Öncelikle herkese merhaba arkadaslar çok istediğim mct 250 motorumu 26 aralık perşembe günü aldım . ama aldım alalı masraf üstüne masraf açıkçası keyifle süremedim . Perşembe günü antalya doğu garajı 6. noterden satışını üstüme almamla birlikte masraflar başladı. Akü yoktu gittim akü aldım , alt motordan aşırı fazla ses geliyordu subab ayarı yaptırmamı söyledi aldığım kişi , neyse ertesi gün motoru denemek için boş bir yola çıktım hız 60 70 80 90 100 dedi bi anda motorun sesi değişti dedim ne oluyor benzin bitti sandım motor tekledi filan hemen çektim sağa bi baktım motor yağ damlatıyor sesi çok değişti ve gaz yemiyordu . yağ contasını patlatmısım meğer neyse ertesi gün eski sanayide ki atak motor a gittim alt motor komple sökülcek dediler eyvallah dedim neyse o ses subab değilmiş eksantrik mili aşınmış o değişicek dedi piyanolar değişti ve eksantrik milinin burçları değişti ( bulamadık tornacıya yaptırdık ) 400 tl fiyat çektiler ödedik neyse sanayiden çktım bu seferde zincirde acayip bir boşluk ve aşırı bir ses geliyor zincirden zincirin değişmesi gerekiyor , birde yanlış anlamadıysam motor bloğu çatlakmış usta bu sürekli yağ kaçırır dedi bugün baktım ayaklığın orasından yağ kaçırmış

motoru büyük hevesle aldım ama henüz hayrını görmedim , biraz fazla uzun yazdım ama lütfen bana yardımcı olun , hepinizin yardım ve önerilerine muhtacım , yardım edin kardesinize
Kardeş öncelikle hoşgeldin merhabalar.
Ben eski bir mct kullanıcısıyım malesef motorumu satmış bulunmaktayım fakat bir dönem kullandıgım için sana bazı konularda tavsiye verebilrim.
Öncelikle bir motosiklet alırken mutlaka araştırmalıydın kullanıcı yorumlarına buradan bakmalıydın 531 sayfa var.
Eger bu 531 sayfayı baştan sona okursan bugune kadarki mct250 ile ilgili herşeyi ögrenirsin ve kendin sorulan sorulara cevap verebilirsin.
1 kere motorun yedek parça piyasasınıda pek bilmedigin için gelen geçen geçirir bu böyledir.
5tllik parça olur 40tl. işçilikte ekler eder 100tl neye ugradıgını şaşırırsın.
Motorun altında tıpa var. yagın dökültügü yer. oraya bir bak bazen orda sızdırabiliyor .
Büyük ihtimal yag keçelerini patlattın motora fazla yag kondugu zaman genelde böyle yapıyor.
Benimde mct'em tam ayaklıgın ordan yag kaçırıyordu.
Uzun bir süre öyle kullandım bir problemde olmadı. genelde gün içinde 5 damla yere atıyordu.
Bende 2 günde bir çok ufak miktarda yag takviyesi yaparak devam ettim.
Motorun zincir dişli seti o kadar ucuzki inanamassın.
zincir 35tl ön dişli ve arka dişliyide 15 -10tl aralıgında bulabilirsin.
Fakat çin malı japon parçaları bu fiyata bekleme.
Kaliteli zincir takıcam ben uzun süre mct250 kullanırım diyorsan o-ring zincir alıp yoluna devam edersin oda tahminim 100tl civarı.
Motorun hangi parçasını bozuk oldugunu tamirciden ögrendikten sonra google'dan
fatih güven motor.
şahin motor.
Bu 2 yer mct 250 parçaları satmakta ve fiyatlarınında ne kadar uygun oldugunu görürsün.
Parçaları burdan sipariş ederek ustaların parçaların üstüne fiyat eklemesine engel olabilir.
Motorun ben motor blogunun çatlak oldugunu sanmıyorum büyük ihtimalle conta yada keçelerden 50tllik bir rakamla izmirde yaptırmıştım yag kaçırma olayı çogu mct'de var takma kafana.
Ben 5 ay kadar öyle kullandım yag ekleye ekleye. Mct' gaddar motordur sık sık arıza çıkarabilir fakat küçük arızalar.
Bence başlangıc modeli olarak mct 250 almasaydınız ve elinizde pek anahtar tutmuyorsa motosiklet sevgisinden sogumamak için satıp japon modellerine geçmenizi öneririm.
Ha ben seviyorum ugraşıcam derseniz o ayrı.
Çogu genelde elektirik sorunu verir bütün eksiklerini tamamladıktan sonra elektirik tesisatıda patlak verebilir.
Fakat tamircilerde 100tllik tesisat nedense internette 35 tl..
Zincirin gerdirme payı var ise zinciri gerdirin.
Belkide zinciriniz bol ve şaseye çarpıyordu bütün mctler genelde böyle yapar .
Sizede yok yere başka masrafta çıkartmış olabilir ustalara kolay güvenmeyin.
Hobi aleti sonuçta geçirmeye bakıyorlar.
Sizden ricam motosikletinizi 3-4 farklı açıdan fotosunu koyun bi görelim. motor aman allah bişise satmanızı öneririz.