Mfh Hakkında Püf Noktalar Vereyim Size
Çok seri bi motosiklet olduğu için Önü çok çabuk kalkar ki plakayı yere sürtene kadar teker yaptım... Teker olmaz diyenlere inat ama artık öyle apaçilikler yapmıyorum
*Frenleme
*Mfın frenleri biraz zayıfdır özellikle üstündeki lastikler berbat şekilde kayar ön freni %25den fazla kullanmayın diyelim 80le gidiyorsunuz 4vitesdesiniz frene basıp vites küçültün eğer motorunuz buna alışmamışsa yada iyi açılmamışsa fazla komprasör yapar dikkat edin düşmeyin ama buna alışmışsa çok az bi komprasör yapıp direk yavaşlarsınız... Ben bu taktiği az kalsın karşıdan karşıya dikkatsiz geçen 2 kadına çarparken aklıma geldi ama çok şükür diblerinde ayağının önlerinde durdum sade fren yeterli gelmiyor bunuda söyleyeyim.. Artık alışkanlık oldu daima kullanıyorum güvenli bi sürüş tekniğidir bu 90-100le giderken gene işinize yarar lakin devri tutturmanız lazım yoksa sibop kesebilir ben bu taktikle çok kazadan kurtuldum.. ışıklara hızlı gelme önüne ani bişe çıkma vs vs
* Rahat Titreşimsiz Kullanmak istiyorsanız
1.Vitesi kalkış amaçlı kullanın hızınız 10km olmadan
2.vitese geçin bu vitesde 30kmh geldiğinizde
3.vitese geçin bu vitesde de 40-45e geldiğinizde
4.vitese atın rahat rahat titreşimsiz gidersiniz
*Seri (Motorunuz iyi açılmışsa)
1.vites=20
2.vites=60
3.vites=80
4.vitesdede kaptıra bildiğiniz kadar sağlıklı bi Mfh bu değerlere bu viteslerde ulaşır lakin titreşim ve yakıtıda ona göre yakar
*Az Yakıt
*Mfh en az ve en verimli yakıtı sabit 60km/h 4.vitesde yakar 100kmde 1.9l yakar...
*Mfhın Debriyajının Sert oLuşu kullanılan yağ ile alakalıdır ben vites yükselttiğim yerin tersi ilede vites küçültebiliyorum rahatlıkla
*Göstergeisi Vw-Polo-Golf-Şahin-106-gps ile test ettim ve 0.hata evet çoğu çinlinin göstergeleri yanlıştır..Ama bununki doğru ve sizde 90km/h yapmışsınız az çok rüzgarın motorun sesini duymuşsunuzdur ve o titreşim internette nedense 120-130 yapıp bide tek elle video çekenler var onlara bakıp rahatça gülüyorum bazen belki 80 yapmıyorlar
Bu arada fotoyu bekliyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:29 ----------
Şu konumda motorumun bakım zamanında çekilen fotoları var hava filtresini sakın sökmeyin 1 sene sonra felan sökün kolay kolay kirlenmiyor ben çok didikledim hava filtresini

Hava filtesi ilk resimde motorun ön çamurluğunun arka tarafında görülen siyah kutu hava filtresidir
Benim konuma şurdan ulaşabilirsiniz..
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/125010-cub-motor-bakim-resimli.html
Kullandıgım yağda resimlerde mevcut