çok basit şeyler onlar, teknolojik açıdan gelişmişliğini göstermez. en azından servisin başa çıkamayacağı bir teknolojiyi işaret etmez. aynı rakamlara bir PCX satılıyor şu anda ve teknolojisine bir bakın; gerçek enjeksiyon sistemi ile donatılmış motorda start stop teknolojisi entegre edilmiş. marş motoru diye birşey yok, şarj dinamosu farklı bir yerleşimle iki işe birden kullanılmış. zaten ilk çalışma anında sesini duyanlar şaşırıyor nasıl çalıştı diye. sıvı soğutma mevcut, radyatör bajaj gibi önde değil alt yanda. katalitik konvertör mevcut motorda. yan ayak ışığı yok ama yan ayağı açtığınızda sistem devreden çıkıyor. motor kompakt yapıda, küçücük bir alana sığdırılanlara insanın ağzı açık kalıyor. bir de üstüne sele altında kocaman boşluk bırakılmış ki bu zaten tasarımın en güzel yanlarından birisi... bir scooter ile pulsar kıyaslanmaz ama pahalı dediğimiz japonların eseri ile pulsarın teknolojisini kıyaslamak açısından söyledim. pulsar 200 ccden 23 bg güç çıkartmış ama pcx de 125 ccden 12.5 bg çıkartıyor ve bunu tek buji ile yapıyor. hacim başına düşen güç oldukça yakın ki 3 bujinin farkı bu kadarcık mı dedirtiyor. ha, işine gelmeyen almaz bajajı, kimse zorunlu değil. benim aklımda olan şu; firma ilk sürümü piyasaya uygun sayılabilecek bir rakamdan verip kısa sürede fiyatlarını güncelleyerek diğerlerinin az altında kalcak şekilde ayarlamaya gidecektir. bunun anlamı ilk alanlar 7 binden alırken mesela yaz ortasında alanlar 9 bin - 9500 aralığından alabileceklerdir. tabi bunda motorun satış rakamları da rol oynayacaktır ama ben bizim insanımızı biraz tanıyorsam; beklentim bu yönde... ilk alanlar yani buradaki isimleri ile "kobaylar" karlı olacaklar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:25 ----------
Arkadaşlar,
Burası bir forum ve herkes çeşitli nickler altında istediği gibi yorum yapabiliyor. Arka sayfada vermiş olduğum face adresinde adamlar yayın yapıyorlar ve ben buradaki arkadaşlarımızın aklındaki soruları oralarda da dile getirmelerini bekliyorum. Eğer karşımızdaki resmi kimliği olan birisi ise cevap vermek zorunda kalmalı. Neden 7 bin denildi, neden bu kadar çok fark var denildi, bizi enayi mi sanıyorlar denildi, denildi de denildi.. kobay mıyız, kuralkan iyi bir tercih mi sahiden denildi... şimdi tam zamanı, karşımızda bir muhatap var... gelin orada da bu soruları yöneltelim. ya biraz terletme şansımızı kullanırız ya da buralarda kendi kendimize konuşur dururuz. buyrun, adresi bir kere daha veriyorum :
https://www.facebook.com/bajajpulsarturkiye?ref=ts&fref=ts