Değerli arkadaşlar;
Hayırlı günler diliyorum. İki gündür bayi-servis ziyaretlerinde idik. Bazı sorular birikmiş.

Elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım;
1. Öncelikle tüm motorcu arkadaşlarım için dua ediyorum. Hele son günlerde her gün unutmadan bu duamı yapmaya çalışıyorum. Motosiklet sadece güç, adrenalin hissetmek değildir. Motosiklet her şeyden önce bir keyiftir, ihtiyacı gidermektir, kendini özgür hissetmektir, bir farklılıktır. Bu keyif almak illa ki limitleri zorlayarak olmaz. Lütfen tüm kurallara uyarak ve limitleri zorlamadan bu keyfi almanızı bir abiniz olarak isterim. Bir üzücü haber inşallah hiç gelmesin. Ürünün kendi limtileri son derece yeterli...
2. Servis konusunda sizinle her zaman hem fikirim. Bir servis ile yaşanan olay buraya aktarıldı. o servisin hem sahibi, hem ustası fabrikamızda 3 gündür pulsar eğitiminde idi. Cuma günü kendisine gelmesi söylenmiş. Olabilir ancak uslupten de rahatsız olmuş. Bu yorumu gördüm ve hemen konuyu servis müdürüne de ilettim. Eğitim esnasında bu yorum tüm servislerin huzurunda okundu. YETERLİLİK-GÖRSELLİK-STANDARLIK-DAVRANIŞ ŞEKLİ gibi ana maddelerin bir servis için ne kadar önemli olduğunun canlı bir kanıtı oldu. Şuna emin olun, ciddi bir servis ordusu kuruluyor ve eğitim alıyorlar. Dün Ödemiş-Bayındır bayi ve servsilerimizi ziyaret ettik. Şahsen servislerimizin durumundan ve yeni halinden gurur duydum. Hatta hatırarsınız Bayındır servisi ile ilgili pulsar tesliminde acemi çırakların elinde test yapılıyor konusu gündeme gelmişti ve arkadaşımız bahsedilen hadisenin yazıldığı gibi olmadığını beyan etmişti ve sonradan da forumdan da kaldırmıştı. İşte bu servisimizi gördüm ve işini bilen iki ustanın elinde olduğunu abizzat şahit oldum.
3. Şunu da söylemek isterim. Sizler bizim patronlarımızsınız. Çok net ifade ediyorum. Şu anda büyük gayret sarf ediliyor. 81 bayimiz ve 109 bajaj servisimiz var. Servislerimiz büyük kabuk değiştirdi ve halen devam ediyor. Kesinlikle şunu iddia etmem. Her seçilen bayi-servis % 100 doğrudur. Zaman içinde elemeler de olacaktır. Ama bilin ki büyük değişim yaşanıyor. Tüm markaları biliyorum. Hizmet sektöründe memnuniyetin kolay olmadığının da farkındayım. Ama bir pazarlama müdürü olarak arz ediyorum, bajaj.com. tr 'de kayıtlı olan bir bajaj bayisi ya da servisi her zaman sizin denetiminizdedir. Bütün şikayetler dikkate alınmaktadır. Hiç bir hatayı af etme lüksüne sahip değiliz. Bu kadar net söylüyorum. Ama dakika bir gol bir gibi bir tutum içinde olunursa,

bu anlayış markaya ve sektöre hizmet etmez.

Kuralkan çok güçlü bir firma. Bajaj bir dünya devi. Kimse endişe etmesin her şey iyi gidiyor. Her eleştiri olacaktır, bunlar altın değerindedir.
4. Pulsar reklamı ile ilgili yorumları var. Aslında birinci madde ile ilintili. Reklam BAJAJ'ın Pulsar için uyguladığı global bir reklamı. Aslında çok güzel ve ürünün özelliklerini ortaya çıkarıyor. Olumlu tepkiler de alınıyor. Güç, çeviklik, heyecan, görsellik... gibi. Ama forumda bazı tenkitler var. Özellikle bazı gençlerimizi tahrik ediyor ve limitleri zorlamaya sevk ediyor diye. Şahsi kanaatim bu değerlendirme haklıdır. Özellikle bu algı Türkiye'de zaten istenmeyen bir yerde. Motosiklet kullanımı tehlikelidir, risklidir, işte bu reklam da bunu doğruluyor gibi... Reklam gençleri tahrik ederken anne-babaları ve toplumun genelini de böyle olumsuz bir algıya itiyor. Bu görüş genel mana olarak doğru. Ama zannedersem bizde algı biraz yanlış. Özellikle Hindistan'da bir şeyi net gördüm. Motosiklet evet bir tutku ama insanlar özellikle ihtiyaçlarını gideriyor ve bundan keyif alıyor. Biz herhalde keyif alma algımızı biraz değişitirmemiz gerekiyor. Bir discover reklamı böyle asla olamaz, olmamalı...
5. Ser21 rumuzlu kardeşim Kocaeli bayisini aradım, bulamadım gibi bir ibare var ve Kocaeli gibi bir merkezde nçin doğru dürüst bir bayi bulunmaz serzenişi var. Bayi listesinde bulunan USTALAR MOTOR hem bayi yapısı ve hem de servis yapısı ile memnuniyeti çok yukarda olan bir bayimizdir. Konuyu tam anlayamadım?
6. Renk konusunda talepleri biliyorum. Ancak global kararlar biraz geç değişecek. Sizlerin görüşleri ile genelde aynı görüşe sahibim. Farklı düşünenler de var. Ama son siparişlerimiz sizlerden gelen taleplere mümkün olduğunca uyulmaya çalışıldı. Sadece ilk siparişler renklerden seçildi.
7. Orta sehba konusu maalesef bu şekilde.
8. Enjeksiyon sistemi ve markası KTM Duke 200 ile aynı, sadece yazılımları farklı,
9. Erzincan, Sivas, Erzurum gibi yerlerden gelen talepler var. Servislik oluşturmadan satış yapmıyoruz. Bunun sıkıntılarını hep beraber yaşarız. Zaten yukarda yazdıklarım da bunu ifade ediyor. Bu yüzden kusura bakılmasın. Mutlaka bajaj bayisi ya da servisi olan yerlerden satış yapabiliyoruz.
Şimdilik bu kadar yazabildim. Başınızı ağrıttım. İnşllah önemli bir soru atlamamışımdır.Birinci maddede yazdığım konuyu tekrar vurgulayarak selam ve saygılarımı sunuyorum.