Winamp 15 yıllık hizmet hayatına son veriyor

Winamp 15 yıllık hizmet hayatına son veriyor

http://www.donanimhaber.com/diger/haberleri/Winamp-15-yillik-hizmet-hayatina-son-veriyor.htm

199.jpg

Müzik dinleme kavramına kökten bir değişim getiren ve MP3 formatını hayatımıza sokan Winamp, gelecek ay itibariyle yayın hayatına son veriyor.

Winamp ilk olarak 1998 yılında ticari yayın hayatına başlamıştı. Asıl popülaritesi 1999 yılında AOL tarafından 80 milyon dolar karşılığında satın alınmasıyla doruğa çıkmıştı. 2010 yılında Android için, 2011 yılında Mac için yayınlanan Winamp, ne yazık ki AOL'nin kötü yönetiminin kurbanı oldu.

Geliştiricisinin de dile getirdiği gibi AOL ileriyi göremedi veiTunes, Spotify, Deezer gibi yeni nesil müzik dinleme platformları karşısında gerilemeye başladı. Halen milyonlarca kullanıcıya sahip olan platform yıllık 6 milyon dolar gelir üretebiliyordu.

20 Aralık 2013 itibariyle Winamp resmi sitesi ve ilişkili web hizmetleri son erecek. Winamp uygulamaları da erişime kapanacak. Bu bakımdan kullanıcıların bir an evvel son Winamp sürümünü indirmesi tasiye ediliyor

ilk günden beri anlayamadım çözemedim vinapı...ahmak herifler...ayak uyduramadınız bu nesile...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
berbat bir proğramdı. kullananlara şaşıyorum.

Dur hemen vazgeçiyorsunuz, daha 4-5 sene önce yeni güncellemiştim :)
WinAmp 2.93 rulez :)
Gerekirse winamp kullanabilmek adına sanal makinadan müzik dinlerim :p
(Bu kadar da eski kafalıymışım haberim yokmuş :sunny:)

O değilde msnde titreşim atardık heey gidi günler hey...

hey gidi günler hey...ilk bilgisayara kurulduğu günü hatırlıyorum...vay beee dediydim...şimdi koca bir fossss....

msn titreşim diyince aklıma counterda ki sis atma deyimi aklıma geldi:D şş arka kapıda :D:D

Gercekten de devrim niteliginde bir programdi.Cesit li skinlerini indirip sevinirdim.Ben hala winamp i kullaniyorum ve kullanmaya devam edecegim.Video oynaticisi bakimindan cok ta iyi degil ama mp3 formatlarini oynatmak icin ideal,hizli ve basit bi program.

---------- Post added at 01:52 ---------- Previous post was at 01:49 ----------

msn titreşim diyince aklıma counterda ki sis atma deyimi aklıma geldi:D şş arka kapıda :D:D

O counter half life deyince lise yillarim aklima gelir.Butun sinif okuldan cikip bi internet kafedeki butun bilgisayarlara kurulup hep beraber oynardik.O zamanlar bilgisayar lux idi.Internet ise sadece 50k modemlerle oluyordu.Ben kontorlu superonline kullaniyordum.Her gun internet kafeden sadece 1 mp3 indirebiliyordum onu da 3-4 diskete bolerek atip evdeki bilgisayarima atiyordum.Hey gidi gunler heey.Gozlerim yasardi.:salut:

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Allah akil edenden, yapandan üretenden razi olsun çok ekmegini yedik.
80li yillarin sonunda korsan radyo yayinciligina basladik.
O zaman bilgisayar teknolojisi bugünkü gibi degildi.
Gece belli bir saatten sonra ya radyoyu kapatacaksin,
ya eleman çalistiracaksin
ya da demo kasetler yapacak,sabaha kadar yayini dôndüreceksin.
Tabi dinleyicinin sabri da önemli çünkü en fazla doksan dakikalik kasetler var ve otomatik döndûrme özelligi olan decklerle sabaha kadar ayni kasedi çevirip duruyorsunuz.
Simdi diyeceksiniz ki sabaha kadar kim radyo dinler?
Dinliyorlardi abicim.
Bir baska manyaklikti.
Bu nedenle her gece farkli bir demo yapabilmek için anamiz agliyordu.

Neyse 97-98 gibi bilgisayar teknolojisine geçtik.
Aslinda bizimki çag atlamak sayilir çünkü o güne kadar ancak bir cd çalara sahip olabilmistik.
Vericileri falan hiç anlatmayayim.:)

Iste bu winamp o zamanlar tanistigimiz nanedir.
Hayatimizi kurtaran nane.
Listeyi yapiyorsun, radyoyu kapatip gidiyorsun.
Ulem ne güzel dünya.
Hatta araya reklam bile girebiliyorsun.

Ha bir de goldwave var onu da yad etmeden olmaz.
Bu iki program benim medya hayatimin en ônemli esik noktalaridir.

O günler, o rezillikler geçti bitti.
Simdi 4 tane radyo var,son teknoloji ürünler.
Bu yaz stûdyolardan birini gezdim, aletlerin açma kapama dügmesini bile bulamam.
Is oralara gelmis.
Ama abi otur su yayin masasina eski günlerdeki gibi deseler,
herhalde uzay gemisine benzeyen yayin masasinda ilk sordugum sey,
winamp nerde?
olurdu.
Böyle eski bir dost ölüyor gibi oluyor bizim gibi dinazorlar için.
Vay be!:pale:

o ilk tarzını hatırlıyorumda. formattan sonra bilgisayara ilk yüklemelerim. heyt bee benim için vazgeçilmezdi

Motosikleti
Forza 250
winamp! it really whips the llama's ass! meee meee meee :)

Pc+Music deninca akla ilk gelendi. Tüm zamanların en iyisiydi. Bu sonu haketmedi.

iPod yerine Winamp olmalıydı.

Yerinde saymanın kendini geliştirmemenin sonu ne yazıkki bu şekilde oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar