Selamlar tekrardan. Dün sıfırını 9090 deyince atladım gittim almaya bu sefer elimizde kalmadı, bölgede kalmamış yenisi şubat 2014'de gelecek o da 9500 TL dediler. Kafam bozuldu almıyorum dedim çıktım. Zafer arkadaşımızın baktığı İzmir'deki ilanın sahibini aradım prensipte anlaştık kaporayı yatıracağım birazdan. Bende tecrübe olmadığından, tecrübeli bir arkadaşla gidip alacağız ve motorla 400 km yol teperek Kütahya'ya getireceğiz. Hayırlısı böyleymiş diyorum. Böylece hazır havalar iyi gidiyorken biraz biner pratik kazanmaya çalışırım. Fotoğraf çekme imkanım olursa yolda çekeceğim fotoğrafları paylaşırım sizlerle.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------
Üzerinize yaya nasıl atlıyor yahu
Verdiğiniz linkleri en kısa zamanda dibine kadar okuyacağım, teşekkürler 
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:02 ----------
Öncelikle geçmiş olsun Tahir. Umarım bir daha buna benzer kötü durumlar yaşamazsın.
Neler yaşadığını neler hissettiğini bizden iyi anlayabilen olamaz. Hatta bir defasında benim üzerime yaya atlamışlığı bile var.
Biz motosiklet sürücüleri her kadar dikkatli-temkinli olsak ta bizim dışımızda gelişen olaylardan sebep bu tür durumları yaşayabiliyoruz. Bunun bir sürü sebebi var. Bunların bir tanesi otomobil sürücülerinin motosiklet sürücülerine karşı gerek duyarsıklıktan gerek bilgisizlikten sebep empati yoksunluğu içerisinde olmalarından kaynaklanıyor. Budara bize düşen insiyatifi karşı tarafa bırakmayacak sekilme maksimum dikkatle defansif sürüş sistemi içerisinde seyretmek oluyor. Ömümüzde bir araç aniden duruyor ve biz o araca arkadan çarpıyorsak özeleştirimizi yapıp nerede neyi yanlış yaptığımızı iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Unutmamamız gereken otomobil kullanmak bir beceri iken motosiklet kullanmak beceri ile birlikte bir tekniktir. Emin ol bu işi kurallarına göre yaparsak karşılacağımız olumsuzlukları tamamen ortadan kaldıramasak ta minimize etmiş oluruz. Şahsen sana tavsiyem forumda mutlaka senin de görmüş olduğun motosiklet sürüş tekniklerini içselleştirmen özellikle buralarda geçen frenleme ve swerving tehlikelerden menevra ile kurtulma antremanlarını boş bir arazide yaparak bilinç altına yerleştirmen. Motosiklet bizim için birer ulaşım aracından öte bir dünya ise bu dünyada geçerli oyunun kurallarını iyi bilmemiz gerekiyor.
Tüm arkadaşlara kazasız keyifli sürüşler diliyorum. :cat:
Henüz görmemiş okumamış arkadaşlar varsa lütfen ihmal etmesinler.
http://www.motosiklet.net/forum/donald-duck/
http://alfamotosiklet.blogspot.com/p/on-soz.html
Üzerinize yaya nasıl atlıyor yahu