Motor sürmeye başlangıç için tecrübeli abilerden tavsiye bekliyorum

Öncelikle kendimi tanıtayım yaşım 18 ve şuan lys sınavına hazırlanıyorum ehliyet alma hakkım doğdu ve ben chopper motor aşığıyım.Boyum 1.95 kilom 120.Motor sürmeyi bu yaz öğrenicem daha önce scooter sürdüm ve yaklaşık 13 yaşımdan beri samsunda bisikletle şehiriçi turları yapıyorum gruplarla.Velhasıl bu yaz bir profosyonel eğitim alıcam ve ardından direk chopper motor almayı düşünüyorum kafamdaki modeller yamaha xvs dragstar 600,honda shadow, Suzuki intruder m800 bu motorlar hem geniş hacimli benim altımda oyuncak gibi küçük durmayacak cinsten hem sesleri tatmin edici ve rahat olduğunu duydum.Motorda hız yapmak gibi bir tutkum yok rüzgarı hissede hissede keyifli bir chopper motor sürücüsü olmak istiyorum.Başlangıç için tecrübeli abilerimden tavsiye bekliyorum..

Profosyenel eğitim aldığında hocalarının vasıtasıyla motosiklet seçmen daha kolay olacaktır.

Birden neden 600luk heves edilir ki? 250kullandin mi uzun sure yada vitesli motor.Aklinizi peynir ekmekle mi yediniz.Hadi kazayi vs geçtim alacaginiz motora yazik değil mi? 600lukle motor ogreneceksiniz vay o motorun haline.Al bi 250lik öğren 600luk fazla sana

Profosyenel eğitim aldığında hocalarının vasıtasıyla motosiklet seçmen daha kolay olacaktır.

Altın Elbise Adamı takip etmeni öneririm.
Onun da dediği gibi her hoca,hoca olmuyor.
İyi araştırmanı tavsiye ederim.

Edit :Yanlış alıntı yapmışım pardon hocam :mrgreen:

Ccc67 konularda fazla bilgili değilim tecrübeli kişilerin fikrini almak ve bilinçli bir sürücü olmak için bu foruma üye oldum sizlerden en iyisi neyse onu öğrenmeye geldim

Ccc67 konularda fazla bilgili değilim tecrübeli kişilerin fikrini almak ve bilinçli bir sürücü olmak için bu foruma üye oldum sizlerden en iyisi neyse onu öğrenmeye geldim

Hosgeldin abi. Ilk basta 250 cclik bir chopper al. Biraz arastir 250cclik guzel chopperlar (suzuki intruder vl250 mesela) var hosuna gidecek. Bu camiaya katildiktan sonra anlayacaksin motor surmenin boyutla, hacimle cok da alakali birsey olmadigini onemli olanin motor ustunde yolda olmanin, ruzgari hissetmenin, motor kardesligini tatmanin ve etrafindaki dogayi kesfetmenin oldugunu.
Daha sonra 10-15 bin gez o motorla. Her anin tadini cikar, motorun ve motor kullanmanin nasil birsey oldugunu ogren. Ekipmanlarini tamamla, egitimlerini al. Durmayi, gitmeyi, trafigi, viraj almayi ogren ve iyice pekistir. Ondan sonra bakarsin 600luklere.
Daha yasin cok genc acele etme zamanla olacak seyler bunlar derim ben. Sadece tavsiye kaale alirsan hayatini kurtarabilir.

Dostum bende 250 lik bir motor tavsiye ederim yürümeden koşmayı öğrenmemek lazım alırsın 250 lik bir motor bi yazını geçirirsin bi 10-15 bin km yaparsın baktın ben bu işi kaptım artık büyütcem diosun ustalaştım artık diosun o zaman geçersin 600 lüğe. Zira chopper motorların özellikle şehir içinde manevra kabiliyeti düşüktür. Motoru durdurman zordur. Acil durumlarda ne yapman nasıl tepki vermen gerektiğin öğrenmelisin. Kesinlikle eğitim almanı öneriyorum sana daha sonra da Hyosung gv 250 lere bak derim ama beğenirsen 2. el yerine sıfır tercih et derim bu motorlarda zira temizi seni çok mutlu eder sorunlu denk geldi mi sıkıntın büyük olur. (250 lik hyosung da gayet büyük gözüküyor bana ilk sordukları 600 lük mü oluyor.) Git bi mağazada üstüne otur rahat mısın değil misin içine sinecek mi bi gör derim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar