O zaman istisna olmuşsunuz. Muayende devir aralığının tamamını kapsayacak şekilde desibel ölçümü yapıldı mı ? Bu testin yapılması gerekiyor. Bu testten geçip muayene onayı alan motorlara da polisin gık dememesi gerekiyor. Polis şu an tam törkiş iş yapıyor çevirmelerde. Egzozun uygun olup olmadığına neye göre karar veriyorlar ? Hadi diyelim desibel ölçüm aleti olsun polisin elinde. Yok, kaldı ki olsa bile teknik ölçüm yapmak polisin işi değil. Kafalarına göre milleti alıkoyuyorlar.
Memleketin neresini tutsan elinde kalıyor. Egzoz işine sıra gelene kadar ohooo... Ankara merkez kafasına göre herkes. Polis de dahil, hatta polis başı çekiyor.
Valla muayeneye ben götürmedim, arkadaşım götürdü. Detaylarını sormadım hiç. Hatta benim arka plaka mühürsüz olmasına rağmen ona muayene pulunu bile yapıştırmış.
Polisin bahaneside şu; "kardeşim muayeneden bu egzozla geçtiğini nerden bileyim, muayeneden çıktıktan sonra gidip taktırmışsındır" diyip işin içinden sıyrılıyor. "Git bu egzozla muayeneye gir bakalım geçicek mi" diyor. Sonra orjinalini taktığını iddia ediyor yine vs. vs. kısır döngü.