Kuba Kuba STR 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Gevşeyen vidaların tek kökten çözümü var oda vidaları sım sıkı anahtarıyla sıkın ve Kaynakçıda vidaların tam diplerine kaynak yaptırın.

Benim plaka ve egzoz vidaları gevşemekten beni bıktırmıştı...Kaynak makinasıyla sım sıkı kaynattık şuan kafam rahat :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:48 ----------

Arka fren sorunu yaşayanlar şunu uygulasın çünkü aynı sorun benimde başıma geçmişti.

Arka disk balataya gelen fren kablosunun Ana şasiye bağlı vidaları düştüğünde arka fren diskine gelen kablo çok gevşek uzun kaldığı için arka frene istediğin kadar sert bas tutmaz veya az tutar.

Nalburlarda kafası şemsiye gibi geniş olan vidalardan var 2 adet alın o arka fren merkezine gelen kabloyu 2 adet standart olan vida yerine sım sıkı vidalayın Arka frenin iyi tuttuğunu göreceksiniz...Bizzat başıma geçen sorundur bu şekilde çözdüm...Şuan arka ve ön fren Taş mübarek.

Bu arada kurban bayramınız cümleten mübarek olsun arkadaşlar.

vidalar hiç kaynakla sabitlenirmi? sökmek istediğinde ne yapacaksın? loctite denen bişey var..

bende alkon marka kullanıyorum orta sert olanı.

hem iş görüyor hemde locktite gibi pahalı değil

e5a5af5e-78bc-4962-9a9b-3431bf73a6cd.jpg

http://www.hirdavat.com/Vida-Gevsetmez-Alcon-7222-Dusuk-Kuvvet-Civata-Sabitleyici-50-ml.html

Son düzenleme:
Evet beyler bizim Kubaların ikiside bu gün emekliye ayrıldı :D Birinin ya bujide yada pipoda sıkıntı var. Ateşleme yapamıyor az oynayınca gelir gibi oluyor gidiyor. Diğeride evin önünde birden duruverdi. Rölantide çok isteksiz çalışıyor az gaz verir vermez stop ediyor. İkisini de attık arka bahçeye öylece duruyolaaaa :D

Kim ne dersin Japon yine japon. Bunu bir kez daha anladım.

Evet beyler bizim Kubaların ikiside bu gün emekliye ayrıldı :D Birinin ya bujide yada pipoda sıkıntı var. Ateşleme yapamıyor az oynayınca gelir gibi oluyor gidiyor. Diğeride evin önünde birden duruverdi. Rölantide çok isteksiz çalışıyor az gaz verir vermez stop ediyor. İkisini de attık arka bahçeye öylece duruyolaaaa :D

Kim ne dersin Japon yine japon. Bunu bir kez daha anladım.

Hocam Pipo ve Bujiyi NGK marka ile değiştirirseniz bir daha sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük olur. Bende o şekilde yaptım rahatım artık :)

Bu arada bu haftaiçi çok büyük ihtimalle bir XT600e alıyorum. Str250'mi de satacağım kesin olarak. Arka fren dışında bir sorunu yok. Sahibindene 3450 yamıştım saçma tekliflerden dolayı ama 3000TL'ye kadar vereceğim.

Bende bu sene karadeniz turu yaptım str ile Tavşanlı dan başlayarak Karasu'da buluştum karadeniz ile oradanda deniz kenarı boyunca Samsun'a kadar gittim Daha sonrada Amasya, Bolu ve memlekete dönüş yaptım herhangi bi sorun çıkarmadı. Uzun yol için motora sele minderi yaptım, bi çakmaklık taktım, arkaya ufak bi çanta yanlarada demircide yaptırdığım ayakların üzerine mangal tellerini telle bağlayıp çantalar için yer yapıp iki spor çantası taktım.Fazlasıyla işimi gördü.Konaklamayıda genelde çadırda yaptım.Geçen seneki ege ve akdenz turundan biraz tecrübeliydim.Tek başıma üstesinden gelebildim.

Son düzenleme:
Hocam Pipo ve Bujiyi NGK marka ile değiştirirseniz bir daha sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük olur. Bende o şekilde yaptım rahatım artık :)

Bu arada bu haftaiçi çok büyük ihtimalle bir XT600e alıyorum. Str250'mi de satacağım kesin olarak. Arka fren dışında bir sorunu yok. Sahibindene 3450 yamıştım saçma tekliflerden dolayı ama 3000TL'ye kadar vereceğim.

Sorun benzinde çıktı bu arada :) Arkadaşların motorlarıydı. Geçen haftaki sağanak yağmurda 2 gün yağmur altında bırakınca depo bir yerden su almış. Şu anda sıkıntı yok.

motorumu ağır bakıma soktum, tüm dertlerini liste yapıp verdim ustama ve 5 gün sonra aldım.
-ön amortisör keçelerim patlamış ve zamanla tüm yağ akmıştı onlar değişti (keçeleri yıldırım motosiklet sakarya dan aldım 40 tl çifti)
-sübap ayarı yapıldı (12 bin km de motor) çok sağlıklı çalıştığı direk hissediliyor artık
-benzinliklerde basınçlı su ile yıkama sonrası motor çalışmıyordu, bujinin altındaki tahliye tıkanmış onu açtılar birde buji piposunun içine conta gibi bişey yapmışlar
-fren hidrolikleri değişti, ön balatalar değişti, arka fren merkezi komple değişti.
-zinciri 3 ay kadar önce almıştım ama çok uzadı, arazide riske girmemek için DID marka 428 ebat 134 bakla oringsiz zincir aldım 72 TL ye. Artık gözüm arkada kalmaz. (STR 250 nin zincir uzunluğu tam 134 bakla)
-ön amortisörlere amortisör çorabı denen keçeleri çamur ve tozdan koruyan çoraptan taktım.
-Tüm Gidon ve teker rulmanları değişti.
-ön dişlinin arkasından yağ kaçağı vardı, oradaki keçe de değişti.

maliyeti :
250 lira ustaya verdim (rulman bedelleri, amortisör yağı, hidrolikler ve ön balatalar dahil)
40 lira amortisör keçeleri
28 lira arka fren merkezi
72 lira DID marka zincir

valla 3 tane parçacı gezdim (cuplar ve çin motorlar için parçalar satan dükkanlar) üçüncüsünde buldum. orjinalinden tek farkı, hidrolik haznesi ayrı. o da sorun olmadı.

bak bunun aynısı aldığım merkez
1307625383te.jpg

uygun fiyata motoru çok iyi yapmışsın.uzun süre götürür seni sorun çıkarmadan.ayrıca zincir ölçüsünü merak ediyordum,verdiğin bilgi için teşekkürler...

Kuba str ıcın buyuk arka dıslı nerden bulabılırım ? Manısa sanayıde bu ısı cozmek bıraz daha zor oluyor. Bırde su arka fren merkezınde degıstırdıgınız parca hangı motora aıt onuda belırtırsenız sevınırım..

Valla aslında bunu bende yapabılırım ama Teknık resmı lazım. bızım motorların buyuk dıslılerı ıcın belırlernmıs bır standart varmı kod gıbı bısey ?

Kuba str ıcın buyuk arka dıslı nerden bulabılırım ? Manısa sanayıde bu ısı cozmek bıraz daha zor oluyor. Bırde su arka fren merkezınde degıstırdıgınız parca hangı motora aıt onuda belırtırsenız sevınırım..

arka dişli bulmakta zorlanabilirsin, onun yerine ön dişliyi küçültmek daha kolay bir çözüm olur.
arka fren merkezi hangi motora ait bilmiyorum, bunlar üniversal parçalar yani bir çok motora uyuyor belli bir markası yok.

selamlar ısmaıl ben antalya alanyadan bende yenı bır kuba str 250 kullanıcısyım forumda cok guzel bılgı paylaşımlarınız ıle nerde nelerde sorun yasayacagımı sımdıden gormus gıbıyım emegı gecen herkese tesekkurler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar