Teşekkürler ( boy sıkıntısı çekeceğimi düşünmüyorum artık , makul bir boyum olduğuna kanaat getirdim

inşallah öyledir

) baktım ayrıca Altın elbiseli adamıda dinledim :/ dinlemesem bir daha iyi olacak gibi

zamanım var almak için , zaman buldukça araştırıyorum, araştırdıkça kafam karıştı. Hiç sevmiyorum o yüzden araştırmayı her detayına takılıyorum, sonrada kendime kızıyorum off:/
Bildiğin gibi ilk baktığım r15 ti 150 cc 17 beygirlik fiyatları uygun hatta bir tanesi çok çok uygun . Eşimde o fiyatı görünce daha fazla vermek istemiyor haliyle ilk motor olacağı için. Yamaha 125 ler de 125 cc motor 15 beygir var ama fiyatlar r 15 ten daha yüksek!!! Şimdi anlamadım ben kasa aynı motor daha büyük ama daha ucuz neden ??? Bu konudada hiç bilgimiz olmadığı için internetten motor almak istemedi eşim, bende güvenemiyorum açıkcası sorunu var mıdır bilemiyoruz. Genel olarak R15 tutulmadı da mı daha ucuz yoksa bir sorunu mu var kafamı kurcalıyor birincisi, ikincisi bulunduğumuz yerde tek r15 baktığımızdı o da satılmış görebileceğimiz bir örnek kalmadı

r125 te yok aynı şekilde.
Yamaha fiyatlarından aklım karışınca başka marka modellere bakmaya başladım anladığım kadarıyla Honda sağlam ve güvenilir fakat fiyatları yüksek , ayrıca dik oturuş tarzı da pek hoşuma gitmedi görüşünde ( ben denemedim tabi ) ben biraz daha racing modeline alışmak istiyorum. Örnek Honda gene yok yakınlarda !!
Hyosung 250r çok büyük kalıplı görünüyor abartı olur diye düşünüyorum kaldıramayabilirim

fiyatları 4-5 bin civarında :/
Megelli 250 fiyatları üç bin civarı hani belki fiyatını kabul ettirebilirim ama motor olarak çok güzel olduğu( üzülerek söylüyorum) titreşiminin fazla olduğundan , devir göstergesinin bir oraya bir buraya oynadığından, frenlerinin zayıflığından üstüne birde tekerlerinin kötü olduğunu söylemişler

ilk olacağı için de kendimi daha güvende hissetmek isterim .
Yani sonuç olarak ; bulunduğum yerde ikinci eli yok bu motorların hiç birinin (sıfırına bakabilir miyiz bilmiyorum ama ) deneme şansım baya az . Kursta eğitim veriyorlarmış, (eşimin hiç merakı yoktu ama bende alabilirim dedi dün. ) çok uzadı özür diliyorum. Kafam karman çorman oldu. Hiç br fikrim yok şuan . Fiyatlar aman aman değil belki Türkiye'ye göre tamam ama dediğim gibi eşim 2 bin fiyatı gördükten sonra 3 belki tamm ama 3 ten yukarı imkanı yok almaz. Ikimizde alacak olursak (ikiye katlıcaz birde ekipmanlar yok daha işin içinde )
Şuan ilk baştakinden daha çok yardıma ihtiyacım var . Ne yapmalıyım ?????
Yazının uzunluğu için çok özür diliyorum.
Hoşbulduk teşekkürler sizede iyi forumlar. İzlemiştim barkın sağolsun beğenmemiş

benim de aklımı r15 le r125 arasındaki fiyat orantısızlığı karıştırdı , o nedenlebaşka
bir çok video izledim bugün farklı markalar için , iyice kararsız kaldım sonunda !!!
Yok yok merak etme boy konusunda bir sıkıntı yaşayacağını bende düşünmüyorum. AEA ( Altın Elbiseli Adam ) biliyoruz ki Honda 'nın sponsor olduğu bir kişidir yani Barkın abi, fikirlerine ve düşüncelerine saygı duyulan birisidir. Tavsiyem her zaman kendisini dinlemen olacaktır fakat sadece eğitim konularını dinlemeni tavsiye ederim ki dikkat edersen Honda hariç diğer motosikletleri pek beğenmiyor

Ha Honda motosiklette 125R 'ı sadece hafiften bir yerden yere vuruyor ( 250R için hatırlamıyorum, tekrar izlemek lazım ) o kadar.
Bayanlar araştırdıkça kafaları daha çok karışıyor, kendi eşimden biliyorum

Istediği birşey olduğu zaman bir o mağaza bir bu mağaza dolaşıp dolaşıp durur ama aslında aklında ki şey bellidir, her zaman aralarda bir mağazadakinden beğenir alacağını fakat dolaşmaya devam eder sonra döner dolaşır o mağazadan beğendiğini alır

Yani hiç bir zaman nedendir bilinmez, beğendiği şeyi bulduğu anda orada alışverişi kesip beğendiği şeyi almaya kararlı olamaz

bu gerçekten ne kadar sinir bozucu olsa da benim için onunla dolaşmadığı sevdiğimden pek ses etmiyorum
Burada anlatmak istediğim şey, eğer bir marka ve modele odaklandıysan ve onu beğendiysen oracıcıkta sabit kal ve o marka modele yönel onun üzerinde araştırmalar yap, kullanım şeklini, oturma şekli, lastikleri, frenleri vs. gibi konularda bilgilendir kendini bunları tamamladıktan sonra yada merak ettiğin diğer konuları da araştırdıktan sonra otur artık eğitim videoları izlemeye başla

Yani başka motosiklet markalarına bakmayı bırak, bunu yaptıkça inan bana en başta baktığın R15 bile gözüne hiç hoş gelmemeye başlayacaktır. Bu da hiç iyi bir sonuç doğurmaz çünkü fikirlerin değişkenlik göstermeye başlayacak ve eşine olan baskın artacak ondan sonrası zaten tahmin edilemez sonuçlar doğuracaktır :mrgreen: en başta ne istiyordun şimdi ne istiyorsun vs. vs. vs.

aman dikkat aman dikkat
Fiyat farkları bana göre motosikletler de sadece oluşabilecek sorunlar neticesinde motosiklete yapılan müdahaleler belirler fiyatını, yani sıfırı 5.000 $ olan motosikleti adam ikinci elde 4.000 $ 'a satıyorsa o motosiklet benim gözümde biraz daha temizdir diğerlerine göre, çünkü adamda ki mantık benim malım değerli ve kıymetli. Temiz bakmışsa fiyatını yüksekten koyar, ha yok bakıyoruz aynı model aynı marka aynı kilometre başka birisi 2.000 $ 'a koymuş hop akılda bir soru işareti neden bu kadar ucuz bu motosiklet

Ben olsam 4.000 $ 'a yönlenir onunla birazcık pazarlık yapar gider motosikleti görür öyle alırım ( ki anladığım kadarıyla artık Avustralya 'da böyle bir sistem işlemiyor, yani gidip motosikleti göreyim ondan sonra alayım ikinci ellerde özellikle ). Yani fiyatı belirleyen motosiklette ki hasar durumlarıdır, eğer kabul edilebilecek kadar hasarı varsa alınabilir ki biz yeni başlayanlar için bu normaldir çünkü daha bizde yan devireceğiz motoru yada bir yerlerden geçerken sürtücez diğerleri gibi

O yüzden gidip 10.000 $ veripte sıfır bir makine almak yeni başlayan birisi için benim açımdan pek tavsiye edilebilecek birşey değil
Honda ve Yamaha evet paran varsa kesinlikle alabileceğin iki markadan birisidir, aslında eğer paran varsa kesinlikle alınabilecek ya KAWASAKI yada YAMAHA 'dır benim gözümde motosiklet. Ama işte bu noktada maddiyat biraz önem kazandığı için fikirler çok değişkenlik gösterebiliyor.
Hyosung 250R benim tercih etmeme sebebim sadece kafa grenajında ki o far şekli varya :mrgreen: ondan dolayı tercihim olmadı yoksa evet aynen dediğin gibi kalıplı fakat bir kadar da sessiz sakin ve kendini zor götüren bir motosiklet
Gelelim Megelli 250R

Benim çok hassas olduğum konulardan birisidir sahip olduğum şu motosiklet markası, ahh bizmi insanlarımız ahh hep ön yargı hep ön yargı. Yalnız şu bir gerçek ne kadar ekmek o kadar köfte yani ne kadar para o kadar kalite

Ben bugün gidip eğer Honda 250R almaya kalksaydım bugün ki motosikletime verdiğim paranın tam iki katını verecektim, bende dedim ki ben bu motosiklete o paranın yarısını veririm bunu götürüp çöp yapana kadar öğrenirim hemde işimi görür sonra aynı parayı bir daha verir ikincisini alırım
Duygu sen şimdi Megelli 'ye bakarken AEA ( Barkın abi ) ne diyorsa aynılarını burada aktarıyorsun ki bak mesela ne diyorsun
" motor olarak çok güzel olduğu( üzülerek söylüyorum) titreşiminin fazla olduğundan , devir göstergesinin bir oraya bir buraya oynadığından, frenlerinin zayıflığından üstüne birde tekerlerinin kötü olduğunu söylemişler " Yani hep söylemişler, bir binicisi olarak bak ben sana şöyle söyleyim Lastikler eğer dediği gibi Yamaha yada Kawasaki almayacaksan Honda 'da bile fabrikasyon çıkışlı lastikler berbattır, hep derler alacaksan lastik paranı köşeye ayır diye. Devir göstergesi değiştirildi Megelli 'de

Onu geç o basit birşey di zaten, bir de ne demişsin frenler ha frenleri unutmamak lazım

Geçenlerde 50-60 civarı seyrediyordum, yaya yolunu kullanan bir abla ( ki bana yeşil yanarken ) önüme atladı eğer frenlerim olmasaydı işte ben o ablayla çok içli dışlı olacaktım :queen: Titreşim için de diyebileceğim tek şey abartıldığı gibi değil, 120Kg hafif bir makine yalnız torku yüksek, bırakta hafifte olsa ki o titreşimi zaten hissetmiyorsun da olsun ya yani o kadarcıcık sıkıntı kadı kızında da olur diye bir laf vardı yanlış hatırlamıyorsam
Bak eşininde yavaş yavaş merak sarması güzel olmuş en azından birazda olsa seni anlar ve ona göre hareket eder

Şimdi yapman gereken ney biliyormusun, en başta beğendiğin motosiklet marka ve modeli Yamaha R15 'di, bu makine üzerinde yoğunlaş ve olabildiğince temizini bulmaya çalış, birde biliyorum bunu sürekli söylüyorum ama ( karşı cevabı da hep aynı oluyor ) gidip görebiliyorsan ikinci elde olsa git gör bak sesini dinle kabul et sonra tıra yüklet ve getirt evinin önüne ( bu arada para hangi aşamada ödenir o da sizin prosedürünüz

) ...
R15 yada R125 ikisi arasında da beygir gücünde pek fark yok. Karar senin
Bende biraz uzun yazdım beh, zaman ayırman gerekecek bu yazıya
Türkiyede megelli felan alınmaz. Alın bi honda yamaha keyfinize bakın çok takmayın..
Türkiye 'de Megelli felan neden alınmaz merak ettiğim bir konu gerçekten Megelli sahibi olarak