Honda Honda CBR 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Abi valla metali görene kadar matkabın ucuna metal fırca takıp fırcaladım ardından tutunsun diye elde de zımparaladım diş oluşturdum.

Sonra kerosene sıktım komple kalan eden pas varsa akıttım, ardından yağlı yüzeye tutunmayacağından köpükleyip yıkadım pasın P si kalmadı.

Kurutma makinesi ile kuruttum, aynı zamanda epey ısıttım tabi boyanın tutunması iyice artsın diye. Sonra bastım incecik bi kat, bi saat sonra bi kat daha... derken 4 ince kat vurdum.

Sonra hemen monte ettim ve egzoz ısınana kadar çalıştırdım ki boyanın tutunması ve sertleşmesi daha mukavim olsun diye. Kendimce bi nevi fırın boya uyarlaması :mrgreen:

Yani aslında amacım görsellik değildi, özünde paslanma artmasın, yürümesin di, onunda önüne şimdilik tam anlamıyla geçtik gibi :) Gerekirse ara ara boyarız tabi, ilerleyen km' lerde paylaşırım durumu :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Vay vay farklı bir motora bakıyorum sanki, güzel olmuş, tebrik ettim :).

Evet beyler egzozun son halini sevdim, mat antresitimtrak hoş bi rengide var bayıldım.

Eski hali evdeki pc de kaldı, uygulamayı düşünen arkadaşlara fikir oluşturması açısından eve geçince onuda paylaşırım :cat:

[url]http://o1310.hizliresim.com/1g/p/tt16z.jpg[/url]

Bu arada benim egzozun üzerinde Honda yazıyormuş ilk kez gördüm :mrgreen:

[url]http://o1310.hizliresim.com/1g/p/tt1d7.jpg[/url]

bu motor daha da çalışmaz amk :mrgreen: ömrü hayatında bi kere su bile görmedi ki sen neler yapmışsın gerçekten güzel olmuş yep yeni gibi güle güle kullan :cat:

Vay vay, farklı bir motora bakıyorum sanki, güzel olmuş, tebrik ettim :)

Yok olm stickerlardan kurtulduğumdan sana öyle geliyordur :mrgreen:

Bu motor daha da çalıştırılmaz :mrgreen: Ömrü hayatında bi kere su bile görmedi, ki sen neler yapmışsın. Gerçekten güzel olmuş, yep yeni gibi güle güle kullan :cat:

Okadarda deil be abi, sildim süpürdüm sadece, alet kendi yakışıklı zaten :cherry:

Gerçi sen içini biliyosundur, bayağa bi durumu vahim detay toparlamam gerekti (bunlardan biride egzozdu zaten :) ) ama her söküp kurcaladığımı geri taktıkça değdi dedirtti, bu da ayrı bi keyif zaten benim için :)

Su görmedi deme abi şimdi, hep tortusuz, klorsuz kireçsiz yağmur suyuyla yıkandı, organik CBR bu :mrgreen:

__ Bu arada egzozun durumunu paylaşacağım dediğim arkadaşlara sözümüzü tutalım :)

Dostum senin egzoz çok kötü durumdaymış. Çok ince bir işçilikle sıfır km egzoz yapmışsın kendine. Tebrik ederim.

Benim egzozda pas yoktu ancak boya olmasına rağmen rengi kendinden geçmişti diye boyamıştım. Boya sonrası simsiyah olmuştu ancak zamanla boyanın rengi açıldı.

Ben 650 dereceye kadar dayanan bir boya kullanmıştım. 1200 derece olanı kullanılırsa ve senin yaptığın gibi ince bir işçilik uygulanırsa o boya 1.5-2 sene boyunca solmaz diye düşünüyorum.

http://ekonomi.haberturk.com/teknoloji/haber/886692-motosiklet-kullananlar-dikkat
sonunda teknoloji kasklara girmeye başladı..Türkiye ye ne zaman gelir ki bu kask..

sağanak yağışta 300 km :mrgreen:

Şaka gibi geliyor olabilir ama değil.

14 Nisan 2013 Pazar günü Ankara'dan Kocaeli'ye dönmem gerekiyordu.

Hava Ankara'da gayet açıktı, yağış da görünmüyordu. Ben de yola çıktım. Otobana girdikten sonra yavaş yavaş bulutlar ortaya çıktı. Kızılcahamam kavşağından sonra da yağmur başladı.

Otobandaki Kızılcahamam kavşağından Gölcük'e kadar yağmur hiç durmadı. Ben 2-3 kez duraklayıp pantolon, çorap, eldiven vs. değiştirmek zorunda kaldım.

O yağmurda 160+ hızda sürüyordum yolculuk bir an önce bitsin diye. Yağmur bacaklarıma çarptığı için yorgunluktan ayaklarımı artı peglerine uzatıyordum, düşün artık pozisyonu! :mrgreen:

Am o gün motosiklet sürüş deneyimi açısından birçok şey kattı bana. Her ne kadar pişman olmasam da çekilir dert değil. Tekrar yapmam :mrgreen: Full koruma olmadan olmaz.

Tulum şeklinde yağmurluk kullanıyorum, özellikle yağışlı havalarda yol yapıyorum, onun tadı apayrı.

ben yağmurda 30 km yaptım montum bile olmadan. hem de otobanda. mecburdum yakalandım yağmura. uçağa bineceğim için montumu almamıştım hem yazın. yağmur damlaları birer iğne gibi vurmaya başlıyor insana. bir daha montsuz pantolonsuz hatta botsuz yağmurda kullanmam. yolun kayganlığı su birikintileri vs bir yana, damlaların dolu etkisi yapması çok kötü yapıyor insanı.

Günaydınlar,

Doğru ekipman ile yağmurluğa bile gerek olmaksızın gayet keyifli epey yol yapılabiliyor bence.

Bende şahsen normal motosiklet montum, pantolonum ve düz günlük botlarımla Bilecik civarında sağanağa yakalanmıştım ve İstanbul' a kadar keyifle geldim, yol bitmesin istedim :)

Tek sorunum ise yağmur yeni başladığında araçların yoldan kaldırdığı çamurlu zerreciklerin görüşü azaltması :) Sağa çektim bi sigara patlattım heryer miss, aynen devam etmiştim.

Hemde Honda CB ile :mrgreen: CBR ile o yol akarr akarrrr :cherry:

Motosikleti
Honda Crf250L
Yok olm stickerlardan kurtulduğumdan sana öyle geliyordur :mrgreen:

Okadarda deil be abi, sildim süpürdüm sadece, alet kendi yakışıklı zaten :cherry:

Gerçi sen içini biliyosundur, bayağa bi durumu vahim detay toparlamam gerekti (bunlardan biride egzozdu zaten :) ) ama her söküp kurcaladığımı geri taktıkça değdi dedirtti, bu da ayrı bi keyif zaten benim için :)

Su görmedi deme abi şimdi, hep tortusuz, klorsuz kireçsiz yağmur suyuyla yıkandı, organik CBR bu :mrgreen:

__ Bu arada egzozun durumunu paylaşacağım dediğim arkadaşlara sözümüzü tutalım :)

[url]http://s1310.hizliresim.com/1g/q/ttk71.jpg[/url]

o egsoz o hale nasıl geldi :)

Beyler, mont ve kask için güvenli bir online shop ismi verebilir misiniz.Ürünleri zamanında gönderen sağlam siteler hangisi, reklam olmazsa tabi.Bu sitede reklamı olan sitelerden alışveriş yapan var mı.Teşekkürler.

motomaxtan 2 mont aldım gayet hızlı gönderdiler.birini değiştirmek istedim beden ufak gelmişti yine sorunsuz değiştirdiler.öneririm

motorumda yaklaşık 1 aydır ses vardı.,
şakırtı yapıodu..
servise getirdim garantiden bakalım dediler.,
çarşamba bırakıcam motoru 1 ay kadar sürecek

Hondaya sahip olamamıs konusuyo shekter edin :) Yarın hava süper. Gezi kaçılmaz. CBR 250 R ile yollara akayım en iyisi :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar