Evet Ankara da gerçekten böyle bi' yer var !

Evet Ankara da gerçekten böyle bi' yer var ! neden böyle bir başlık attım ,çünkü 10 yıllardır gezilecek yer konusunda ciddi sıkıntı yaşayan ankara için , dikmen vadisinin güzelliği hayallerin ötesine taşmış . malum türkiye standartlarında yapılan parklar genel itibari ile 5 tane çam ,biraz plastik ,biraz yağlı boya ve fıskiyeden ibaretdir. Ankaralı gezmek istediğinde şehir dışındaki barajlar ve kızılcahamam bölgesi dışında pek seçenek yoktu diyebilirim. Bence ankarada yaşayanların yada yolu düşenlerin kesinlikle görmesi gereken bir yer .

Kısaca bahsedeyim . Vadi ortalama 1-1,5 km uzunluğunda ,yüzlerce çeşit rengarenk bitki örtüsüyle kaplanmış , çeşitli yerlerinde restoranlar cafeler ,etrafında devasa konutlar kuleler var . birde devasa bir şelalesi var ama faal değildi . sezonda aktif hale geliyor sanırım . Kötü haber ise mangal yakamıyosunuz :) .mangal ve piknik için uygun değil ama yürüyüş yapmak ve nefes almak için şehrin tam ortasında rüya gibi bir mekan . resimleri telefonla çektiğim için ordaki renkleri ve ambiyansı pek yansıtmıyor açıkcası .

Ben ODTÜ de öğrenciyken başlamış bir proje idi. Projenin tasarımı, planlaması çok önce olan bir şey.
Güzel bir proje kimse inkar edemez.
Ancak, yapımı, süresi, maliyeti tipik bir beceriksizlik örneğidir. (Melih Gökçek'i yermek için söylemiyorum, başkası da olsa farklı olmazdı herhalde)

paralel mt yönetimi duruma el atmış :p

park çok güzelmiş bu arada gerçekten. umarım yerleri çekirdek çöpü doldurmak yerine biraz değerini bilir kullananlar

melih gökçek yaptıysa gitmem.
anıtpark'da zülfü livaneli konseri tercih ediyorum.

Parka ilk gittiğimde ben de afallamıştım. Demek bazıları beklentilerimizi nasıl düşürdüyse, düzgün birşeyler görünce insan epey afallıyor, algılayamıyor :)

Gezmeye değer biyer, en sevdiğim yanı yürü yürü bitmiyor hımaaaa :)

yapay parklar doğalının yerini hiçbir zaman tutamaz... keşke park yapmaya harcanan emeğin onda biri doğayı korumaya harcansa...

yapay parklar doğalının yerini hiçbir zaman tutamaz... keşke park yapmaya harcanan emeğin onda biri doğayı korumaya harcansa...

Haklısın dostum ama sözünü ettiğimiz yer "ANKARA". Sen hiç İç Anadolu'da gezmedin sanırsam. Her yer kel dağ, taş. Hangi doğayı koruyacaksın?

O söylediğin şeyi tüm kıyı memleketlerimizde çok iyi bir şekilde yapmamız lazım ;)

Bir Atatürk Orman Çiftliği vardı... hani arazisine konak falan yapılan şu anda...
İç Anadolu'nun arazisi vs, haklısın sözüm yok. olanı korumak derdim...
Haklısın dostum ama sözünü ettiğimiz yer "ANKARA". Sen hiç İç Anadolu'da gezmedin sanırsam. Her yer kel dağ, taş. Hangi doğayı koruyacaksın?

O söylediğin şeyi tüm kıyı memleketlerimizde çok iyi bir şekilde yapmamız lazım ;)

ee ankaralılar iyisiniz, yakında anka parkınızda geliyor, boğazınız da geliyor. iyisiniz iyi.

Deniz geliyor uleen deniz... !!!

ankaranın denizi sezonluk netekim, keşke hep kalsa

e30_d.jpg

kim yapmis nasi yapmis bilmem .gidin gezin iste .ondan sonra ankaraya gittikde gezecek yer bulamadik demeyin:)

Bir Atatürk Orman Çiftliği vardı... hani arazisine konak falan yapılan şu anda...

"Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez." demiş M.K.ATATÜRK.

O AOÇ tamamen insan yapımıdır dostum. Aynı Dikmen Vadisi gibi. Hatta fidanların dikiminde Atatürk bizzat çalışmış, o meşhur traktörlü fotoğrafını da orada çektirmiştir.

Lütfen Ankara'da doğa ve doğaldan bahsederken düşünelim.

Ayrıca sana tamamen katılıyorum, kesinlikle önce doğalı korumalıyız. Ancak doğal halinde bildiğin bozkır olan bir yerde bu tür söylemler konuyu farklı yerlere çekebilir.

dostum burda dikilen agaclar plastik yilbasi agacimi . gercek yuzde yuz dogal bitki ortusu isde .dogal olmasi icin kendi kendinemi yetismesi gerekiyor

bu düşünce ile hiç bir yeniliği beğenmezsiniz ki. mesela araplar çölü yeşillendiriyor sizin düşüncenize göre "olanı koruyarak" çölü çöl olarak bırakıp çöllerde mi yaşasınlar yoksa ülkelerini terk mi etsinler. parkın yapay olması değil kamunun yararlanması önemli. :cat:

Motosikleti
cf dual 230/honda crf 300
bir yeri collestirip sonra "lan biz naptik, burayi agaclandiralim" dememek icin olani koruyalim diyoruz. nitekim ankara'da hakikaten giderek artan beton yiginlarindan insana gina geliyor. en ufak bir agaclik ve su birikintisi olan kugulupark'a gidince bile degisen atmosferi hissediyor insan.

agac sevgisi onemli azizim. keza agaclarin arasinda yurumeyi; otlarin ustune yatmayi yapim asamasindaki dandik tema parkina yeglerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar