- Motosikleti
- Hero X Pulse 200
Arkadaşlar geçen FI ışığımın yandığını ve sonrasında nasıl düzeldiğini yazmıştım çözüm geçici oldu asıl arıza konjektörde imiş bugün buldum.Geçenki arızanın aküyü şarj ettikten sonra bir haftadır biniyordum fakat bugün gene aynı şekilde motorum yolda giderken boğulur bir şeklide gaz yemeyerek stop etti.Sonrasında arızanın aküyü şarj eden ve bujiler için voltaj üreten konjektörde olduğunu buldum diğer adıyla voltaj regülatörüm yanmış.Konjektörü yerinden söktüğümde arkasında ki plastik kısmın yandığını gördüm.
Arkadaşalar forumda birçok sayfa okudum fakat göremedim konjektör alacağım hyosung orijinal olanı mı alayım yoksa daha iyi bir marka bilen bu konuyla ilgili bilgisi olan varmı.Konjektörü daha kaliteli olduğu için Suzuki nin kini takanlar olduğnu duydum doğruluğunu bilen varmı?
eğer sorun sadece konjektörde olsaydı motorun stop etmemesi lazımdı, statörede baktırın bence. benimde konjektörüm aynı şekilde yandı arkasında plastikte aynı dediğiniz gibi erime ve yarılma şeklinde iz oldu. ama benimki 7 yaşındaydı ömrünü tamamlamış hayvan. değiştirdim bir daha sorun yaşamadım umarım sizde kısa sürede çözersiniz
bu arada hemen dipnot çekeyim