Ben tamamen ön yargısız bakıyorum. kaldıki ne kadar eleştirilmesi gereken yeri varsa ben eleştirdim zaten.
Belki Honda'nın eski modellerine göre malzemesi daha az kaliteli olabilir ama teknolojinisinin son derece iyi olduğuda başka bir gerçek.
%0 aşınma'da doğru, youtube'da arama yaparsanız detayları ile tüm veriyi bulursunuz.
Şu yazılarım satır aralarında kaybolmuş tekrardan
Nc ile ilgili eleştirilerimi yazayım.
Gidon Dönme Açısı:
Gidon dönme açısı gerçekten çok ama çok dar, yani tek başınıza bir yerde kaldınız diyelim motorun üzerinde iken dar alanda döndürmek işkence.. İlla motordan ineceksin hafiften sola yatırıp ileri geri döndüreceksin.. Türkiye gezimde yanımda Oğuz olmasa kaç kere devirmiştim belkide motoru..
Bu olmamış arkadaş, enduro motor bu kadar dar açı dönmemeli.
Benzin deposu yeri:
Felaket!!! Önce ne olacak canım diyordum. Ama selenin altında depo olması tam bir felaket. Uzun yolda tüm yükleri arkaya bağlamışsın benzin bitiyor hoop indir tüm yükü, sök bütün lastikleri fileyi... Sonra yeniden hepsini tak... Benzin bitmesin diye dua ediyor duruma geliyorsun..
Gücü:
Viraj dönerken devir bitiyor olayı hikaye.. Motoru her türlü zorluyorum ama devir kesiciye girmek için aşırı sert kullanman lazımkki ben başaramadım, bunu kullanıp kendiniz deneyin. Bu belirleyici bir kıstas değil. Herkes kendine göre denemeli.
Evet istiyorsunki gazı açınca makine delirsin ama olmuyor, fakat gitmemde demiyor, vitesleri doğru kullanırsanız güzel hızlanıyor.. Elbette bi 20beygir daha olsa ne kadar güzel olurdu. Keşke olsa, keşke nc750x de 58 yerine 75 beygir gelseydi..
Sele
Sele rahat değil, en fazla 1 saat sonra başlıyor kıvranmalar, biraz sele pedi biraz ayağa kalkıp sürmeler falan.. kurtarıyorsun ama sonuçta rahat değil. Çok yayvan bir sele oysa biraz daha oyuk olmalıydı..
Vergi Çok
20cc yüzünden 250 lira yerine 520 lira ödemek ne ya !!!!
Honda'nın suçu yok tabi, mesajımız devlete..
Ben başka eksik göremiyorum
Önde depo çok harika, ağırlık merkezi harika, kontrol süper, virajlar çok iyi, şekil var, müthiş az yakıyor, servis heryerde var, işletim maliyetleri az...
Her yola geliyor.. Her yere gidiyor..
Ama işte eksik olan şeyler var, mesela bir Multistrada geçse yanımdan, nc'yi daha gözüm görmek istemiyor.. Motordan soğuyorum..
Zaten şuan motorum yok, özellikle de 1200cc'den de aşağı motor kullanasım gelmiyor artık..!!!
Motor işi zevk işi, sen neyden zevk alıyorsan ona sahip olmalısın.. Yılda sadece 15 gün gezilere gidiyorsan, motorun ne kadar yaktığı yada servisinin ne kadar pahalı olduğundan dem vurmana gerek yok, ancak her gün işe gidip geliyor ve günde 70-80km den aşağı yol yapmıyorsan o halde oturup düşüneceksin, Nc700 eksiklikleri ile birlikte bu noktada doğru seçim olabilir..