Öncelikle merhabalar yzf asiklari

Biliyorum sorum herkezinde surekli sormus oldugu sorular oncelikle hepinizden sikicagim icin ozur diliyorum.Ve ayni zamanda cevap verecek olanlarada sonsur resekkurlerimi iletiyorum.Direk daliyorum konuya;
10Yasimdan beri hayalim hep bi racing motosikletti.Sesi beni bitiyor

Sizde biliyorsunuzki guzel ulkemizde motosiklet hep bi seytan isi olarak goruluyor.Kii benim ailemde bu gorus acisina sahip olanlardan.Tamamen karşılar bi abimle ayni gorusteyiz.Simdi bnde bi yzf aşığıyım.Görunumu beni benden aliyor adeta.Ailem buyuk gozultugu icin motosiklet dogal olaral bunada karsi

Elektirikli almistim zorla zorla ona bile hayir diyolardi dusununun artik.Bende karar verdim bana destek cikmayacaklarina gore kendi paramla almaya.18Yasindayim 2senede biriktirdigim parayla almak istyorum.Ehliyetede yazildim haziranda basliyormus sinavlar.Ona giricem insallah yazinda calisip Canim yzf'me kavusmama ramak kaliyor.Buyuk sorunlarimdan ve sorularim sunlar;
-Yag yakma sorunu duydum bunun aslı varmi?
-Fabrika cikisli tekerler cok kotu deniliyor konulari inceledim ama kararsiz kaldim yeni lastik icin ne onerirsiniz?
-son hiz kimilerinde 125km kimileri 167ye kadar goruyor bu artirila biliyormu?
-motosikletin ici hakkinda hic bir bilgim yok hani alirken nelere dikkat etmeliyim(2.el almaya yetiyor kendi gücüm).
-Renk secimimde cok kararsizim.Mavimi Mat grimi?
+Yakitida cok iyi beni cezbeden noktalardan biride o
Yol yapabilirmiyim rahatlikla atiyorum 200 500 aralari gidebilirmiyim rahatlikla?
-Direksyon sallama olayini merak ediyorum.Sadece kazalilarda oluyor denilmis ama arkdasimda var yatirdi ama buyuk kaza degil oyle oda soyluyor ayni seyi
Son olarak kask ve mont secimi hakkindada hicbir blgim yok butcemde zayif :/ Orta yollu ne onerirsiniz?mont deri olursa cok iyi olur

.Cok konustum ama sormadan duramayacaktim :/Hepinize simdiden cok tesekkir ediyorum.Sıkıcı bulursanizda caniniz sagolsun