Merak Ettigim Bir Konu:Vitesi Bosa Almak

Mesela gidiyoruz kirmizi isiga geldik vites 1 de duruyoruz siz burda vitesi bosa alip bekleyip yesil ışık yandiginda tekrar.1 e alipmi kalkiyosunuz yoksa 1 de hazir bekletip yeşıl işik yandigi gibi kalkiyomusunuz ? bunu aciklarsaniz sevinirim dun araba kullaniyordum, babam kirmizida bosa al dedi nedenini sordum al sen dedi:) kafami kurcaladi. Cevaplayan herkese tesekur ederim hem motorsiklet hem araba icin aciklarsaniz sevinirim.

ısıklarda viteste beklemenin tek dezavantajı sürekli debriyaj çekili-basılı olacagından debriyaj balatalarını

bos yere yıpratmıs olmak.

ama herhangi bir tehlike anında kacıs manevrası yapabilmek için

örnegim duramayıp-kayıp gelen bir aractan kacmak için gerekli o saniyeleri tekrar

vitese atmak için harcamak yerine direk kaçıs olarak kullanabilmek adına iyi bişeydir

anladim suan, tesekkur ederim, debriyaj balatasi ne kadarki bence basmak daha mantikli anormal bi durumda kacmak icin

yoğun trafik akışı olan caddelerde ve trafik lambalarında beklerken debriyaj çekili 1. vites en sağlıklısı. onun dışında vitesi boşa alıp beklemek te motosiklet için sağlıklı. tabi bu düz zemin için geçerli.

Arda_Karaca'nın verdiği linki iyicene okuyun ve başka bir şeye kulak asmayın.

Araba İçin Soruyorsun Sanırım ?

1- ) Işıklarda Ayağın Devamlı Debriyaja Basılı Olur İse Baskı Balatayı Yersin'ki Bu Çoğu Araç İçin Pahalı Bir Parçadır ve Değişimi İçin Şanzıman İnmesi Gerekir.

2- ) Yorulursun! Ayağınla Devamlı Debriyaj Üzerine Baskı Yapman Gerekir Buda Seni Yorar.

3- ) Acemi İsen Ayağın Debriyaja Basar İken Heyecandan Titrer.

4- ) Arabayı Mümkün Olduğunca Rahat Kullanman Gerekir Ayağın Debriyaja Basılı İken Rahat Olamazsın, Ne Kadar Rahatsan Dikkatin o Kadar Fazlalaşır.

Yukardakilere ilave olarak:
Camdan arı girer, pantolonuna sigara ateşi düşer, elindeki kahve dökülür, cep telefonun düşer vs gibi aptalca bir sebep ile ayağınızı debriyajdan kaldırırsanız, aynı esnadada gaza basacak kadar da salaksanız
Önde bekleyen araca arkadan dalarsınız..
Bir kaç tane gördüm böyle vak'a..
Şans eseri hep önümde oldu..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar