Hocam şöylediğiniz bir çok şey doğru fakat güç/keyif olayına katılmıyorum....@Felon
R6'nın torkunu çok ararsın hocam. 2007 senesinde zx10rdan r1200gsye geçtim ve her virajda, gaz açışımda ss'den enduroya geçişimin pişmanlığını yaşadım. Ağırlık/Denge/Tork konusunda enduro/off road motorlar ss'lerin oldukça gerisindedir. Ayda yılda bir bozuk yolda sürmek amacıyla 100hp altı düşük torklu makinalara bu kadar yatırım yapılmasını mantıklı bulmuyorum.
Amaç ekonomi ise ybr-cbf türevleri yerine cfr/cbr250 alınabilir ancak r6 gibi fevkalade güç/ağırlık oranına sahip bir makinadan söz konusu motora geçilmesinde mantık göremiyorum. Motorun verdiği keyif sağladığı tork ve verimlilik ile doğru orantılıdır.
R6'nın yanına 2. motor olarak almayacaksanız tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.
@VlknDnmz
Gerekli tecrübeyle enduro/cross ile yapılabilecek herşeyi ss motor ile yapmak mümkün hocam. 2-3 metrelik atlayışlar yapılmayacaksa cross gereksizdir.
http://www.youtube.com/watch?v=P9Mcz9cttW4
http://www.youtube.com/watch?v=K62ClPFahRA
Racing ile Arazi falan olmaz bu iş için ayrı tarz motorlar var.30km hızda yarım saat sür bakalım makina hararetten lanet okur sanaYapılmaz değil yapılır ama sponsor bulursun adam derki al bu sıfır R6 yı şu tepeye çık (tekerde çıkarım) onun dışında makinayı heba etmek isteyen girer.Ha hafif tarlaya vs piknik için bende giriyorum.Fotoğraf için kum plaja sokuyorum fakat canım çıkıyor çıkarana kadar.Zaten alçak alet ve hertarafı grenaj.
Bu arada bu zencinin altındaki CRF ise sizdekiler un kurabiyesimi
CRF250R and nigga
[YT]p1C4A-D6p1M[/YT]
Bir iki kere girersiniz hocam her motor her yere girer ama allah aşkına CBR600RR yada R6 ile araziye girmek ne kadar mantıklı. Sen bu motorların sahibi olsan bunları araziye sokar mısın?
Enduro ile araziye girersin düşersin ve sadece keyfini çıkarırsın. Kendine güle güle motorunu kaldırıp devam edersin. Bir de racing ile girdiğini düşün bakalım yok orası çizildi mi yok burasına birşey oldu mu diye düşünürsün.
Hadi dünyanın en tecrubeli motorcusu olduğunu varsayalım ve bu motorlarla araziye gir ve hiç düşme. Peki o amartisörler veya motorun diğer parçalarına yazık değil mi? Bu motorlar bu tarz kullanımına çok az da olsun yatkın mı? Senede 1 kere araziye piknik yapmak için gireceksen her motorla girersin.
Olay sadece insanın ihtiyacı ile alakalı. Eğer Enduro bir makine alıp asfalttan çıkmayacaksan evet bunlar çok gereksizdir. Ben inanıyorum ki Crf yada bu tarz makine alan adamlar araziye az da olsa girer. Araziye hiç girmeseler bile hiç değilse kaldırımdan ordan buradan bir yerlerden çıkıp inerler.
Tercih meselesi hocam. Zx10dan önce Xl200 vardı. xl200 ile girmediğim yerlere zx10 ile girdim hararet dışında sorun yaşamadım. Çoğunlukla arazide gezdiğim için grenajsız kullandım ve daha sık yağ değiştirdim, bir kuruş masraf çıkarmadı. Xl200e göre daha çok yoruyordu ancak fazlasıyla değiyordu. Otobanda gazlamaktan, viraj yapmaktan çok daha keyifli olduğunu söyleyebilirim.
@VlknDnmz
Gerekli tecrübeyle enduro/cross ile yapılabilecek herşeyi ss motor ile yapmak mümkün hocam. 2-3 metrelik atlayışlar yapılmayacaksa cross gereksizdir.
http://www.youtube.com/watch?v=P9Mcz9cttW4
http://www.youtube.com/watch?v=K62ClPFahRA
Tercih meselesi hocam. Zx10dan önce Xl200 vardı. xl200 ile girmediğim yerlere zx10 ile girdim hararet dışında sorun yaşamadım. Çoğunlukla arazide gezdiğim için grenajsız kullandım ve daha sık yağ değiştirdim, bir kuruş masraf çıkarmadı. Xl200e göre daha çok yoruyordu ancak fazlasıyla değiyordu. Otobanda gazlamaktan, viraj yapmaktan çok daha keyifli olduğunu söyleyebilirim.
evet doğru söylüyorsunuz, arazide gezmek, gazlamak vs. herşeyden daha keyiflidir. ve bu keyif doğru makina ile 3e 5e katlanır. anladığım kadarıyla sizde arazide gezmekten keyif alan birisiniz, en yakın zamanda xl200'e dönmeniz yada yeni bir enduro almanız dileğiyleOtobanda gazlamaktan, viraj yapmaktan çok daha keyifli olduğunu söyleyebilirim.
Sürücüde iş olmadıktan sonra Unimog olsa ne yazar