Forumdan Uzaklaştırıldı
- Konu Yazar
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Slm arkadaşlar, Cuma günü sabah Motoru çalıştırdım 5-10 dk ısıttıktan sonra yola çıktım.Yaklaşık 5km sonra Egzos dan çok fazla gürültüyle patlamalar başladı, 3-4 sefer patladı.Hızım 80-90 civarıydı.O esnada motor gaz yemiyordu,sağa yanaştım rölantide stop etti,Motor sıcak jikle çekili değil tekrar marşa bastım çalıştı ancak rölantide durmadı stop etti,tekrar marşa basıncada çalışacak gibi oluyordu ama çalışmıyordu,pof pof pof edip susuyor.Mesaiye yetişmek için itekleyerek otoparka bıraktım.Sorun nedir diye kontrol ederken buji kablosunu çıkardım, buji yerinden çıkmış sağa sola doğru oynuyordu...
Bujiyi çıkardım uç kısmı kapkara olmuş,yeni buji alıp taktım.Ancak motor yine çalışmadı.Aralıklarla 10-15 sefer marşa bastım,yok çalışmıyor.Çalışacak gibi oluyor çalışmıyor.
Çalıştırmak için şunları denedim;
Buji kablosundan elektrik geliyor,şaseye tuttum akım var
Akü yeni sıfırdı zaten,marşı çok güçlü basıyor
Tüm elektrik tesisatı far-sinyal vsvs çalışıyor
Depodan benzin akıyor hortumu çıkarınca çeşme gibi akıyor
İşyerinin otoparkında dik bir yokuş var;jikleyi çekmeden veya çekerek vurdurdum yine çalışmıyor pof pof pof ediyor ancak tık yok
.. Müdürler şefler bana bakıyor iyice rezil oldum.
r:Yorgunluktan artık nefesim tükendi.Öylece bıraktım orda..
l:
Akşam üzeri tekrar marşa bas vurdur yok Allah yok,çalışmıyor...
Jikleyi çekip marşa basınca bu seferde egzos patlıyor tabi yine çalışmıyor..Bu arada aküyüde bitirdik,marşa basmaktan
Normalde sabah soğuk olsa bile en ufak marşa basmada veya vurdurmada çalışırdı,Acaba buji gevşeyince biyerlere bi zararı olmuşmudur ?
Durum böyle dostlar yarın kamyonete atıp motoru götüreceğim tamirciye.Şimdiden teşekkür ederim herkese..
Bujiyi çıkardım uç kısmı kapkara olmuş,yeni buji alıp taktım.Ancak motor yine çalışmadı.Aralıklarla 10-15 sefer marşa bastım,yok çalışmıyor.Çalışacak gibi oluyor çalışmıyor.
Çalıştırmak için şunları denedim;
Buji kablosundan elektrik geliyor,şaseye tuttum akım var
Akü yeni sıfırdı zaten,marşı çok güçlü basıyor
Tüm elektrik tesisatı far-sinyal vsvs çalışıyor
Depodan benzin akıyor hortumu çıkarınca çeşme gibi akıyor
İşyerinin otoparkında dik bir yokuş var;jikleyi çekmeden veya çekerek vurdurdum yine çalışmıyor pof pof pof ediyor ancak tık yok
Akşam üzeri tekrar marşa bas vurdur yok Allah yok,çalışmıyor...
Jikleyi çekip marşa basınca bu seferde egzos patlıyor tabi yine çalışmıyor..Bu arada aküyüde bitirdik,marşa basmaktan
Normalde sabah soğuk olsa bile en ufak marşa basmada veya vurdurmada çalışırdı,Acaba buji gevşeyince biyerlere bi zararı olmuşmudur ?
Durum böyle dostlar yarın kamyonete atıp motoru götüreceğim tamirciye.Şimdiden teşekkür ederim herkese..
Son düzenleme: