Benim niyetim aslında araç yerini işgal etmek değil, ki öyle bile olsa biz araç degil miyiz yahu?
Uygun dille başlayacam önce bulursam bu kişiyi.
Önce şunu anlamak lazım.
Asarak keserek toplum içinde uzun vadede huzurlu yaşayamazsınız.
Burada insanı sinirlendiren şey kaynak kullanımındaki düzensizlik sebebi ile kendisinin zora düşmesi.
Olaya biraz empati ile bakarsak.Düşünün ki sizin aracınız var ve başka birinin motosikleti sebebiyle kendi oturduğunuz sitede düzgün park edemiyorsunuz. Hemde aslında kaynaklar düzgün kullanılsa herkes park edebilecekken.
Emin olun gerçekten çok sinir bozucu olur.
Size Tavsiyem Site toplantısında şuna benzer bir konuşma yapmanız.
"Önce şunu belirteyim ki bu sitede herkes aidatını veriyor ve ortak alanları eşit şekilde kullanma hakkına sahiptir.
Biliyorsunuz sitemizde araç park yeri sıkıntısı var. Aracının parkında sıkıntı yaşayan bir komşumuz haklı olarak duruma itiraz etmiş ve benden motosikletimi başka bir yere bırakmamı isteyen bir not bırakmış.
Fakat sitemizde motosikletler için uygun bir alan ayrılmadığı için motosikletimi başka bir yere bırakamıyorum.
Eğer düzenleme yapılıp motosikletler için küçük, düzgün bir alan ayrılırsa. Sanırım herkes mutlu olacaktır."
Bu şekilde ki tavır bir taşla çok kuş vurmanızı sağlar
1 - Herkesin gözünde pozitif olumlu bir imajınız olur.
2 - Komşularınızla kötü olmazsınız. Bırakın yönetimin sorunu olsun
3 - Sorun halledilmiyorsa benimde yapacağım birşey yok diyerek dik duruşunuzu korumuş olursunuz.
4 - Eğer yönetim bu alanı yaparsa. Sorunduz şimdikinden daha düzgün bir park alanına sahip olursunuz ve içiniz rahat olur.