Servisler böyle yiyor insanları işte.
Beyler, Honda kitapçıkta 1.000>12.000>24.000 şeklinde bakım yazmışsa, motosiklete sadece o bakımlar yapılsa da garanti gitmez.
Ancak Cbr 250 o bakım aralığını kaldırabilecek bir model değil. Sürekli yüksek devirde kullanıldığında zaten yağ yağan bir motosiklet, bi de Honda'nın dandik 10/30 yağının 10.000+ Km boyunca motosikleti yağlaması mümkün olmadığı için bayiler ara bakıma çağırıyor.
Ara bakımlara gidersiniz gitmezsiniz o sizin tercihiniz. Ben Cbr 250 kullanırken 5.000 Km'yi geçirmeden yapıyordum bakımlarını. Zaten 5.000'e yaklaşınca bile motosikletin titreşimi filan artıyor, bakım istiyordu.
Yani o geniş bakım aralığı ne yazık ki Honda'nın hatası. Ha, ara bakıma gitmediniz diye sorun çıksa arkasında durur Honda, o ayrı konu. Ancak bazı bayiler "yağ seviyesini sizin kontrol etmeniz lazım, yağ eksilince eklemeniz lazım" gibi argümanlarla yokuş da yapabilir yani
Kitapçıkta 12.000 ya da 6 ay diyeceğini de hiç sanmıyorum bu arada. Az KM yapan modeller için bakım 12 ayda bir yani yıllık yapılır