otobüsün arkasında 10 15 mt yanaşınca koridor gibi sanki rüzgarsız sessiz bir yerde gidiyorsun ama o ince çizgiyi kaçırınca türbülansa girip sağa sola yalpalıyorsun. ben ara ara yapıyorum ama tehlikeli işler tabiseni solladıktan sonra 10-15 metre uzaklaşınca asıl türblansı başlıyor bir sağdan bir soldan tokat atar gibi rüzgar çarpıyor eğer tam arkasına sıfır yanaşırsan hiç rüzgar yemeden gidersin ama tehlikeli bir durum tabi ben yapmıyorum.. yoldan çıkaracak kadar güçlü değildir ama
Motorun türüyle mi alakası var bunun ?
Bugüne kadar o kadar uzun yol yaptım, ilk motorum GV250ydi, şu an 750 shadow kullanıyorum, o kadar otobüs, kamyon, tır beni solladı, ben onları solladım daha şimdiye kadar, hiç o abartılan tribülansa girmedim.
Evet bir iki tokatlıyor ama o kadar.
Motora hakimiyetimi zorlaştıracak bir deneyim yaşamadım henüz :silent:
Nâmına bile koyar. GAZI KESMEYECEKSİN!! Yanlış saçma bilgiler vermeyelim. Motorundaki itiş gücünü kesersen rüzgardan daha çok etkilenirsin. Devirli şekilde sabit gaz ve dizlerle sıkılmış depodur bunun ilacı. Hafif hafif kontra basarak toparlarsın. Ama gazı kesersen rüzgar seninle oynar. Yılların sürücüsü isen güçlü motorun varsa gaza abanır havayı yarar geçersin. Granejların yardığı hava çarpan rüzgarı sönümler. Tabi bunu sorduğuna göre usta bir binici değilsin. Gazlamamak lazım. Kontrolü elinde, devrini üst-ortada tutacaksın.