Kocaeli İl Temsilcisi
benim o hızlarda ani bişey çıkmadı ama 100le giderken sağlam fren yaptığım zamanlar oldu fakat yalpalama olmadı.
bu arada durmadım, 100den 30a filan düştüm.
Cbf'in frenlerine pek güvenmiyorum bu yüzden ön ve arka kombine yapılarak kullanıldığı zaman anca adam gibi yavaşlayıp duruyor . Ben genelde sadece ön freni kullanıyorum . Baktım duramıycam veya istediğim yavaşlığı elde edemiyorum o zaman arka frenide kullanıyorum ama ikisinide aynı anda kullanmaya alıştırmam lazım kendimi anlaşılan
Once bir kez frene basıp çektikten sonra artan kuvvet uygulamamız lazım. Çünkü ilkinde amasor yaylanma boşluğunu alıyor. Sonraki sokmaya başladığımız zaman motoru durdurmaya yarıyor. Bunu yaparken ben arka frene de basıyorum. Gerçekten çok çabuk duruyor. Fakat düz yolda kolaylıkla yapılırken viraj yokuş aşağı gibi yerlerde yapamadım. Çok çok zor alışmak
Frene önce yavaş basıyorum amartisörler kapanmaya başlıyor daha sonra freni çekmeden daha kuvvetli basıyorum bu sefer teker sağa sola kaydırıyor . Biraz uzun bassam frene kesin düşürecek motor , bende freni bırakınca motor düzeliyor tekrar . Virajda zaten ön fren kullanılmaz yoksa yeri öperiz :cherry: Ben virajda yavaşlamam gerektiğinde hafif arka frene basıyorum veya debriyaj ile arka fren yapıyorum yada sadece gazı kesiyorum .