Benim motorda geç çalışmaya başladı hava sıcakken hemen çalışıyodu şimdi 5 saniyede alıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------
Debriyaj koluda aşağı yukarı sallanıyor değiştirmem lazım galiba
kolun altında civata var sık boşluğu alırsın ama fazla sıkma çekerken zorlanıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:08 ----------
debriyaj kolunu boşuna değiştirme zamanla yine aynısı olur hepsinde bu tarz motorlarda debriyaj kolu sallanır.bora arkadaşım benim motora uag egzoz taksak güzel ses alınır mı sence fikrin nedir?
ses için alacaksan m-seki egzoz tavsiye ederim bende var üçgen kısa tüp. susturucusuda var ağzında. susturucuyu söktüğün zaman coşuyor ortalık cadde de bas gaza çoluk çocuk herkes bakar köpekler kaçıyor ben utanıyorum onlar bakarken rahatsızlık verdiğimin farkındayım o yüzden şehir içinde gaza basmamaya çalışıyorum. ama 125 cc motorda daha güzel ses veren egzoz görmedim duymadım tavsiye ederim :cat:
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:13 ----------
Benim motorun eksozuda yokuş yukarı çıkarken tok tok tok diye ses çıkıyor acaba sessiz bir eksoz varmı
acaba motor bayılıyor mu rampa çıkarken ? çünkü normalde orjinal egzoz baya sessiz. neredeyse cbf 150 gibi ondan biraz daha fazla çıkıyor ama kesinlikle aşırı değil
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------
bugün arkadaşın abisine gittim subap ayarı yaptırdım 0.5 sentile göre ayarladı. karbüratör içindeki benzini akıttı karbüratör iğnesini aşağıya aldı yakıtı artırdı yani. neden yaptın dedim havalar soğuk ondan dedi çok yakarsa eski haline getiririm. zincir gergisini yalama yapmıştım onu aldım. debriyaj teli bulamadım hiçbir motorcuda ya hepsi uzun geliyor. şimdiki tele debriyaj kolundaki çıkış kısmına bisikletteki fren ayarı gibi bir parça taktı debriyaj adam gibi ayırıyor artık. motor kendine geldi adam test için çıktı üstüne gaza bastı olduğu yerde patinaj çekti sonra bir daha çevirdi gaz kolunu kafa kaldırıyor

30 lira verdim çıktım biraz tur attım şehir içinde döner kavşak var oradan döneceğim yol benim hakkım. sinyali verdim döneceğim kadın şöför tofaşla atladı yola bana çarpacak arka amortisörden kapacak frene bastı 20-30 cm kala ters ters baktım oralı bile değil. eve gelirken virajlarda biraz gaza yüklendim yerde çok az küçük taş taneleri varsa hemen kıç atıyor

egzoz sesi bile toklaştı daha gür çıkıyor

acayip hoşuma gitti ya sanki başka motora biniyor gibi oldum

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:26 ----------
bir de yağını değiştirdim