Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Benim ybr'de vites problemi oluyor, beyler sizde de aynı sorun var mı ?
Bazen 1'den 2'ye atmıyor takılıyor, bazen de boşa gelmiyor.
İyi bir yağ kullanın. Arada bende yaşıyorum o sıkıntıyı,normal yani.
Arkdaşlar şu yedek depo hakkında sorum olacak benzın E nın altına ındı actım yedegı ordan gelen benzın ıbreyı E nın ustune cıkardı...sonra benzın aldım kapadım yedegı... benzın E nın alıtna ınıyor yedegı acıyorum etkılemıyo defalarca basıma gedı sonunda yolda kalcaz bı gun. Yedek depoyu benzın alırken acık mı bırakmak lazım belkı oraya benzın akmamıstr dedım onuda denedım yok abı olmuo yedeğı kullanamıorum .
Depoya 5-6 litre benzin ilave edin. Ana depo musluğu açın. Yedeğe geçeceği zaman motosiklet gaz yememeye başlar ve sonunda stop eder,çalışmaz. O zaman yedeğe geçebilirsiniz.
Ayrıca benzin göstergesine güvenmeyin. Kitapçıkta yazanla gösterge arasında hiç alaka yok. Kitapçığında 9 litre ana depo,3 litre yedek yazıyor. Ama 10.70 küsür litre de motosiklet yedeğe düşüyor.2 kez ölçtüm bu şekilde.
Yedek deponunda mantığı şu şekilde;
Sarı ok ile gösterilenler yakıt çıkışlarıdır. Mavi ile gösterilen bölge yedek yakıt olarak anılır. Kırmızı bölge ise kullanılamaz durumdaki yakıttır. Mavinin üzerindeki beyaz bölge ise normal depodaki yakıtı gösterir.
Ayrı bir yedek depo yoktur. Hemen tüm motosikletlerin tek bir yakıt deposu vardır.Bu da üzerinde depo kapağı bulunan, metal veya plastikten yapılma, oturulan selenin hemen önünde, sele ile tutulan gidon arasında bulunan büyük nesnedir. Yedek depo musluğu olan motosikletlerde (bizim Ninja 250s gibi) genellikle 3 yada 4 konum bulunur. Ninja 250de 3 adet var : Off (kapalı), On (açık) ve Reserve (yedek). ZZR250de döt konum var : Off, On, Reserve ve Prime.
Off (kapalı) konumu zaten isminden de anlaşıldığı gibi depodan karbüratöre yakıt akışını keser ve motoru uzunca bir süre kullanmayacağınız durumlarda kullanılır. Ninja 250de bu, vananın uzun ucunun arka tarafa doğru durduğu konumdur.
On (açık) konumu normal sürüş içindir. Bu konumda depodaki yakıtın üstten yaklaşık %80lik bölümü kullanımdadır. Bunu, deponun içine bir kaç inch uzunluğunda bir tüp(kamış) yerleştirerek, böylece deponun en dibinde kalan yakıta ulaşamayacak yükseklikten bir noktadan yakıt alarak gerçekleştirmekteler. Ninja 250de mandalın uzun ucunun aşağıya doğru durduğu durumdur bu.
Reserve (yedek) durumu ise son %20lik yakıtın kullanımına izin verir. Bu ayrı bir depo değil, sadece ayrı bir tüptür. Sürüş sırasında mandalı yedek konumuna almayı çalışmanız, giderken motorun benzinsiz kalıp durması ve yol kenarına çekmek sırasında yaşayacağınız zorluk ve tehlikeleri bertaraf etmek için faydalı olacaktır. (ben bunun yerine yola çıkmadan veya yolda dikkat etmenin daha doğru olduğunu düşünüyorum ) Depoyu doldurduktan sonra mandalı tekrar On konumuna getirmeyi unurmayın. Ninja 250de mandalın uzun ucunun ileriyi gösterdiği durum yedek pozisyonudur.
Kaynak:http://guvenlisurus.blogspot.com.tr/