Estafurullah lafin gelisi soyledim, ben cb yi sifir km aldim yani sifir baska ikinci el baska derken benim motosiketim de sifir km idi zaten. Bencede iyi fiyat verdiler (ktm bayisi suan 3.000tl sayiyor) ama megelli almak icin bu fiyat iyi degil,ayni fiyati inazuma ile takasta verselerdi dusunmez alirdim. Daha once hyosungum vardi, sifir km olursa yine alirim ama yaki çaki çuki den uzak dururum bu benim tercihim.10 yili askin yaz kis demeden motosiklete biniyorum,elimden az cok sök tak işi de gelir,yurt disindan parca getirip satarim da yani piyasanin az cok icinde biri olarak bazi kurallarim var. Su saatten sonra param varsa yamaha mt7,ktm duke390 yoksa sifir km honda cb125, yamaha ybr 125.. gerci son zamlardan sonra mt7 harici seceneklerde aklimdan cikti gitti..anlayacagin "otur oturdugun yerde" modeli cb ile devam ediyorum
Eyvallah, ben daha önce yazmış olduğum bir mesajda da söyledim gerçekten komple gününü motosikletin üstünde geçiren ve durmadan trafikte motosiklet ile seyir halinde olan motorcu arkadaşlarımıza helal olsun diyorum. İnanıyorum ki bilgileriniz, bizim gibi hafta sonundan hafta sonuna yada işte işimiz oldukça binenlerden çok daha fazladır.
Fikirler insandan insana değişebileceği gibi, tercihler de insandan insana değişecektir buna eminim. Benim param olsaydı tercih edeceğim motosiklet Yamaha YZFR125 Beyaz olacaktı, fakat maddiyat ve tercih sebepleri insanların motosiklet seçimlerinde büyük etken ve rol oynuyor.
Şimdi ben oturdum düşünüyorum ;
" Yamaha alsam YZFR125 gerçekten güzel, temiz birşey alacak olsam 9000TL 'den ve ortalama 10,000Km'den aşağıya yok ve her gün en az 90Km yol yapacağım - Kayaşehir - Kavacık / Istanbul - arasında ki bu da ayda ortalama 2000Km yol demek. Yamaha alıyorsam ben bu motosikleti yormaya kıyamam abi çünkü 9.000 lira para vermişim ben bu makineye. "
İşte burada devreye şöyle bir mantık giriyor.
" Megelli 250R var gördüm, hem 250R beni çok iyi idare eder çevreyolunda hemde 2,000Km. hemde 6,500 lira. Bu motor beni çok uzun süre götürür. Birşey mi oldu motosikletime 2,500 lira param var köşede o paranın yarısına bile ben bu motoru padişah ederim zaten. Hem hurda yada çöp bile olsa yenisini almak çok kasmaz beni yine 6000 lira civarlarında bulurum 3.000 bin lira daha kalan paranın üzerine koyarsam. Ne kadar yorarsan yor birşey olmaz yani. "
İşte bende ki mantık buydu, şimdi Yamaha alıyorsun bu kadar para veriyorsun ( unutmadan birde ben acemiyim daha yeni yeni binmeye başlıyorum, birde motosikleti devirebilme ihtimalini göz önünde bulundurmam gerekiyor ) ben kıyamam abi Yamaha, ya hemde yedek parça beklemek ölüm zaten Yamaha 'da adı çıkmış bir kere 1-2 aydan aşağıya parçasını getiremiyorlarmış, hele birde yaktığı benzin aboooo

Gerek yok abi gerek yok, benim gibi sürekli yol yapacak adama Yamaha bir tık yüksek gelir

Ben alırım mis gibi Megelli hem ucuz, hem parça sıkıntısı yok 2 gün içinde elimde, hemde kendim gördüm az yakıyor
Yaaa Serkan işte ben bundan bahsediyorum, kimi insan vardır parası vardır bastırır alır makineyi, kimi insan da maddi konuda biraz kısması gerekir ama binmek istediği makinenin de biraz iyi olmasını isterse işte orada akıl ve gönül, birde göz Megelli 'yi tercih ediyor.
Şimdi gelelim ben memnunmuyum, "Evet, ben Megelli kullanıcısı olarak hem motosikletimin sesinden hemde Megellimin ivmelemesinden memnunum." bu yüzden de tercihim iyi ki de Megelli olmuş diyorum.
Bu arada biraz dikkatimi çekti de genelde senin tercihin Commuter motosikletten yana oluyor

Benim ki ise Super Sport'tan yana oluyor, sence birazcık da bu etken olmuyor mu seçimlerde ? Birde eklemek istiyorum, geçenlerde bir yazı okudum yine bu forumda çok hoşuma gitti Erhan Erdil yayınlamış 2005 'de yazı ise Zafer Yangın 'ın 2003 'de klavyesinden mi yoksa kaleminden mi çıkan bir yazı ama gerçekten çok güzel, sadece dikkat çekmek istedim yine bu konuyu takip eden arkadaşlara ( motosiklet cc yükseltmenin ne kadar tehlikeli olabileceğinden bahsetmiş )
http://www.motosiklet.net/forum/faydali-bilgiler/1872-yeni-baslayacaklara-hitaben.html gerçekten çok faydalı ve zevkle okuduğum bir yazı olmuş. Bunu neden söyledim " 10 yılı aşkındır motosiklet kullanıcısıyım diyorsun ve halen 125CC 'den yana tercihini kullanıyorsun, bu yüzden seni gerçekten cani gönülden tebrik ediyorum. Benim bundan sonra ki hedefim 250CC 'de kalmak olacak, 600CC 'lik makine benim bir arkadaşımda vardı 280 felan bastığını söylemişti Tekirdağ yolu üzerinde yani demekki bu cc 'deki bir makine çok yüksek bir hıza çıkabiliyor ve benim için potansiyel bir kaza riski taşıyor. Benim kullandığım makine ise gösterge de Max. Speed 155 yapmış bende en fazla 90 yaptım ( 80 küsür kilo bir artçı vardı arkamda onunla ) o bile çok geldi

Ben yavaş şoförlerdenim 60-75 arası giderim daha yaşım 27 benim yeni evliyim

Ne gerek var hayatı kısa kesmenin, yaşamak bu kadar güzelken...
İşte bu yüzden hem bir hatırlatma olsun, hemde tercihinde seni tebrik etmek istediğim için söyledim bu konuyu...