CBR muhabbetini ya cbr topiginde ya da acacaginiz baska bir topikte yapsaniz daha uygun olur beyler, mt7 ile ilgili birsey yazilmis diye giriyorum, yok 170 yapar yok 180 yapar muhabbetlerinden baska birsey gormuyorum, hadi onu gectim, bahsi gecen mototr da mt7 degil. Acin bi baslik, orda sabahlara kadar kac yaptiginizi yazin, nacizane onerimdir.
Bu arada deryalinin de soyledigi gibi, gostergede 180 gormeniz, 180 yaptiginiz anlamina gelmiyor, eger gercekten kac yapabildiginizi merak ediyorsaniz, takin bir gps, hem gostergeyi, hem de gps hizini acacaginiz baslikta yazin da biz de bilelim arada ne kadar fark oldugunu. Basligi da cbr 250 son hiz, gps hizi falan gibi birsey yazarsaniz, ilerde bu yonde arama yapan insanlar actiginiz topigi kolayca bulur ve yazdiklarinizi gorurler.
Son olarak da bu konuyla ilgili olarak diyorum ki, cbr250 nin duz yolda motor gucuyle gercekten 180 yapmasi mumkun degil, gps hizi tabii, gostergeden bahsetmiyorum. Yok arkadan ruzgar aliyodum, yok yolda tatli bi egim vardi muhabbetlerini de bi zahmet geciniz, eger son hiz denemesi yapacaksaniz, bunu duz yolda yapmaniz gerekir, yokus asagi motorsuz bisikletler de 100 km civari hizlara cikabilir
MT7 nin plastik kalitesi oyle aman aman degil, orasi dogru. iyi de bu alet yurtdisinda budget bike dedikleri, yani keseye uygun, ucuz motor sinifinda bir alet. mt7 den bir fjr 1300 isciligi beklemeyin, bekliyosaniz da daha cok beklersiniz
Amac herkesin alabilecegi fiyata, mumkun olan en mantikli ve iyi motoru yapmaksa eger, su anda bu isi mt7 den daha iyi yapan bir motor yok bu sinifta. herkesin alabilecegi kismi da bizim ulke icin gecerli degil pek ama yine de rakiplerinden daha uygun fiyatli oldugu bir gercek. Eger kullanimi da testlerde anlattiklari gibiyse, ben sifir, abs li bir er6 yerine abs li mt7 yi tercih ederim, arada nerdeyse 5 lira fark var, kimse kusura bakmasin, aralarinda 5 liralik kalite farki yok. 2006 abs li er6 kullandim 1 sene, cok sevdim, cok guzel motordu, mt7 ile aralarinda gozume carpan en buyuk fark depo idi, birinde metal birinde plastik. MT7 nin deposu plastik ama 20 kilo daha hafif yani.
Sonuc olarak ivir zivir bazi parcalari plastik diye mt7 yi tercih etmiyor olabilirsiniz, sizin zevkinizdir, seciminizdir ama bu mt7 nin su anda sinifindaki en mantikli secim oldugu gercegini degistirmez, bu f/p oranini baska motorda bulamazsiniz. Bana gore cekinecek bir sey varsa eger, o da uzun vade de sorun cikaracak parcasi olup olmadigidir, bunun icin motora supheyle yaklasmayi anlarim, sonucta yeni motor.
Ben yine de bu sinifta motor alacak olsam, oyumu mt7 den yana kullanirdim.