sadece üçüncü viteste mi yapıyor ? silindirle alakali olabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. belki üçüncü vites dislisi zarar görmüş olabilir. motoru yarmak gerekebilir. tabi benimki tahmin sadece nasıl bir tekleme olduğunu detaylı anlatirsan elimden geldigince bilgim dahilinde yardımcı olurum diğer arkadaslarda olacaktır illa kibendede 100mg sport var 125 orjinal silindirini taktırdm ama motor 3. viteste tekleme yapıyor neden olabilir
tuhaf geldi bilmem ki. benim orjinal hali ile duzde 120 görüyor ibrede tabiki devir saati de beşinci viteste 9200-9500 arasında oluyor düz yolda hatta karbüratör ignesini yukarı aldım duzde 10500 devir çeviriyordu. bildiğim kadarı ile silindir hariç geri kalan kısmı 125 lik ile aynı olması lazım. karburatorun üzerinde ne yazıyor ? mesela benimkinde pz26 yaziyorevet sadece 3. viteste boyle motor boguyo gibi uzamıo motor kısılıo. 1 ve 2. viteste cok iyi. 5. vitestede devir 7 de kalıo gitmio. 100 silindir varken yokuş asagı 120 yi geçmiştm ama şimdi 115 te kalıo motor
Allah'a şükür halit bende biniyorum bu aralar gundüzleri hava sıcaklığı 14-15 derece oluyor o yuzden fazla sıkıntı yokben motordan daha ağırlık atasım var
karbüratör iğnesi gaz kolunun her çevirdiğinde yukarı çıkıp motora benzin gitmesini sağlayan parça. yani sen gaz kolunu çevirince o iğne yukarı geliyor. karbüratörün gaz teli giren kısmını sökünce ucunda iğne var işte o iğnenin iç kısmında çentikli kısmı var o çentiğin en alttaki kısmına ayarlarsan motora daha fazla benzin gider haliyle daha fazla gider motorun. bugün arkadaşın cbf 150 sini kullandım üzerinde mişhelin lastik var. motor kalitesini belli ediyor bizim motordan daha dengeli oturaklı. elcik kısımları vs olsun bizimkine on basar.vites geçişleri yumuşacık kemiksiz ve vites geçişlerini hissetmiyorsun motoru baya beğendim ama 5000 devirde 12 nm tork var. yaklaşık ta 12 hp galiba ama bir cg gibi gitmiyor :cat: bizim 8 nm lik ve 11 hp lik motorla yerim onu yerim
benim motor şu anda bakımsız biraz güzel bir ayarla çok fark atarım
Allah'a şükür halit bende biniyorum bu aralar gundüzleri hava sıcaklığı 14-15 derece oluyor o yuzden fazla sıkıntı yokben motordan daha ağırlık atasım var
karbüratör iğnesi gaz kolunun her çevirdiğinde yukarı çıkıp motora benzin gitmesini sağlayan parça. yani sen gaz kolunu çevirince o iğne yukarı geliyor. karbüratörün gaz teli giren kısmını sökünce ucunda iğne var işte o iğnenin iç kısmında çentikli kısmı var o çentiğin en alttaki kısmına ayarlarsan motora daha fazla benzin gider haliyle daha fazla gider motorun. bugün arkadaşın cbf 150 sini kullandım üzerinde mişhelin lastik var. motor kalitesini belli ediyor bizim motordan daha dengeli oturaklı. elcik kısımları vs olsun bizimkine on basar.vites geçişleri yumuşacık kemiksiz ve vites geçişlerini hissetmiyorsun motoru baya beğendim ama 5000 devirde 12 nm tork var. yaklaşık ta 12 hp galiba ama bir cg gibi gitmiyor :cat: bizim 8 nm lik ve 11 hp lik motorla yerim onu yerim
benim motor şu anda bakımsız biraz güzel bir ayarla çok fark atarım