böyle kazaları gördükçe motosiklete binmeye korkuyorum.satsam mı acaba motoru mu((
Bu başlığı okuyunca kimi zaman "amaan o kadar da gerekli değil yahu" dediğim koruma ekipmanlarına karşı büyük bir sempati oluştu bende.
Bundan sonra mottom "motorun nasıl olursa olsun ama koruma ekipmanın en kralından olsun"
ha bi de kasktaki ingiliz bayrağı orjinal mi sonradan mı yaptın?
avrupada satılan speed-r reddingde ingiliz bayragı var anes motorun getırdıgınde yok sanırım
çok geçmiş olsun valla o kadar yavaş hızda bu kadar koruma ile o kadar hasar alabildiysen vay bizim halimize![]()
En iyisini umut et en kötüsüne hazır ol. Ben bu tulumları giyince gelsin 15 20 kişi diyordum30 kisiden dayak yesem aynı hasarı alırdım
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:21 ----------
Replica kask ÜNLÜ bir motogp pilotunun kaskı
http://www.motorcyclenews.com/upload/295563/images/redding.jpg
http://www.ebay.com/itm/Shark-Race-R-Pro-Redding-Replica-Matte-Black-Yellow-White-Helmet-Size-XSmall-/150830442849
Buradan kaska bakabilirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:24 ----------
SPEED-R da ingiliz bayrağı yok.
Race R Pro da var.İngiliz bayrağı bu kaskı takan adamın memleketi.SPEED-R serisini kullanan motogp yada sbk pilotu yok.
KENANDA TÜRK BAYRAĞI var öyle düşün
Dostum çok geçmiş olsun allah beterinden saklasın. İyi ve bilinçli motosiklet kullanıcısı olarak görüyorum seni tahminen css eğitimide almışsın ama sanırım yol eğitimi almak pek işine gelmemiş zira bu tür eğitimlerde ilk söylenen şey karşıdan gelen araçla aranda güvenli mesafe bırakmak hava balonu gibi bişi diyorlar hatta. Neyse olan olmuş allah seni ailene ve sevdiklerine bağışlamış ne güzel ki sevdanda vazgeçmemişsin ve olumlu yandasın yaşamının bunlar hep güzel bir hayatın olacağının işaretidir.Yine çok geçmiş olsun allah acil şifalar versin.
dipnot: intercity ile alakalı pistin kapalı olduğunu söylüyorsunuz ama gidipde dönen insanları biliyorum hatta yeni ve sayfasında da aşağıdaki irtibat teli var bilgi amaçlı koyuyorum sadece
Motosiklet Sürücüleri için Pist Günleri:
Motosiklet sürücüleri, Intercity İstanbul Park Pist Günleri katılımı için aşağıdaki e-posta veya telefon numarası ile irtibata geçebilirsiniz.
E-posta: [email protected]
Telefon: +90 216 469 44 15
öncelikle büyük geçmiş olsun, inşallah en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.
Full korumalı olmanız çok önemli mutlaka ama bence güvenli sürüşte daha önemli olan pasif değil aktif güvenlik.
Spor motosikletlerle (ister 250cc ister litrelik) viraj yapmanın keyfi elbette tartışılmaz ama çift yönlü bit yolda limitte (sliderlar yerde dediğiniz için söylüyorum) viraj yapmanın kaçınılmaz sonu maalesef kazalar. Ya örnek olayda olduğu gibi çizgisini koruyamayan bir araç ya viraj ortasında şeridin yarısını kaplayan kum, yağ, pislik, hayvan ölüsü vs. ya da aniden durmaya karar verip viraj ortasında frene basan öndeki araç sürücüsü.
Spor motosikleti bu yüzden bıraktım, nedense pistteymiş gibi kendine bir şeyler ispat etme hırsı yüklüyor insana ve aldığın risk kat be kat artıyor. Belki yaşlandımbelki korkuyorum
bilmem ama sanırım korkmak da lazım.
Tekrar geçmiş olsun, acil şifalar
normalde speed-r redding modelinde yok ama ingiliz bayraklısıda vardı hatta forumda cbr 125 le kask kamerası ıle vıdeo ceken bırınde var ebaydan bende alıcaktım bi aralar o zaman görmüştüm fc moto yada ebayda satılıyordu fakat suan bulamadım.
Konusu açılmışken kaskına ne oldu? fotosu var mı kazadan sonra?
Abim yarısıyordu zamanında hala lisansı var.Bir yarışın 4.000.00 ile 5.000.00 TL arasında masrafı olduğunu unutmamak lazım.İşte İSTANBULPARK yani İNTERCİTY park koskoca dünyaca ünlü 20 dk sına 200 lira aldığı pist günlerini motosikletlere kapadığı için sansımı uludağ yollarında deniyordum. Trilye de viraj yapmamaktayım taşlı yol.Atmışlar tası geçmişler üstünden
Dostum öyle düşünürsen herkes hatalı sollama olmasa vs. geleceği görsek kaza olmaz zaten.Ben o gün 1 kırmızı ısıkta dursam belki kaza olmayacaktı.OOO bunlar boş işler onu yapsaydım bunu yapsaydım deme.Karsımdaki bebe oturduğu yerde kafeden vs 30 saniye daha geç çıksa kaza olmayacaktı.Böyle iş olmaz bu yüzden suç bizde olamaz.
sadece düz hörgüçsüz deri çeketim olsa kaburgaların ciğere batmasından dolayı yine ölceğimi,
ve bu cümleyi okuduktan sonra hemen gittim hörgüçlü bir mont aldım 300 tl ama iyi bence en azından eski düz montlarıma göre daha güvenli
bir ders bin nasihattan iyidir bu türk paylaşımlar yaparak çoğu insana uyarı bilinçlendirme ve şok etkisi yaptığı için iyi örnek oluyor ancak keşke bu tür kazalar olmasada bu örneklerede hiç gerek olmasa tekrar geçmiş olsun !!!
Çok yanlış bir laf bunu örnek videolarla bir arkadaşa açıklamıştım.Olayda suç bende de değil her ne kadar dıştan alsam dahi kendi şeridimde bana çarptılar.
Trilye berbat.Uludağ da viraj yapınız.Olay sonrası tulumlara bakadım ayağa kalkamıyorum ki.
Sadece yeni bir kask alıcam onla düştük artık. Lorenzomun kaskını alırımGitti milyarlık kask
Artçı kaskı olur artık ondan yada rafıma maket motorlarımın yanına süs ama satmam ilk kaskım ömrüm boyunca saklarım.Bu gidişle kısa sürecek gibi görünüyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:38 ----------
Aman diyeyim kazaya sebebiyet vermeyelim şurada
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:40 ----------
Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum. Saolun tek tek cevap verecek kadar dinç değilim şuanBu kadar çok yorum beklemiyordum
Saolun tekrar
Kimse kazayı düşünmesin başkasının sebebi olmak istemem.Düşük hızlar da bu hale gelmem resmen beni korkuttu daha nasıl iyi korunabileceğimi bilmiyorum.
Yahu haklıda olsan karşı tarafın yapacağı hataları düşünerek defansif sürmen(yani dizlikleri eritmeye kalkışmadan, karşına her an bir ayı çıkabilecek gibi tedbirli) gerekir. Yani en azından yaşamak istiyorsan bu böyle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:27 ----------
Kontra tekniği ile viraj alırsan dışa sarkmadığın için daha çok korunursun.