Şimdi ben kursa gittiğimde beni B ve daha farklı sınıflarda ehliyet alan kişilerle aynı motor dersine soktular. Ben bunu derste hocaya sordum hocam ben B sınıfı ehliyet sahibiyim A2 alacağım ve bu yüzden sadece motor dersinden sınava gireceğim Motosiklet ile ilgili olarak motor dersini ayrı olarak verecek misiniz diye sorduğumda bana sadece şunu söyledi: "Hayır ayrı bir ders yok çünkü motorların çalışma prensipleri aynı. Sınavda sizin önünüzdeki kitapçıkta sorularda 'Motosiklette şu şöyleyse sebebi nedir?' tarzında soracaklar diğer gruplarda 'Otomobilde şu şöyleyse sebebi nedir?' şeklinde soracaklar. Sadece öndeki sıfat değişecek ama cevap ikisinde de aynı olacak! Yani bir gruba 'Motosiklette eğer motor ateşleme yapmıyorsa sorun nedir?' diye sorulur diğerinde 'Otomobilde motor ateşleme yapmıyorsa sorun nedir?' gibi sorulur ikisininde cevabı örneğin 'indüksiyon bobininden gelen kablo çıkmıştır' olur" demişti.
Yani motor sınavının ikisi içinde sadece baştaki sıfatların farklılığı olarak değerlendirilirse evet sizinde B sınıfı için normal şartlarda girmemeniz gerekir. Ancak Değişen sistemle birlikte soru tarzlarında da değişimler olacağını düşünüyorum. Konular daha detaylı sorulabilir... Bu sebeple A2 den B ehliyeti almak isteyenler tekrar motor sınavına girmek zorunda kalabilir. Araştırmak gerek açıkcası... Bir kursa bununla ilgili sormak lazım...
aynen yarın ilk işim kursa sormak olacak. mantıken çok haklısınız . teşekkrüler