yuk azalacaktır, evet alt kısımda yaklasacaktır
ama sürtse dahi yuksüz oldugundan o kadar asındırma yapmayacaktır.
A mesafesini azaltmak amortisör boyunu kısaltmaktan gecer o zaman da B de azalacak motor da komple alcalmıs olacak.
imkan olsa en temiz çözüm o idi
yahu ben de olmasam sen ne yapacan![]()
He valla, halimiz duman olurdu:queen:
Doktor ne diyeceğimi bilemiyorum, kulaktan dolma duyduğum, bel fıtıkları olanların egzersizle rahatladıkları yönünde, hafif spor, hatta hafif ağırlık antrenmanı, tabi benim dediklerim kulantan dolma şeyler, tez zamanda sıhhate kavuşursun inşaallah.
Ellaaaam ellaaam formuller dokulmus tezler yazilmis olayin Adı Koyulmuş
Pesinen soyleyeyim carbonun motor biter cemin rahatsizligi gecer orta noktada ben varim 4yolda bulusuruz![]()
Ellaaaam ellaaam formuller dokulmus tezler yazilmis olayin Adı Koyulmuş
Pesinen soyleyeyim carbonun motor biter cemin rahatsizligi gecer orta noktada ben varim 4yolda bulusuruz![]()