Butun yorumlari tek tek okudum,herkesin kendini gorusu,fikirleri sonuna kadar saygi duyuyorum herkese oncelikle bunu soyleyeyim.
Yorumlarin %80 inde herkeste farkettigim sey kizginlik duygusuydu. Kimisi cift far yapti diye bu kadar para mi verilir demis,kimisi 600 luk parasi demis,kimisi sahtekar demis. Yahu arkadasim sen sucu japonda arayacagina gecte aynanin karsisina kendinde ara. Yav adam fabrikasini kuruyor,muhendis ise aliyor,onlari istihdam ediyor,dunya capinda insan calistiriyor,bunlari naklediyor,bunlara servis yedek parca vs vs sagliyor,arge&teknoloji calismalari yapiyor,o kadar emek veriliyor,her ulkede ari gibi calisiyor,ortaya bir motosiklet cikariyor. Sonra bu adamlar diyor ki,ben bu motoru yaptim bu motordan benim butun calisanlarimin maasi ,osu,busu,masraflarim,edecegim kar,bayiliklerin edecegi kar butun her sey dahil bu motoru 10 liraya satmam lazim. Buraya kadar her sey normal. Sonra sen koskoca Turkiye devleti olarak cikiyosun Hondanin karsisina kardes sen bu motoru 10 a maletmissin ama ben bunu ulkemde 15 e satarim bizde sistem boyle,YERSEN deyip kenara cekiliyosun. Sonra vatandasla honda kafa kafaya geliyo,sonra herkesin icine kurt dusuyo aldigi maldan da tereddut etmeye basliyo sanki butun dunyanin tek amaci turkiyeyi kaziklamak,nerde satamadigi dandik,sekilsiz motor varsa turk piyasasina sokmak. Yahu sana kendi devletin deger vermiyo ki elin japonu neden versin,herkes isine bakiyo. Yahu Kapi komsumuz yunanistana gelen motor neden turkiyeye gelmesin allah askina,25 bin tl lik motorun nasil 5-8 bin lira vergisi oluyor ?
Ha birde arkadaslar kawasaki honda kiyasi yapmislar. O kiyasin turkiyedeki kazanani her zaman bellidir,honda. Cunku hemen hemen herkesin sehrinde bi honda bayisi var en kotu komsu illerden birinde illa vardir. Yedek parca temini kolay,ucuz. Kimse istanbuldan cikmayan kalantor dayilarin elinde tuttugu kawa bayiliklerine gidipte abi benim bi sag grenaj vardi geldi mi diye surunmek istemiyor. Cok ornek var bu sitede kaza yapipta 6 ay grenaj bekleyen 2013 yilinda. Kimsede kawasaki diye 18 milyar bi motora bagladiktan sonra bu sikintilari cekmek istemezler.
Kilometrede kac kurus yakar diye dusunmeden,hondanin yamahanin tekellemesine izin verilmeden bol cesitliligin oldugu,devletin bizi damizlik degilde adam yerine koyup en azindan tek zevkimiz olan motorlardan araclardan elini cektigi gunler dilerim hepinize.
Basinizi agrittim gece gece,kusurumuz olduysa affola,hayirli gunler.