motorla otobus arkasina

Arkadaslar otobanda kamyonlar tirlar sehirlerarasi otobusler savurma yaparmi turbulans tehlikesi nedir tecrubesi olan varsa cevaplarsa sevinirim

Ose

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Motorla giderken gizemli bi güç tarafından yolun herhangi bir bölüne çekilmen otoyola çık 80 le giderken bi tırın yanına yanaş yada otobüs fln solla anlarsın :) çok güzel bi duygu denedim şahsen bidaha töbe

sağdan soldan tokat yemiş gibi olur... uyanık kalırsan dikkatli gidersen rüzgar çarpar ama toparlarsın. 80-90 gidersen iyi sürücüysen bişi olmaz inş.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
seni solladıktan sonra 10-15 metre uzaklaşınca asıl türblansı başlıyor bir sağdan bir soldan tokat atar gibi rüzgar çarpıyor eğer tam arkasına sıfır yanaşırsan hiç rüzgar yemeden gidersin ama tehlikeli bir durum tabi ben yapmıyorum.. yoldan çıkaracak kadar güçlü değildir ama

seni solladıktan sonra 10-15 metre uzaklaşınca asıl türblansı başlıyor bir sağdan bir soldan tokat atar gibi rüzgar çarpıyor eğer tam arkasına sıfır yanaşırsan hiç rüzgar yemeden gidersin ama tehlikeli bir durum tabi ben yapmıyorum.. yoldan çıkaracak kadar güçlü değildir ama
otobüsün arkasında 10 15 mt yanaşınca koridor gibi sanki rüzgarsız sessiz bir yerde gidiyorsun ama o ince çizgiyi kaçırınca türbülansa girip sağa sola yalpalıyorsun. ben ara ara yapıyorum ama tehlikeli işler tabi :)

bundan dolayı düşen ne duydum ne gördüm ama sallıyor tedirgin ediyor insanı

Eğer açtığı hava boşluğunu yakalayabilirsen hem motorun daha az güç ve yakıt harcar hem de sen huzurlu bir yolculuk yaparsın.

Nâmına bile koyar. GAZI KESMEYECEKSİN!! Yanlış saçma bilgiler vermeyelim. Motorundaki itiş gücünü kesersen rüzgardan daha çok etkilenirsin. Devirli şekilde sabit gaz ve dizlerle sıkılmış depodur bunun ilacı. Hafif hafif kontra basarak toparlarsın. Ama gazı kesersen rüzgar seninle oynar. Yılların sürücüsü isen güçlü motorun varsa gaza abanır havayı yarar geçersin. Granejların yardığı hava çarpan rüzgarı sönümler. Tabi bunu sorduğuna göre usta bir binici değilsin. Gazlamamak lazım. Kontrolü elinde, devrini üst-ortada tutacaksın.

Motorun türüyle mi alakası var bunun ?
Bugüne kadar o kadar uzun yol yaptım, ilk motorum GV250ydi, şu an 750 shadow kullanıyorum, o kadar otobüs, kamyon, tır beni solladı, ben onları solladım daha şimdiye kadar, hiç o abartılan tribülansa girmedim.
Evet bir iki tokatlıyor ama o kadar.
Motora hakimiyetimi zorlaştıracak bir deneyim yaşamadım henüz :silent:

Motorun türüyle mi alakası var bunun ?
Bugüne kadar o kadar uzun yol yaptım, ilk motorum GV250ydi, şu an 750 shadow kullanıyorum, o kadar otobüs, kamyon, tır beni solladı, ben onları solladım daha şimdiye kadar, hiç o abartılan tribülansa girmedim.
Evet bir iki tokatlıyor ama o kadar.
Motora hakimiyetimi zorlaştıracak bir deneyim yaşamadım henüz :silent:

Sizinkisi ağır motorun avantajı :cherry: Gv'yi okşayan rüzgar Cg'yi uçurur. Öyle düşünün

Nâmına bile koyar. GAZI KESMEYECEKSİN!! Yanlış saçma bilgiler vermeyelim. Motorundaki itiş gücünü kesersen rüzgardan daha çok etkilenirsin. Devirli şekilde sabit gaz ve dizlerle sıkılmış depodur bunun ilacı. Hafif hafif kontra basarak toparlarsın. Ama gazı kesersen rüzgar seninle oynar. Yılların sürücüsü isen güçlü motorun varsa gaza abanır havayı yarar geçersin. Granejların yardığı hava çarpan rüzgarı sönümler. Tabi bunu sorduğuna göre usta bir binici değilsin. Gazlamamak lazım. Kontrolü elinde, devrini üst-ortada tutacaksın.

En mantıklı açıklama bu.Biraz daha sakin başlasa iyi olurmuş :)

Otobüslerin(şehirler arası büyük ve yeniler) yapısı rüzgarı yarıp dışa atmaktır.Tabi Altlarında bulunan hava akımıda cabası.Pürüzsüz yüzey ve farklı ergonomide pencereler.

Kamyon ve tırların rüzgarı dağıtan kasaları dengesizdir ama otobüsler kadar etkilemez.Sopa yutmuş gibi dimdik durmamak,motosikletin devrini yüksek tutmak,kafayı sağa sola sallamayıp rüzgar açısına göre hafifce gidonu iterek bununla baş edebilirsiniz...Ha bir de gidonu kaçacakmış gibi sert tutarsanız motosikletin o hafif silkelenmesini etkiler sert darbe alırsınız.Asıl etkiyi motosiklet değil siz görüyorsunuz.Ne kadar saklanırsanız o kadar kârınıza...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar