Mondial Mondial 150 X-treme Max Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Ayıp ettin valla,

28 Mayıs 2013 saat 23:25

17 Temmuz 2013 saat 09:56

03 Aralık 2013 saat 01:02

01 Ocak 2014 saat 03:52

19 Ocak 2014 saat 19:46

23 Ocak 2014 saat 23:38 'de ve her yeni post'ta, bu başlıkta idim:rendeer:, elden gelen, bilgi babında bildiklerim oldukça yazıyorum.

Sakın sen postlarını listeleme :queen: , sen gibi ordinaryus değiliz kardeşim:cat:.

estagfurullah ona ordınaryus demeyelimde az cenesi düşük diyelim :)

mujde :) az sonra foton geliyor...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:51 ----------

carbon sizin sayfa ya attım ama bizde de olsun

ölçüleri kumpasın yeri zorda oldugundan (bulamadım :queen: ) yaklasık ölçüleri cetvelle aldım idare eder sanırım

wLNy0o.jpg

Krp3vm.jpg

e7dqZY.jpg

KPN0z5.jpg

Son düzenleme:
Eline sağlık:cat: zahmet verdirdim, malesef yarım santim ve üzeri farklar var, deliksiz satılan modelden edinmem gerekecek.

Arkadaslar benim bi sorunum var motoru topladim yaklasik 1 haftadirda biniyordum ama attigim resimdeki kapakdan yag kaciriyordu fazla onemsemedim ama birine sordum contasi yokdur dedi ve bende bugun onun yerine teflon bantla sariyim simdilik idare eder diye actim ve icindeki krank-biyel tarzindaki mekanizmayi yerinden oynattim buyuk ihtimal,tam emin olmadan takmaktan korktugum icin kapagini acmaya karar verdim.onuda motorun ustunden cikarmadan yapmaya calistim ama hic bi kipirdama olmadi,nasil acilir tekrar motoru indirmem gerekir mi nasi acarim naparim yardimlarinizi bekliyorum.

üzgunum :pr:

sen silindir subab piyanolarını ve arkasındaki küçük pulu + itecekleri kartelin içine

ya düşürdün yada resimden göründüğü kadarıyla düşmek üzere

en iyi ihtimalle silindiri komple söküp saydıklarıma yukarıdan ulasmaya cıkartmaya calısacaksın

yoksa kartelin acılması içerdekileri cıkartman sonra tekrar toplaman gerekecek.

sanslıysan eger silindiri sökünce oradan asagıya bakıp saydıklarıma ulasıp cıkartırsın

xVNodB.jpg

sadece kaybolma riski olan bahsettiğim küçük pul, ötekiler buyuk oldugundan kartelde aralara giremez

ayrıca: motorun bence o küçük yerden değilde silindir kapak yada külbutör contasından yag kacırmıs

baksana silindirin her yeri yag,

Knpz1B.jpg

o söktüğün pim diyeyim onun üstünde de yag sızdırmazlıgı saglayan o-ring vardır

en iyi ihtimalle

kartel sökülmeden, silindir cıktıktan sonra sol manyeto kapağıda cıkartılıp egzantırık de yerinden cıkartılıp

o sekilde de o pul cıkartılabilir.

belkide blogu komple yerinden cıkartıp ters cevirmeylede cıkar yani insallah

çünkü egzantirik sentesi ince iştir

Son düzenleme:
Tamda o kirmizi isaretli parcadan kaciriyodu cikardigimda dedigin gibi contasi yokdu bende ona benzer biseyle idareten yapiyim istedim ama baya sikintili is aldik basimiza.ben orayla ugrasirken sanki daha kucuk bi parca asagi dustu,simdi bu risklede calistirmak iyi olmaz musait zamanda ben aciyim dedigin seylere dikkat ederek tskkrler centiko

1-arkaya arazi alastigi almayı dusunuyorum. ne alayım ne onerirsiniz. swallow 4.10 yada 4.60 dusunuyom. 4.60 motoru biraz zorlar mı yoksa cok fark etmez mi 4.10 ile ne dersiniz
2- ayrıca alt üst korumalı kıyafet alacagım yeni fiyatı 200+200 civarı olan 4 mevsim giyebilecegim hangi kıyafetleri onerirsiniz

1-arkaya arazi alastigi almayı dusunuyorum. ne alayım ne onerirsiniz. swallow 4.10 yada 4.60 dusunuyom. 4.60 motoru biraz zorlar mı yoksa cok fark etmez mi 4.10 ile ne dersiniz
2- ayrıca alt üst korumalı kıyafet alacagım yeni fiyatı 200+200 civarı olan 4 mevsim giyebilecegim hangi kıyafetleri onerirsiniz

bende swallow 4.60 var bi yorma flan söz konusu değil öle zaten orjinalide 4.60. swallow 4.60 motoruda bi kalın güzel gösterio .4.10 daha ince biraz ince kalıo şahsi görüşüm

bende swallow 4.60 var bi yorma flan söz konusu değil öle zaten orjinalide 4.60. swallow 4.60 motoruda bi kalın güzel gösterio .4.10 daha ince biraz ince kalıo şahsi görüşüm

gorusun icin sagol kardes. orjinali 4.10 degilmi yaaa. bende ki orjinal 4.10 . benim arkadas 4.60 taktı debriyaj balatasını sıyırdı. bende ole olmasından korkuyorum.
varmı baska tecribesi olan. ayrıca internetten alcak olsam surdan al diycek olan varmı

gorusun icin sagol kardes. orjinali 4.10 degilmi yaaa. bende ki orjinal 4.10 . benim arkadas 4.60 taktı debriyaj balatasını sıyırdı. bende ole olmasından korkuyorum.
varmı baska tecribesi olan. ayrıca internetten alcak olsam surdan al diycek olan varmı

valla arkadas üzerindeki orjınal enduro lastiği 4.60,

ben 4.10 swallow taktım gayette memnunum. cross lastik tede 4.60 takabilirsin ama

lastiğin dişleri kalın ve saglam oldugundan arazide zorlayınca patınaja zor düşer

yeri tutar.bu seferde dedğin gibi balataya cok yuk biner.

biz bu sayfayı max ları aldıgımız günden beri her turlu yasadıgımızı yazarak

sonrakiler okusun fikir alsın diye doldurduk. az zahmet edip bastan sona okursanız

hem lastikle ilgili bilgiye hemde daha coguna ulasabilirsiniz

takılı olan 4.10 swallow, yanında da orjınal 4.60 enduro lastik

dscf0495h.jpg

dscf0493h.jpg

dscf0496hc.jpg

alacagın yer konusunda da nerede fiyat iyi ise oradan alabilirsin.

www.camgoz.com.tr ye de bakabilirsin ben oradan almıstım

sagol cenkito 198 sayfa dilekolay okumakta kolay degil yani. biraz baktım ama bulamadım aradıgımı o yuzden sorayım dedim. anladıgım kadarıyla 4.10 cross ile 4.60 enduronun kalınlıgı asagı yukarı aynı oluyor. ama 4.60 cross olunca debriyaj balatasını sıyırma ihtimali oldukca yukseliyor. dikkatli kullanmak lazım 4.60 alınırsa o zaman.

hazır lastik muhabbeti açılmışken bana da bi asfalt lastiği önerebilirmisiniz acep:silent:

Abilerim,iyi akşamlar.. Motor 8 bin km'ye yaklaştı kitapçığa baktım hava filtresi temizliği vs yazıyor acaba dedim kendim yapabilir miyim fakat kendime dört dörtlük bir güvenim yok basit bir uygulama mı ? Tolga Can abi sanırım paylaşmıştı resimlerini fakat aradım aradım bulamadım. Yardım ederseniz çok memnun olurum :D

Abilerim,iyi akşamlar.. Motor 8 bin km'ye yaklaştı kitapçığa baktım hava filtresi temizliği vs yazıyor acaba dedim kendim yapabilir miyim fakat kendime dört dörtlük bir güvenim yok basit bir uygulama mı ? Tolga Can abi sanırım paylaşmıştı resimlerini fakat aradım aradım bulamadım. Yardım ederseniz çok memnun olurum :D

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/97268-mondial-150-x-treme-max-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-140.html

arkadaşlar motosiklete çanta demiri yaptırıcam istanbulda yaptıran varmı .varsa söyleyebilirmi yerini.ben bi iki yere sordum adamlar harleye fln malzeme yapıo çok yuksek fiyat çektiler.avrupa tarafında bilen varsa yardımcı olabilirmi

arkadaşlar motosiklete çanta demiri yaptırıcam istanbulda yaptıran varmı .varsa söyleyebilirmi yerini.ben bi iki yere sordum adamlar harleye fln malzeme yapıo çok yuksek fiyat çektiler.avrupa tarafında bilen varsa yardımcı olabilirmi

Merhaba.. Konu içerisinde bir çok farklı şekilde yapanlar var bende daha yeni yaptırdım fakat benim ki biraz daha farklı oldu. Bildiğiniz ferforje demirinden yan tutamaklara kaynattık baya sağlam oldu maliyet olarak 15 lira tuttu görüntü açısından da ekstrem bir bozukluk oluşmadı sizde öyle yaptırabilirsiniz isterseniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar