Sağolsun halil çok yardımcı oldu gerçekten , Elazıg'ın motorcu tayfasıyla falan tanıştım kısmen. Kulübe e de uye olucam umarım. buradan teşekkür edıyorum tekrardanGittiğim tamirci de çoğu motorsiklet tamircisine göre çok iyi ve dürüst bi insana benziyor makul fıyata sağolsun halletti işimi.Tam öğrenci dostu
yanlıs hatırlamıyorsam mustafa abiydi "Akşam ben de bi girip bakayım şu foruma hele ne var ne yok " demişti girer mi girmez mi bilmiyorum artık
buradan ona da teşekkür ediyorum görürse
![]()
Buraya gelene kadar aşağı yukarı 250 liraya geliyor. Bu fiyat biraz yüksek değil mi? Hemide bekliycez 2 haftacık. İstanbulda bu işle ilgilenen veya yaptıran yok mudur?
İyibir demirci bunu 1 saatte yapar
Mümkünse motoru vurdurma elektronik aksamina zarar verebilir akkuyu değişken gerekir.
teşekkürler
akü olarak hangi marka önerirsiniz?
teşekkürler
akü olarak hangi marka önerirsiniz?
Marka bilmiyorum ama 14bts olmasına ve gercek 12 Amper vermesine dikkat et buda genelde pahalı olması ve ciddi markaların olması demek ondan Ben VLM marka almıştım
herkese hayırlı sabahlar... bende uzun süredir pek fazla binmiyordum geçen gün 2007 comet imin farının eski randımanını vermediğini farkettim ve dahası rölanti de motor çalışırken far açık olunca kornam çalmıyor yürümeye başlayıpta 3000 devri geçince çalmaya başlıyor sanırım benim aküde yolcu olmuş diyecem ama yürükende far randımansız yanıyor...
UNdocab ın gecen korna gitti arkasından konjektoru yandı (gt650 de ) dikkatli ol ya konjektprun gidici yada akün akünü bir şarj ettir koçtaşta falan 20-30 tl ye satılıyor kendinde sarj edersin al birtane kış başladı küyü cıkarmsan bile kutup başlarını sökseniz iyi olur oylw 15-20 gün 1 ay kullanmayacaksanız...
@cemalkd sendeki sorunlar bende deolunca 105 TL ye VLM akü aldım ve 10.000 km ( 4 Ay kullandım) ilk başlarda sorun gitti daha sonra yavas yavas tekrarladı motoru düzenli ve uzun kullandıgımda sorun oluyor ki ben genelede sadece hafta sonları motor kullanırım işe gidip gelmeye yada ticira amaclı kullanmıyorum ama yatırınca ilk 30-40 km de dediiğini yapabiliyor benim motor 2010 model ve 12v-12a 2012 lerde falan sanirim 12v-10a sanırım alırken 14bts almaya özen gösterin akü küçüldükce verdiği degerler düşüyor sarjı uzun sure muhafazası düşüyor.
1 Hafta yatınca gecen pazar 3. marşta motor çalıştı ilk bir iki rolantide stop edip sonra torarladı... VLM orta hali super akü diyemem ama ben anlık voltu gösteren bir ek koydum motora motor düzenli calışırken sürekli 13.5 Volt gösteriyor ve stop ettiğinde de o Voltta genelde sapma olmuyor senin ustanın dediği mantıklı cünkü Hyo larda en cok elektrik ceken sey Benzin pompası ve akım volt düşünce benzin bitmiş gibi bir anda stop ediyor sanirim...
Yahu bu sabah yine aynı şeyi yaptı motor... 2-3 dakika 7000 devir civarı sürdüm, önce çekiş düştü, sonra tekleme ve son olarak stop. Maltepe'den FSM'ye kadar emniyetten yavaş yavaş gelirken hiçbi şey yok, ne zamanki köprüden sonra 100-110 görüyorum 2 dakka sonra güm... Aklıma gelen ikinci seçenek ateşleme bobiniydi, biraz araştırdım başkaları da farklı araçlarda aynı belirtileri yaşamış, bobini değiştirip kurtulmuş... 6000 devir üzerinde ateşleme değişiyor, zannımca bi süre öyle gidince ısınıp falan kendini salıveriyor. Biraz da bekleyince soğuyup kendine geliyor. Sonra hiçbi şey yokmuş gibi devam ediyor. Başka mantıklı gelen bişey yok... Trip atan sevgili gibi bu ne arkadaş... Gelişmelerle karşınızda olacağız
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:51 ----------
hmm, şimdi bi daha düşününce, silindirlerin bobinleri ayrı değil mi arkadaş, ikisi de aynı anda mı gitti...