İntel iyi fakat düsük bütceye performans vermiyor
İntel i7 nin fiyatından heberin varmı sadece islemci almakla is bitiyormu
Ben o paraya komple bilgisayar kasası toplarım![]()
İ7 ye kim o kadar para verir islemci ile is bitse gene iyi ekran kartı var ana kartı var var oglu var
Ben o paraya saglam bilgisayar toplarm yanınada bilgisayar kasası ses sitemi klavye maus hatta monitör bile alırım
6 sene intel 2 senedirde amd den devam ediyorum gene olsa gene amd alırım
İntel i7-2860qm ve Nvidia GTX 680M alalı 2 yıldan fazla oldu.
Bu sisteme sahip olmasına rağmen 5,5 saat sarjı gidiyor. İntel'in akıllı takip sistemi ile maksimum performansı minimum enerji ile halledebiliyorsunuz.
İşlemciler batarya ömrünü korumak için sürekli tam güçte çalışmazlar, kademe kademe ihtiyaç oldukça artırırlar güçlerini. mesela benim işlemci 34 farklı kademede çalışıyor. CAD programlarını kullanırken 3 boyutlu bir cismi çevirmek istediğinizde AMD gecikme süresi yaratır. Modellemelerde FPS kaybı ile göz yorulmasına neden olur. OYunlarda da aynı. Aksiyon anı olarak adlandırılan zor sahnelerde intel iyi bir DRAG yapar ve durumu kurtarır ama AMD işlemcilerde aksiyon sahnelerinde oyunda takılmalar meydana gelir.
Gelelim ısınma konusuna; Yüksek enerji tüketimi daha fazla ısınmaya neden olur. Ben hayatımda AMD işlemciye sahip olup ısınmayan laptop grmedim. Masaüstü pclerde farklı soğutma sistemleri kullanılabilir ama daha kompakt bir yapıya sahip olan notebooklarda AMD işlemciler soğutulamıyor maalesef.
MAddi imkanınız varsa intelden şaşmayın. Laptoplar için her ne olursa olsun İntel tercih edin. Ama Xtreme serisinden olsun. Parası çok diye aldanmayın. 1750 liralık sıradan bir intel işlemcili pc 2 yıl sonraki oyunlarda sıkıntı yaşatacak iken Xtreme serisi pc için 4 yıl gözün kapalı kullanırsın o sistemi. Ömrünün mutlak 2 kat olacağını unutmayın.
Konya'da özel hastanenin grafik - reklam - basın yayınına bakıyorum.
herkes için bütceye göre veya işe göre üretilmiştir. intelinde ucuzu var AMD nin pahalısıda. Tabi intel AMD ye göre daha pahalı ama köfte ekmek konusu...
ben i7 taraftarıyımdır. çünkü; maliyetli fakat az enerji harcıyor , makineyi yormuyor çok performanslı, renderlarda performans, yanına 2gb 512 bitlik bir ekran kartı + güçlü markası önemli olmayan bir anakart , 1600 lük 16 gb en aşağı ddr3, cooler vb kasa - power. bu normal bir kullanıcıyı 10 sene, işi bilgisayar - yazılım - 3D - Grafik olan bir adamı 3-4 yıl götürür.
Sen normal kullanıcı olursun, internet - ofis programları - 3-5 oyun vb. topu topu işlemci parası yani 1000 Tl ye makine toplarsın.
ihtiyaca göre değişir.
AMD Makine fazla sıkıştırmaya gelmez, ekran kartıda aynı fazla sıkıştır , OC yapmaya çalış eline gelir o makine , ama inteli sıkıştır çalışır hiç olmadı kitler zarar vermez fazla. Nvidia'da öyledir sağlamdır.
Sen ucuzluk istersen git Yuki Spitzer algörünüş güzel , UCUZ SÜPERSPORT
kalite , hız istersen git 600 lük bak.
Yani Türkiye'de Ucuz ve Kaliteli malzemeyi aynı anda bulamayacağın gibi hem ucuz ama süper çalışan işlemci zor.
Ona kendin karar vereceksin.
paran varsa intel al yoksa AMD bu kadar basit.
Neye gücün yetiyosa o...