30 dakikada pizza olayi

Arkadaslar meraba az once barkin bayoglunun yayinini izlediyseniz 30 dakikada pizza sorununa biraz degindiler. Ben de buna tepkisiz kalmak istemedim. Bu durumun tehlikesini en etkili sekilde sosyal medyada insanlara idrak ettirebiliriz diye dusundum. Twitter da boyle bi tag olusturup tt listesine sokmaya calisabiliriz. Bilmiyorum benimle ayni fikirde misiniz ya da bu olaya istirak eder misiniz?

Bu olayın bitmesi için elimden geleni yaparım ancak,
Çalışanın sömürülüp patronların göbek büyütme yarışında olduğu bu düzende gelişim çok zor...

30 dakika olayı sadece motor olayı değil. Pizzanın bütün evreleri için geçerli.

Müşteri olarak verdiğim yemek siparişinin 30 dakikadan önce bana ulaşması çok önemli. 30 dakika psikolojik bir sınır. Lokantaya gidip sipariş verdiğinizde 10 dakika psikolojik bir sınırdır.

Teorik olarak da pratik olarakda bu süre fazlasıyla yeterli.

Lokantanın o anki durumu süreyi etkileyen en önemli faktördür.

Kısacası son 5 dakikada eline tutuşturulan paketi canı pahasına yetiştirmeye çalışan kuryenin kendi seçimidir. Kimse buna onu zorlayamaz. Trafik kurallarını çiğnemediği için kimse işden çıkarılamaz.

Bende bu pizza işini yapıyorum.antalya da yaşıyorum.akşam iş daha yoğun oluyor ve siparişler birikiyor.biz 2 2 siparişe gidiyoruz o trafikte aralardan aralardan hızlıca.sonra gidiyoruz müşteriye geç kaldı diyor.o an içimden iyi giydiriyorum.ne yapalım abi uçalım mı? müşteri geç kaldı deyince bende uçacak halim yok 2 sipariş birden atıyoruz alıyorsanız alın almıyorsanız gidiyorum diyorum.adam gülüyor alıyor pizzayı.bazılarıda haklısın kusura bakma diyor.

30 dakika olayı sadece motor olayı değil. Pizzanın bütün evreleri için geçerli.

Müşteri olarak verdiğim yemek siparişinin 30 dakikadan önce bana ulaşması çok önemli. 30 dakika psikolojik bir sınır. Lokantaya gidip sipariş verdiğinizde 10 dakika psikolojik bir sınırdır.

Teorik olarak da pratik olarakda bu süre fazlasıyla yeterli.

Lokantanın o anki durumu süreyi etkileyen en önemli faktördür.

Kısacası son 5 dakikada eline tutuşturulan paketi canı pahasına yetiştirmeye çalışan kuryenin kendi seçimidir. Kimse buna onu zorlayamaz. Trafik kurallarını çiğnemediği için kimse işden çıkarılamaz.
Valla hocam degil trafik kurallarina uydugu icin, hic bir sebep yokken dahi bi adam isten cikarilabilir. Normal hizda seyredip 1 gec kalirsin 2 gec kalirsin 3.su olmaz

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Adam yarım saatte gelmese ne olur ki ?...
10 dakka geç yiyince ölecekmisiniz ?...

Bence suçu pizzacılarda değil kendimizde aramalıyız...
Ve bunu sayılı pizza sektörünü elinde tutanlara biz veriyoruz...
Herkesin katkısı var bu olayda...
Kalkıpta isyan edeceğinize 30 dakika sınırlaması getiren pizza firmalarından sipariş vermeyin ,
Kendiliğinden sorun çözülür...

Adam yarım saatte gelmese ne olur ki ?...
10 dakka geç yiyince ölecekmisiniz ?...

Bence suçu pizzacılarda değil kendimizde aramalıyız...
Ve bunu sayılı pizza sektörünü elinde tutanlara biz veriyoruz...
Herkesin katkısı var bu olayda...
Kalkıpta isyan edeceğinize 30 dakika sınırlaması getiren pizza firmalarından sipariş vermeyin ,
Kendiliğinden sorun çözülür...
İsyan ettigimiz yok gordugun gibi insanlarin tehlikenin bilincine varmasini amacliyoruz. Boyle bi olayi protesto ettigimize gore de dominostan siparis istiyor olamayiz heralde.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
İsyan ettigimiz yok gordugun gibi insanlarin tehlikenin bilincine varmasini amacliyoruz. Boyle bi olayi protesto ettigimize gore de dominostan siparis istiyor olamayiz heralde.
Sadece dominos değil ki...
İnsanlarımız alışmış...
Nereye sipariş verse 30 dakka istiyorlar....

Eminim sende herhangi bir yere sipariş verdiğin zaman süreyi kontrol ediyorsundur...
Öncelikle bu kanıyı yok etmek lazım...

Bir de şu var...
Atlamadan yazayım...
Ticari her aracı kullanan kişi zamanla yarışır....
Taksisinden minibüsüne , otobüsünden kamyonuna....
Ne kadar çok sefer atarsa o kadar çok kazanacak çünkü....
Motorcular olarak bizim sektör deyip pizza kebapçı konusunu işlememiz güzel ama,
Genelde motorla kaza yapan insanlar motorlarla çarpışmıyor veya kaza yapmıyor...
Büyük bir yüzde olarak Ticari araçlarla yapıyorlar...

Konu aslında çok derin...
Daha detaylı ve profesyonel yardım almak lazım...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Aslında 30 Dk'da pizza olayında Motordan çok Dukkanda pizzanin hazir tutulmasiyla alakalidir. Buyuk sehirlerde Motosikletler icin tehlike olabilir ama kucuk sehirlerde sartlar ne olursa olsun o pizza 15 dk da yetisir. :D Buyuk sehirde Eger buyuk sehirdeyse pizza hazirlanip Motosiklete gec konursa Ozaman tehlike olabilir :)
Sonuctw bu arkadaslar Scooter'a biniyolar Dip gaz gitmek zorunda kalirlarsa bilemiyorum ne olur :)

30 dakika yerine 45 dakikada gelsin önemli değil yeterki canlar gitmesin. ben 30 dakikada tıkınmak istiyorum diye birilerinin canına mal olmamalı. en büyük terbiyesizlik neden 30 dakikada gelmedi diye kuryeye kafa tutan insanlardadır.

Büyük firmalar dışında çalışanların işleride zor..12 saat çalışıyorlar günde bin lira belki..2 ögün 1 dilim sucuklu pide-pizza,içecek ceplerinden..müdürlerde adi insanlar oluyor genellikle.. bunlarda var..

Dominos'ta pizzanın fırından çıkması sipariş verildikten 10-12 dk sonra gerçekleşmektedir. Dolayısıyla kuryenin getirmesi için 15+ dakikası vardır. Bu süre o şubeye ayrılan alan için oldukça yeterlidir. Ama orada çalışanların tabiri ile "rush" patladığında bir kurye 2-3 siparişi birden alır. Dolayısıyla kuryeyi tehlikeli gitmeye zorlar. Ama geç kalsa dahi kimse bir şey demiyor. Bedava verir gelir, zaten o pizzanın maliyeti firmaya 5 lira bile değil. ::repci::

Yemeksepeti gibi sitelerden sipariş verirken not kısmında "moto kuryeniz yetiştirmem lazım zamanında diye acele etmesin lütfen" gibisinden birşey yazarak bu duruma karşı bir duyarlılık oluşturabilirsiniz. Son bir senedir dominos'dan sipariş verirken bu şekilde yapıyorum şahsen.

Sadece dominos değil ki...
İnsanlarımız alışmış...
Nereye sipariş verse 30 dakka istiyorlar....

Eminim sende herhangi bir yere sipariş verdiğin zaman süreyi kontrol ediyorsundur...
Öncelikle bu kanıyı yok etmek lazım...

Bir de şu var...
Atlamadan yazayım...
Ticari her aracı kullanan kişi zamanla yarışır....
Taksisinden minibüsüne , otobüsünden kamyonuna....
Ne kadar çok sefer atarsa o kadar çok kazanacak çünkü....
Motorcular olarak bizim sektör deyip pizza kebapçı konusunu işlememiz güzel ama,
Genelde motorla kaza yapan insanlar motorlarla çarpışmıyor veya kaza yapmıyor...
Büyük bir yüzde olarak Ticari araçlarla yapıyorlar...

Konu aslında çok derin...
Daha detaylı ve profesyonel yardım almak lazım...

Kimsenin 30 dakikada istediği yok. Bu adı batasıca firma insanları buna yönelterek kazancına kazanç katıyor. 100 metre ötemdeki pideciden 1 saatte gelen siparişime hiç kızmadan sordum neden geciktiğini aldığım cevap abi cenaze varmış toplu sipariş geldi o yüzden gecikti oldu. Bktım pide fırından yeni çıkmış bende açlıktan ölmemişim afiyetle yedim keyfimide bozmadım. Sinirlenmedim. Hepimiz insanız hergün aynı değil. Ama bu amerikan zihniyeti insanlara istediğini yaptırıp daha çok kazanmak üzerine kurulu bizde bunu yutuyoruz işde.

Bizim burdaki pizzacılarda dominos hariç hiçbirinde böyle bi uygulama yok.Ama kuryeleri müthiş bi şekilde delirmiş gibi kullanıyorlar.Emniyet eğitime almak istemişti bi ara,kimse gelmeyince yoldan çevirip hepsini zorla eğitime sokmuşlardı.Sonuç:Değişen bişey yok.

30 dakikada pizza olayı kaldırıldı bildiğim kadarıyla.Artık görmüyoruz reklamlarını 30 dakikada geliyoruz filan diye.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Kimsenin 30 dakikada istediği yok. Bu adı batasıca firma insanları buna yönelterek kazancına kazanç katıyor. 100 metre ötemdeki pideciden 1 saatte gelen siparişime hiç kızmadan sordum neden geciktiğini aldığım cevap abi cenaze varmış toplu sipariş geldi o yüzden gecikti oldu. Bktım pide fırından yeni çıkmış bende açlıktan ölmemişim afiyetle yedim keyfimide bozmadım. Sinirlenmedim. Hepimiz insanız hergün aynı değil. Ama bu amerikan zihniyeti insanlara istediğini yaptırıp daha çok kazanmak üzerine kurulu bizde bunu yutuyoruz işde.
İyimser tarafından bakıyorsun....
Ben sırf bedavaya yemek için telefonunun saatini ileri alan kadın tanıdım....
Ya da geç gelsin diye dua edenini....
Öncelikle bu hasta zihniyeti aşmak lazım..

vaktinde gitmeyen pizzanın parasını kuryeden kesiyorsa o pizza 30 dk. da kapında... olur.
ama neLER pahasına?
can pahasına
trafiği alt üst etme pahasına, ananın kulaklarının çınlaması pahasına
kavşakta önüne daldığı arabasın 70 yaşındaki şöförünün arabayı beton kaldırıma vurması pahasına
daldığı kavşağa girmekte olan araç öngörülemeyen fren yaptığı için en az 4-5 aracın zincirleme etkilenmesi pahasına
altına girdiği kamyon şöförünün hapse girmesi pahasına
...
...

millet olarak tüm fikirlerimizde olduğu gibi bu fikrimizde de mantıktan rasyonellikten ne kadar uzak olduğumuzu gözler önüne serdiniz resmen.

şöyle açıklayalım hemen:
müşteri memnuniyeti için pizzanın hızlı gelmesi doğru bir durum.
bu durumda kâr eden işletme bunun için belli bir bedel ödemek zorunda.örneğin bir yerine 2 adet kurye çalıştırma gibi.
ancak işletme patronu bunu yapmayıp çalışanını sıkıştırıyor ve çalışanın sırtından müşteri memnuniyeti sağlıyor.

siz diyorsunuz ki müşteri memnuniyeti önemli değil.yeterki kuryeye birşey olmasın.biz kendimizden taviz verelim.ne kadar acınası bir düşünce.
sorun müşteri memnuniyetinde değil.o doğru bir tercih.sorun bunun bedelini ödemek istemeyen patronda.

yapılacak en güzel şey:
işletmelerde kuryelerin normalde ne hızda çalışması gerektiği raporu hazırlanır.ve yasalaştırılır.kuryeyi sıkıştıran işletmeye ceza verilir.
bu da şu şekilde olur.yasayı çıkartıp 5-10 tane kurye kazası soruşturup eğer kurye patron baskısından bu kazayı yapmışsa işletmeye 20.000 cezayı dayarsın.
ondan sonra bak bakalım hangi patron kuryesine kırmızıda geç yoksa kovulursun diyecek.

Burası türkiye burda bunlar nasıl olacak dediğinizi duyar gibiyim.ama sen bunu sorgulamazsan eğer kimse sorgulamaz zaten.:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar