Selamlar arkadaşlar.100 lük Kubamı satınca artık iyi bir motor alayım dedim kendime 2014 siyah ybr de karar kıldım.Birkaç sorum olacaktı.
1-Şu anda pazarlıkla nakit olarak motoru en son kaç tlye alabilirim acaba.
2-Yazları köyden işyerine giderken köy asfaltında ve ara ara arazide kullanacağım.Lastikleri değiştirmem gerekir mi.
Değiştirmem gerekiyorsa pirelli dura traction veya michelin almayı düşünüyorum.Hangisini tavsiye edersiniz.
3-Yağ olarak servisin koyduğu yamalube yağları performans olarak nasıl acaba.Yosa ıpone veya motul mu
kullanmalıyım.
Herkese teşekkürler...
Köy asfaltı ve arazide kullanacaksanız temiz bir 2. el de alabilirsiniz, tabi 0ın tadı da ayrı, koltuktaki poşeti çıkarmak bile zevkli
Dura traction tozlu topraklı çamurlu yollarda michelinden önce gelir, asfalta çıktığınızda işler değişir, ben dura traction kullanıyorum, asfalt performansı da arazi performansı da orijinal lastiklerle kıyaslanmayacak kadar iyi, 3-4 sayfa önce yine michelin-dura traction sorusu olmuştu orada daha detaylı izlenimler var, oraya bakmanızı tavsiye ederim
Yağ olarak castrol ve motul kullandım, motul castrolun 1.5 katı fiyatlı, performans olarak motul daha performanslı, büyük ihtimalle yağlama işini de daha iyi yapıyor çünkü motor daha geç ısınıyor, vites geçişleri ise castrolde daha yumuşaktı (zamanla motulun vites geçişlerine de alıştım ama ilk 200-300 km çok sert geldi, şuan motul koyalı 650-700km oldu şikayetim yok ) ikisinin de 10-40 yarı sentetik olanlarından bahsediyorum, zaten motora koymanız gereken yağ da bu