dizel motorun arka kısmında duran motor şanzıman için kullanılıyor sanırsam. Çalışmalar güzel devamını bekliyorum sabirsizlikla yürür halini görmek istiyorum
Çok teşekkürler.Eline sağlık... keyfle takip ediyorum.. bu şekilde parça parça resimlerle dizi misali izliyoruz gelişmeleri..
Aslında şuanda gayet güzel yürüyor lakin redüksiyonla uğraşıyorum.Şanzımanda geliştirmeye açık.Teşekkürler buarada.dizel motorun arka kısmında duran motor şanzıman için kullanılıyor sanırsam. Çalışmalar güzel devamını bekliyorum sabirsizlikla yürür halini görmek istiyorum
Aslında hatırladığım kadarıyla kanuni tiger 250 ye dizel motor uyarlanmıştı bilginiz var mı ??
Aslında hatırladığım kadarıyla kanuni tiger 250 ye dizel motor uyarlanmıştı bilginiz var mı ??[/QUOTE
Dikkat ederseniz ;ben amatör anlamda ilk dedim.Galiba bu şekilde kendi imkanlarıyla yapan yok yanlışım varsa düzeltin lütfen.Burda arge de benim,mühendis de benim,tekniker de benim.Beyin fırtınasının eksikliğini çok hissettim.Kanuni koskoca fabrika onun yapmaması zaten düşünülemez.Tiger 250 dizeli biliyorum o motorun duruşunda bir gariplik vardı yanlış hatırlamıyorsam.Eğer benim ki gibi vibrasyonu azsa ve de sürat makulse imal etmemelerini anlayamadım.
Aslında hatırladığım kadarıyla kanuni tiger 250 ye dizel motor uyarlanmıştı bilginiz var mı ??[/QUOTE
Dikkat ederseniz ;ben amatör anlamda ilk dedim.Galiba bu şekilde kendi imkanlarıyla yapan yok yanlışım varsa düzeltin lütfen.Burda arge de benim,mühendis de benim,tekniker de benim.Beyin fırtınasının eksikliğini çok hissettim.Kanuni koskoca fabrika onun yapmaması zaten düşünülemez.Tiger 250 dizeli biliyorum o motorun duruşunda bir gariplik vardı yanlış hatırlamıyorsam.Eğer benim ki gibi vibrasyonu azsa ve de sürat makulse imal etmemelerini anlayamadım.
Yanlış anlamayın ben sizin ilk dizel motorlu motosiklet olayına binayen söylemedim şimdi aklıma gelince soriyim dedim. O aracın durumunu merak ediyordum pek bilgi yoktu hakkında çünkü, hatırladığım kadarıyla.
Yok canım yanlış anlayacak herhangi bir durum yok.Buarada konuya olan ilginizden dolayı da teşekkür ederim.Sadece amatör olarak bir ilk olduğunu düşünüyorum.Yanlış anlamayın ben sizin ilk dizel motorlu motosiklet olayına binayen söylemedim şimdi aklıma gelince soriyim dedim. O aracın durumunu merak ediyordum pek bilgi yoktu hakkında çünkü, hatırladığım kadarıyla.
Yok canım yanlış anlayacak herhangi bir durum yok.Buarada konuya olan ilginizden dolayı da teşekkür ederim.Sadece amatör olarak bir ilk olduğunu düşünüyorum.
Asıl ben teşekkür ederim, türklerden böyle uğraşlar görmek beni çok sevindiriyor bu tür işlerle uğraşanlara ilgili olmamak yanlış olur zaten.![]()
Abi gerçekten harika ileride bende yapmak istiyorum bir tane inşallah ben daha çok go-kart istiyorum. ellerine sağlık abi
Led de olabilir ama sanki modern-klasik bir görünüm için ben hala yuvarlak stoptan yanayım.Bence stopun yeri çok kötü stopta tipsiz 5 lirays alacağınız kırmızı ledle çok hoş bir görüntü oluşturabilirsinin bence![]()
bencede yeri berbat olmuş bu benim düşüncem tabii ama selenin arkasına bir yere daha güzel olabilirdi
Kırmızı led şerit çekilse koltuğun arkasına stop görevi için, çokmu apaçimsi olur ?
benimde aklıma gelmişti... ledlerde yapılacak bir stop ama teksıra cılız kalacağı için en azından 3 sıra şeklinde olabilir.. yada oval bir stop koltuk arkasına, hiç olmadı mevcut lamba biraz büyük kaçmış gibi birazdaha küçük yuvarlak lamba daha hoş olur gibi...
ha tabi bunları söylemek kolay, bide bunları bulmak, yapmak ve maliyeti var ki orası ayrıbizimkisi sadece beyin fırtınası....
Kabloları toparlayınca çok da çirkin durmadı ama farları sele altına alma işi hiç aklıma gelmedi ama marşı selenin altına almıştım.Şu kendi stop lambanı kendin yap işi gayet iyi bir akıl.Dediğiniz gibi alüminyum bu konuda bana çok yardımcı olacak.Bilgi ve yardımınız için teşekkürler.Start,Stop , far düğmesini diğer terminalleri görünmeyen bir yere saklayabilirsin.Depo veya sele altı,Boğaz ile iskeletin birleşme noktası,sele önü ,Plakalık dahi olabilir(Senin hayal gücüne bağlı).led yada benzeri şeyler kullanıp güzelim motoru pavyona çevirme.Eski Otomobil pistonu,Kaykay tekerleği veya tornada işleyebileceğin alüminyum,Bakır bir parçadan konik sekilde bir stop yapabilirsin.Saglıcakla...
video su vardı.
http://specialseventynine.blogspot.com/