Farklı Marka Yakıtlar arasındaki verim farkı

Arkadaşlar Selam

Firma ismi vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama net anlatabilmek için yazmam gerekiyor, Arabamda da motorumda da devamlı olarak opet kullanıyordum, hizmetinden kalitesinden istasyonlarından çok memnunum ama geçen gün es kaza benzin almak için PO sine gittim ve depomu fulledim, ve her zamanki gibi km sıfırlıyıp çıktım sonrasında gördüm ki normalde yani Opetten aldığım benzinde 180-190 km aralığında yanan benzin ışığım bu sefer 220 km de yandı , hesap hatası olmaması adına tekrar aynı şekilde PO den fulleyip tekrar denedim sonuç gene aynı oldu, sonuç olarak an itibariyle bütün benzicilerden benzin alıp denemeye başladım şuanada kadar opet,shell ve PO yu denedim PO hepsinden uzun km yapıyor Shell ondan bir 10 km daha önce yandı opette depo başına ortalama 35 km zarardayım :) bu şehir içi kullanımda genelde hep aynı güzergahlarda olduğu için benim açımdan güvenilir bir veri, demem oki sizinde bu konuda bir veriniz varsa ve paylaşırsanız sevinirim hatta deneme imkanınız olursa deneyip verilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Marka vermen bence sıkıntı olmaz çünkü hepimiz aynı dertten muzdaribiz. Hangisi karlı ise ona gidelim yani :thumleft:

Arkadaşlar Selam

Firma ismi vermek ne kadar doğru bilmiyorum ama net anlatabilmek için yazmam gerekiyor, Arabamda da motorumda da devamlı olarak opet kullanıyordum, hizmetinden kalitesinden istasyonlarından çok memnunum ama geçen gün es kaza benzin almak için PO sine gittim ve depomu fulledim, ve her zamanki gibi km sıfırlıyıp çıktım sonrasında gördüm ki normalde yani Opetten aldığım benzinde 180-190 km aralığında yanan benzin ışığım bu sefer 220 km de yandı , hesap hatası olmaması adına tekrar aynı şekilde PO den fulleyip tekrar denedim sonuç gene aynı oldu, sonuç olarak an itibariyle bütün benzicilerden benzin alıp denemeye başladım şuanada kadar opet,shell ve PO yu denedim PO hepsinden uzun km yapıyor Shell ondan bir 10 km daha önce yandı opette depo başına ortalama 35 km zarardayım :) bu şehir içi kullanımda genelde hep aynı güzergahlarda olduğu için benim açımdan güvenilir bir veri, demem oki sizinde bu konuda bir veriniz varsa ve paylaşırsanız sevinirim hatta deneme imkanınız olursa deneyip verilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
PO ile daha fazla yol gidildiğini cub motorda bile farketmiştim :mrgreen:

Benzindeki katkıyla alakalı bir durum. Şehir dışı yollarda, genelde kamyoncuların vs aldığı küçük istasyonlardan(özellikle türkiye petrolleri) alınan yakıt en uzun giden yakıt çünkü daha az katkı var. Tabi bu ne kadar iyi bir durum tartışılır. POdan aldığım yakıt daha uzun süre gidiyor evet ama shellden aldığım yakıtla az da olsa farkedilir miktarda daha performanslı çalışıyor alet.

Bende bir şey eklemek istiyorum. Bundan birkaç yıl önce her zaman opet kullanırken bulamadığımız için shell'den mazot almak zorunda kalmıştık. Arabada hiç bir şey yok ken girdik aldık ve çıktık inanılmaz bir güç düşüşü olmuştu. Sanmıyorum ki hepsi böyledir. Demek istediğim marka dışında birde alınan ofisi önemli.

Ben arabaya petrol ofisinden alıyorum 1 yıldır diğer markalardanda aldım ara ara ve belli bir km farkı oluyor adamların reklamıda %10 daha uzun yol mu ne öyle birşey zaten :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
BP'den alıyodum demek ki PO'dan devam :D

Ben zaten hep po dan alıyorum.kazara başka benzinliklerden aldığımda daha az yol yaptığımı farkettim hep. Mümkün olduğunca po dan alırım.

yakıt aldığınız istasyon arasında bile fark edebiliyor deneyip öğrendim :thumleft:

İstasyonlarını adam gibi ve sıkıca denetleyen OPET var. Bunun dışındaki firmalarda adam PO'dur ama atıyorum ipragaz yerine bizim gaz satar. BEnzini nasıl temin ettiği ve hangi şartlarda depoladığıda önemli. Konya-Aksaray-şereflikoçhisar arasında petrol ofislerinin büyük bir kısmı kaçak mazot satar mesela, yada depo bakımları zamanında yapılmaz. Özellikle Aksaray E5 ve Aksaray-konya arasındaki yoldan herhangi bir petrol ürünü almayın.

Buna ek olarak 15 gün önce 1.4 LPG'li bir araba ile sınava yetişmek için Ankaraya doğru gazladım. Genelde 450 km giderdi bir depo ile karışık kullanımda. Evden çıkarken ( 370 km Ankaraya ) benzine bakmadım yolda LPG bitti ve benzine geçti. Gördüğüm ilk PO'nden LPG fulledim tapa gaz 140-160 arası Ankara gidiyordum ki 250. km de fullediğim LPG yine bitti. asfasdfasdfas diye söverek ve GPS den baktım 35 km ilerdeki Opetten benzinimi aldım, aynı hızlarda 140-160 Ankaraya ulaştım. Sınavdan sonra otobandan Bolu'ya doğru gazladım ve bu depo 320. km'de bitti. Demem o ki, aldığınız petrol istasyonunun çok etkisi var. Ayrıca PO dan aldığım LPG ile araba çok tatlı bir rampada bile 4. vitese düşerken OPET'den aldığım gazda çekiş daha güzeldi.

PO'da çalışıyorum. genelde arkadaşlar PO'nun yakıtının daha fazla km yaptığını söylemişler ve doğru da diyorlar.opet'in de iyi olduğunu duydum. ancak anlam veremediğim şekilde motorum opetin yakıtını yakmadığı için almıyorum.. agresif bir sürüş yapacaksam da shell'den alıyorum..

BSY

Arkadaşlar ben onun denemesini çok yaptım. Elde ettiğim sonuçları sizlerle hemen paylaşayım.

-Türkiye'de mazotun en kalitelisi Opet'ten alınır. Hatta Ford markası sadece Opeti tavsiye etmektedir.

-Benzinin en kalitelisi uzun yol ve performans açısından Shell'de bulunmaktadır.
Hatta devlete ait polis araçları vs. hep shellden almaktadır bunun nedeni daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktır.
Ve unutmayalım ki Ferrari markası bile Shelli önermektedir.
Şimdi buraya kadar olanlar herkezin kolayca araştırıp bulabileceği şeylerdi yazıyı bitirmeden de kendi deneyimlerimi paylaşıyım.

Opetten benzin aldığımda motorum 2 kere farklı günlerde stop etti hareket halindeyken. Honda özmertte bana benzini değiştir dedi ve shell aldım.
1 hafta oldu daha bir kere stop etmedi.
Gelelim bazı arkadaşlarında bahsettiği markadan ziyade tedarikçinin önemine...
Benzin alırken işlek olan benzincileri tercih etmeye çalışınız bunun sebebide çok basittir işlek olan benzinciden alıcağınız benzin 1 bilemediniz 2 günlük benzindir ancak işlek olmayan yerden aldığınızda belkide 1 haftalık benzini almışsınızdır buda benzinin çökelmesine yol açabileceği gibi stop etme gibi sorunlara ve yanmanın maximum performansta oluşamamasına neden olabilmekte.
Buda aynı marka benzinin farklı yerlerden alındığında farklılık yaratmasını açıklamakta...
Sıkılmadan okuyanlara faydalı olucağına eminim okuyanlara da teşekkür ederim.

Arkadaşlar ben onun denemesini çok yaptım. Elde ettiğim sonuçları sizlerle hemen paylaşayım.

-Türkiye'de mazotun en kalitelisi Opet'ten alınır. Hatta Ford markası sadece Opeti tavsiye etmektedir.

-Benzinin en kalitelisi uzun yol ve performans açısından Shell'de bulunmaktadır.
Hatta devlete ait polis araçları vs. hep shellden almaktadır bunun nedeni daha uzun ömürlü olmasını sağlamaktır.
Şimdi buraya kadar olanlar herkezin kolayca araştırıp bulabileceği şeylerdi yazıyı bitirmeden de kendi deneyimlerimi paylaşıyım.

Opetten benzin aldığımda motorum 2 kere farklı günlerde stop etti hareket halindeyken. Honda özmertte bana benzini değiştir dedi ve shell aldım.
Benzin alırken işlek olan benzincileri tercih etmeye çalışınız bunun sebebide çok basittir işlek olan benzinciden alıcağınız benzin 1 bilemediniz 2 günlük benzindir ancak işlek olmayan yerden aldığınızda belkide 1 haftalık benzini almışsınızdır buda benzinin çökelmesine yol açabileceği gibi stop etme gibi sorunlara ve yanmanın maximum performansta oluşamamasına neden olabilmekte.
Buda aynı marka benzinin farklı yerlerden alındığında farklılık yaratmasını açıklamakta...

Ford tabiki opet'i tavsiye edecek :queen:

İkisininde sahibi aynı

Hatta LPG olarakda AYGAZ kullanır. Acaba neden ?

elde ettiğin sonuç motorun stop etmiş .Ve önerileni kulanmışsın. okadar

BSY

Ford tabiki opet'i tavsiye edecek :queen:

İkisininde sahibi aynı

Hatta LPG olarakda AYGAZ kullanır. Acaba neden ?

E kendi ağzınla demişsin işte demek ki kaliteli.
Adam kendi arabasına ne diye kötü mazot koysun???
Arabanın ömrü ne kadar uzun olur ne kadar performanslı olursa o kadar iyi satış yapar bunları herhalde düşünmeden yazdığını varsayıyorum.

elde ettiğin sonuç motorun stop etmiş .Ve önerileni kulanmışsın. okadar

Deneyip görebilirsiniz aksinide idda ediyorsanız kanıtlarıyla sunun ki bilinçlenelim.

Son düzenleme:
opet'ten benzin alınca 400 lerde yedeğe geçen depo, shell den doldurulunca 450 lerde yedeğe geçmeye başladı.o gün bugün shell'den şaşmıyorum.

ben petrotürkten alıyorum. orada sürekli indirim var. ilk başlarda kıllanıyordum ucuz olmasından ama artık güvenerek alıyorum. hatta ford focus dizel e bile ordan almaya başladım.

Marka ya da firma takıntım yok.Deneyip görmek lazım.Uzun zaman önce PO dan benzin almıştım yaramamıştı gene deneriz.

PO benden uzak kıme yakın oluyorsa ona yakın olsun. 3defa aldım 3 keresındede benzınden su çıktı. Ankara mavı masayada sıkayet ettım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar